Hitec Eclipse 7-Skúsenosti-poradte

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
zdzd

#31 Příspěvek od zdzd »

Doktor píše:Když pudu do krámu a koupim origo Eclipse, tak si domů odnášim celkem hloupoučký rádio. Určitě se nenechá bavit o za málo pěněz hodně muziky. Spíš naopak.

Ono i kupovat Eclipsu s tím, že ji pošlu dodělat Palíkovi, je nesmysl. Kdo by koupil auto, televizi, myčku či blbý vysavač s tím, že ho hnedka dá někomu dodělat? Byl by na palici...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Milan Nes »

mno ja nechapu jedno a řeknete mi teda důvod ?

jako reálnej důvod ? proč ses jí zbavil? měl si palíka?
programoval si v něm ? za co si to vyměnil a co to mělo víc, já to nechválim že to potřebuju pordat to si asi nepomůžu ne ?

jen prostě důvod a ad to že si koupim něco a pošlu to na upgrade co je na tom ?
když díky tomu dostanu lvl dál za pár korun ?
Koupíš si barák a nevyměníš si v něm nábytek když ho koupíš za dorou cenu ? Nebo auto a nedáš si na něj lepší kola ?

Nevim pořád se mi nedostal LOGICKEJ podklad co by mi řek ...
ano eclipsa za tu cenu je shit a něco je lepší ... cokoliv hod mi sem za tu cenu lepší vysílačku a já nepípnu

(samozřejmě v kombinaci s cenou když chci víc přijímačů)
případně i vyměovat si moduly atp ....

tohel mi docela totiž přijde trochu ujetý ,,, chápu třeb Doktora v tom názoru ale divím se že je takovej problém přijmout to že je třeba srovnat Eclipsu s palikem s čimkoliv jinym, prostě když vim že je tahle chyba a naprosto s jistotou ji sem schopen opravit za minimum nákladů tak to udělám ne ? to je na reakci ...

chápu že bez toho předpokladu se snadno haní ale má vypovídací hodnotu srovnávat eclipsu bez palíka s jinejma vysílačkama
když to každej rozumnej uživatel hned udělá ?

za mne Eclipsu určitě brát, ideálně bazarovou na 40 ce a pak si k tomu koupit assan, zbyde vám 40 ka na lodičku a assan za pár korun přijímače
a vysílačka s palíkem nemá v té cenová relaci konkurenci ...

proto sem si jí i koupil já, tenkrát a mám na ní odlítáno desítky možná stovky hodin
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Doktor »

Já nemam problém s tim že někomu vyhovuje. Je spousta aplikací kde bude v pohodě sloužit. Ještě bych klidně pochopil, že ji někdo koupí v bazaru a doplní Palíkem. Pak se asi fakt nechá mluvit o výhodném kaufu. Ale proč budu dávat peníze (nemalé vzhledem k tomu co za ně dostanu) za novej stroj, kterej je vzhledem k tomu, že na něj výrobce od té doby co ho uved na trh naprosto prděl co se týká softu prostě předraženej? Až bude Hitec prodávat Eclipse za 3k, tak klidně řeknu fajn, kup si ho. Nech ho poladit o Palíka a máš za rozumnej peníz použitelný rádio. Ale kupovat ho nové za cenu za jakou se prodává mi příde hodně ujetý. Rádio z toho udělá až Palík. Ta cena za kterou se ale prodává ten sériový paskvil je neodůvodnitelná.

P.S.: Jinak tady nezaznělo to nejpodstatnější. Na co ji hodlá tazatel používat. Pokud by měla posloužit i na větroně se 6 servy, tak za mě řikam ne. I přes Palíka je tam pořád moc kompromisů. Jenom zakřivení profilu sežere 1 volnej mix a 8 kanál. Na i složitější motoráky asi nebude Eclipse problém. Ale větroňové rádio z ní nikdy nebude.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Milan Nes »

tenhle pohled chápu,

ale to pak se musí podívat na rádio v uplne jiné cenove relaci ...
takže pokud uvažuje o radio v cenové relaci eclipsy tak mi to přijde dobrá volba,
proto sem na to reagoval a trochu se nechal zbytečně rozhodit :)

já sám vymňuju eclipsu o třídu dál, ale abych byl doopravdy dál než je eclipsa a mělo to smysl tak sem šel do Futaby 8 ale to je 2 krát dražší jak
eclipsa a přijímače 4 krát dražší jak assan

proto mi stále přijde eclipsa jako za ty peníze ideální volba,
já sem chtěl jít dál proto du do třídy líp a cenově dvojnásob

