Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1876 Příspěvek od ddano007 »

JMalik: Ak si nevies odpovedat sam, tak ten technicky prinos je jediny: cena. Za nejakych 100 dolacov mam osemkanal s osmymi pamatami a telemetriou, pricom prijimac stoji 23 dolacov. Ked sa pozres, co stoji taka DX8cka, a kolko prijimace k nej, tak ti bude jasne, ze je to len a len o cene. Bral som tu supravu s rizikom, ze to je cinan, ze sa to moze pokazit, ze to nebude mat pribaleny manual a vobec. Pre mna - za tu cenu- super radio. Ked raz budem velky chlapec, mozno si kupim nieco ine a znackovejsie, ale neviem, ci budem tak skoro taky velky A hlavne ked mi zatial na tie moje stryri polystyrenaky bohate staci...
JaL

#1877 Příspěvek od JaL »

TOLERANCI !!!! Prosím !!! Prošlo mi už rukama více radií, ale T9x je nejlepší v poměru cena/užitná vlastnost, co jsem zatím měl v ruce a za tím si stojím. Sám mám Futabu FF9 a tak mohu porovnávat. Kdo neměl T9x v ruce, neměl by se k ní vůbec vyjadřovat, protože jestli tady je 150 nebo 200 stránek k něčemu nemusí signalizovat a znamenat vůbec nic. Já se také nikdy nevyjadřoval k Tx, které jsem neměl v ruce. A vadný fw jsem si vyřešil s pomocí diskutujících sám, což u mnoha dražších Tx prostě nelze. Naopak vidím velice zajímavé možnosti vývoje dalšího fw s funkcemi, které ani nejdražší radia nemají a to mne dost zajímá.
Nezanedbatelná je skutečnost, že možnost zakoupení tohoto Tx přivedla 2 mé kamarády k modelařině a to považuji za velké plus, protože jiná alternativa v této cenové relaci prostě NENÍ.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#1878 Příspěvek od MODYN »

JMalik:
Já se nemám z čeho vyspávat T9X na plné čáře vítězí v poměru
cena/výkon a většina lidí kouká právě na toto...

Ale neboj nebudu se tu s vámi už dohadovat.Jen mě mohlo vytrhnout ze židle když o ní někdo píše, že je to šumt.
Byla to jen další provokace a já jsem se holt neudržel :wink:
pepin

#1879 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:
MODYN píše:
T9X je zázrak:) Kdyby jsi byl chudý student jak já, tak si T9X taky koupíš a o tom žádná. A věřím tomu, že si ji budeš vychvalovat stejně jako já. :wink:

Až se z toho vyspíš, tak se nad tím znovu zamysli a dej sem konkrétní přínosné technické parametry proti té srovnávané konkurenci osmi a devítikanálových TX.

Aškoli se s Malíkem velice rád hádám že je na vás tvrdej,tentokrát je měkej,protože kdyby byl tvrdej,tak napíše-začátečník devítikanál nevyužije a trochu pokročilý modelář už s turnigy vysílačem létat nebude,páč dospěje k modelum,jejichž cena nebude odpovídat technické náhodné nespolehlivosti tohoto vysílače,jinými slovy,použít jde podle toho co jsem zatím postřehl na modely,kdy není podstatné,jestli jedna z ran je na ruce a druhá na výbavu-serva-baterky-vysílač-přijímač a dotyčný se u dražšího modelu snaží tu ránu a totálku směřovat pouze do té fáze-NA RUCE prostě mít možnost říct si,to jsem ale debil,co jsem ted udělal,ale néééé odevzdaně se koukat na model,který si dělá co chce at se snažím,jak se snažím.JInak se na to samozřejmě kouká někdo,kdo má v modelu 500kč a kdo má v modelu 50000kč.Jedno je rozhodně jisté,cenu vysílaču neurčujeme my,nýbrž výrobci a ta se určitě po zralé uvaza u jakéhokoli výrobku vměstná někam s jistou číslicí,kdy se dojde k závěru,že za víc to nestojí,ohledně vysílače Turnigy-9kanál bych řekl,že největší položka dost možná připadá v nákladech výroby na pruzkum a zaplacení firmy,která zjištovala,kolik je na světě troubu,co si tento vysílač koupí,za to podle mého museli dát balík.Nic proti tomu vysílači nemám,nestojí skoro nic,ale smysluplné využití devíti kanálu nejde ruku v ruce s jeho náhodnou spolehlivostí a náklady na model,který těch 9 kanálu potřebuje.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#1880 Příspěvek od MODYN »