Milan

ps za 3000 to neni ani optic :) ale cena bazarový v základu je
opravdu 3000 az 3500 za ten na 35 ce v top stavu
kolem 4500 pak v základu na 2,4 většinou assanu

jinak timhle končim asi sme každej řekli co sme chtěli :)

jinak Off topic : Doktore díky za typ na motor, uz je ve wish listu a
F3J bude slušet
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Doktor »

V pohodě. Ono i když vemeš cenu nové Eclipse + Palík, tak je to pořád rozumná volba (na něco), ale jenom díky tomu, že Palík stojí asi pětikilo. Kdyby stál 2k, tak už to až tak výhodný nebude. Když to vezmeš do puntíku, tak v té cenové kategorii asi fakt nic moc lepšího nebude.
Ale já bych novou Eclipse nekoupil už jenom ze zásady. Eclipse je 10let starej a bohužel hned v úvodu nepovedenej model. Výrobce se za těch 10 let nezmohl na nic. Navíc ji prodává dráž jak Optic, což já osobně nechápu. Přijít do krámu a vysolit prachy za Eclipse v takovým stavu v jakým ji Hitec zanechal před 10lety je dle mne naprosto zoufalý čin, kterým dám jasně výrobci najevo, že může dál na trh uvádět zmršené modely, že se vůbec nemusí zabývat nějakým upgrade na základě zkušeností (stížností) uživatelů.
Eclipse je typem výrobku na vrch huj, uvnitř fuj. Hodně čudlů, přepínačů, ale mozek se jaksi někam ztratil. To, že Hitec ještě dnes nabízí Eclipsu v takovým stavu v jakým ji "vymyslel" lze brát už snad jako provokaci. Tíhle přístupem si reputaci rozhodně nezlepší. :wink:
imagin
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od imagin »

zdzd píše:
Doktor píše:Když pudu do krámu a koupim origo Eclipse, tak si domů odnášim celkem hloupoučký rádio. Určitě se nenechá bavit o za málo pěněz hodně muziky. Spíš naopak.

Ono i kupovat Eclipsu s tím, že ji pošlu dodělat Palíkovi, je nesmysl. Kdo by koupil auto, televizi, myčku či blbý vysavač s tím, že ho hnedka dá někomu dodělat? Byl by na palici...

SW upgrade je bezna vec v cemkoliv, ono totiz nikdo neni neomylny a pokud se behem provozu objevi "bugs" nelze jinak nez to "zaplacnout", vcetne toho, ze to prinasi dalsi funkcionality.
Nemoznost SW upgrade degraduje dany vyrobek a je to za cas cesta do pekel - viz Android versus Symbian.
Urcite existuje (bohuzel ted mne nanapada) napr.vysilac s "otevrenym kodem" - pokud to dovoli HW (napr ROM) ver, ze vyrobce NIKDY nedosahne SW na upgrady nadsence, ktereho to bavi, nebo , ktery ten vysilac pouziva.
Je to malinko off topic, ale jen jsem chtel rict ze upgrad by nemel byt tim co by te melo odradit.
Pokud ovsem dostanu za stejne penize to same bez nutnosti upgradu musim chte nechte zvazovat dalsi pro a proti.
Jinak naprosty souhlas - Eclipse je opravdu stary a v zakladu nepovedeny model.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
mior
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od mior »

Doktor píše:A jinak pro mě je problém 4 servové křídlo i s Palíkem. Né že by se nedalo, ale způsob jakým se dá se mi nelíbí.

Mám dva modely so 4-serv. krídlom. S Palík Softom fungujú obidva bez problémov, dokonca sa mi podarilo nastavenie pozmeniť k obrazu môjmu (po konzultácii s p. Palíkom)

Pre mňa má toto rádio ešte jednu obrovskú výhodu - má výmenný modul a môžem ho nahradiť Assanom alebo FrSky.
To u nových rádií asi tak ľahko nepôjde ...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od mior »

Doktor píše:To, že Hitec ještě dnes nabízí Eclipsu v takovým stavu v jakým ji "vymyslel" lze brát už snad jako provokaci. Tíhle přístupem si reputaci rozhodně nezlepší. :wink:

S týmto môžem súhlasiť - už dávno mal Hitec riešiť akýsi upgrade i spätne!
Ale platí, čo som povedal: S Palíkom je to dobré rádio s možnosťou výmeny modulov. Dnes je rádií s výmennym modulom veľmi málo.
mior
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mior »

imagin píše:Urcite existuje (bohuzel ted mne nanapada) napr.vysilac s "otevrenym kodem" - pokud to dovoli HW (napr ROM) ver, ze vyrobce NIKDY nedosahne SW na upgrady nadsence, ktereho to bavi, nebo , ktery ten vysilac pouziva.
Je to malinko off topic, ale jen jsem chtel rict ze upgrad by nemel byt tim co by te melo odradit.

Určite existuje? Dosť by ma to zaujímalo, skús si spomenúť.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od imagin »

mior píše:
imagin píše:Urcite existuje (bohuzel ted mne nanapada) napr.vysilac s "otevrenym kodem" - pokud to dovoli HW (napr ROM) ver, ze vyrobce NIKDY nedosahne SW na upgrady nadsence, ktereho to bavi, nebo , ktery ten vysilac pouziva.

Určite existuje? Dosť by ma to zaujímalo, skús si spomenúť.

Pokud neexistuje pak je to jen dukaz toho, proc musime resit veskere zmeny na "vyssi level" nakupy novych vysilacu.
Pokud tedy pri absenci tohoto pouziji jine srovnani pak treba nektere otevrene kody modulu a telemetrie.
(jinak nikde neni psano, ze "uzavreny kod" nelze cist a upravovat - ten v Eclipse 7 samozrejme taky nebyl "open")
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Doktor »

mior píše:Mám dva modely so 4-serv. krídlom. S Palík Softom fungujú obidva bez problémov, dokonca sa mi podarilo nastavenie pozmeniť k obrazu môjmu (po konzultácii s p. Palíkom)

Jak máš pořešeno ovládání zakřivení odtokovky křídla (letové režimy-přelet/normál/termika)?

mior píše:Pre mňa má toto rádio ešte jednu obrovskú výhodu - má výmenný modul a môžem ho nahradiť Assanom alebo FrSky.
To u nových rádií asi tak ľahko nepôjde ...

Tak s tim samozřejmě souhlasim. :wink:
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

imagin píše:SW upgrade je bezna vec v cemkoliv, ono totiz nikdo neni neomylny a pokud se behem provozu objevi "bugs" nelze jinak nez to "zaplacnout", vcetne toho, ze to prinasi dalsi funkcionality.
Nemoznost SW upgrade degraduje dany vyrobek a je to za cas cesta do pekel

Je nutné ještě podotknout, že Eclipse nemá možnost upgrade. Palikovo řešení je lehký podraz na výrobce, který s tím nepočítal a nikdy nic podobného ani neprezentoval.
mior
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od mior »

Doktor píše:Jak máš pořešeno ovládání zakřivení odtokovky křídla (letové režimy-přelet/normál/termika)?

Mám to na trojpolohovom prepínači:
- stred: normál
- dolu: termika - vysunutie krídeliek a klapiek dole (cca 5-7 mm)
- nahor: prelet - vysunutie krideliek a klapiek nahor (cca 2 mm)
prepínač 7.k nahor, aby bola ovládaná celá odtokovka, nielen krídielká.

Ešte som pozmenil vysúvanie ButterFly - vysúvam ich pákou plynu od seba (ja viem,že to má byť naopak), dávalo mi to vačší zmysel v kombinácii zdvojenej funkcie páky plynu - raz ovláda motor (pridávam klasicky od seba), po prepnutí prepínača mixu (nutné 2 mixy) páka plynu ovláda butterfly.
Mám to takto na modeli Blizzard od Reicharda (3,5m):

Obrázek

Na Cularisovi (Multiplex) bez motora mám na páke plynu len butterfly...
Vyššie spomenuté mám aj tu.
Efekt ovládania odtokovky je podstatne výraznejší na Blizzardovi - Cularis je akýsi "odolnejší" na toto riadenie.
mior
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od mior »

zdzd píše:Je nutné ještě podotknout, že Eclipse nemá možnost upgrade. Palikovo řešení je lehký podraz na výrobce, který s tím nepočítal a nikdy nic podobného ani neprezentoval.

Taktak!
Pri debate s p. Palíkom, či nechcel svoje vylepšenia ponúknuť Hitecu za určitú úplatu mi akosi naznačil, že naopak - mal nejaké drobné problémy za reverse engineering :(
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Doktor »

>mior
OK. Předpokládam že to máš řešeno taky mixem 8 kanálu na kanál 5?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“