Pánové vy máte rádia za desítku a prostě se nemůžete smířit s tím, že mé rádio za patnáct stovek umí to samé co vaše.Jinak to nevidím :P
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#1881 Příspěvek od MODYN »

Už tu někdo napsal, že mu spadlo letadlo kůli T9x? A že už tu T9X má docela dost lidí:)
pepin

#1882 Příspěvek od pepin »

MODYN píše:Už tu někdo napsal, že mu spadlo letadlo kůli T9x? A že už tu T9X má docela dost lidí:)

Bylo mimo jiné otevřené vlákno,jak že je to se spolehlivostí,několika-hodně lidem to nefungovalo vubec-špatná série-dobrá série-vyklep kousky cínu-já tam neměl skoro žádný,prostě to rádio je udělané za hrst rýže-páč se začal recyklovat odpad,někdo ho někde musí spracovat.Koupil jsem kdysi RC auto-ten samý model,dvě ruzné ceny-jeden za 2500,druhý za 5500,od pohledu neroznatelné,první-levnější neměl na ozubeném kole prokluzovou spojku-příprava tam byla,neva,dodělal jsem jí,protože nějaké použitelné komponenty jsem modelářskou cestou tak nějak pozbíral,no nic,dal jsem silnější motor,protože bez rozběhové spojky okamžitě létaly zuby a vyrazil na trat-standartní modelářská dráha-okamžitě urvané přední rameno-není plast,jako plast,přestože jsou oba černé :lol: z dalšího soudku-potřeboval jsem jinou osu na kleštinu pro motor Turnigy,po telefonu to byl problém-poměr zakalení a tak,když jsem to přinesl do soustružnické dílny,nebyl problém,provedli nějakou zkoušku otěru stávajícího použitého materiálu a prý kdyby to bylo z hovna,bude to lepší-proto má třeba Axi u podobného motoru hřídel 6ku a Turnigy 8ku,proto má některý výrobce unašeč vrtule vysoustružený z duralu a Turnigy odstříklý do nějaké formy s náhodnou výplní momentálního kusu.neodsuzuji levné věci,sám je používám,ale nesmí jejich přítomnost neuměrně finančně ublížit další nutné investici.Navíc nikdy jsem nedošel k závěru,že to levné z číny je stejně dobré jako to drahé-většinou pořizuji referenční věc a teprve potom se to snažím ošidit ale vždy je to o tom samém-něco ještě jde a něco už je příliš.
JMalik

#1883 Příspěvek od JMalik »

.....Ak si nevies odpovedat sam, tak ten technicky prinos je jediny: cena. Za nejakych 100 dolacov mam osemkanal s osmymi pamatami a telemetriou......

.....Prošlo mi už rukama více radií, ale T9x je nejlepší v poměru cena/užitná vlastnost, co jsem zatím měl v ruce a za tím si stojím......

.... T9X na plné čáře vítězí v poměru
cena/výkon a většina lidí kouká právě na toto.....

....Pánové vy máte rádia za desítku a prostě se nemůžete smířit s tím, že mé rádio za patnáct stovek umí to samé co vaše.....

Tohle je asi tak reprezentativní výběr z posledních cca pěti, šesti příspěvků.
Je vás většina, těch pár jedinců kteří si tímhle už prošli a pokusili se vás přesvědčit o tom, že to není dobrá cesta jste prohlásili za namyšlená hovada a ignoranty, tak zase nějakou dobu takhle pokračujte a hlavně nekňučte, že se to podělalo a nikdo vám nechce pomoct.
pepin

#1884 Příspěvek od pepin »

MODYN píše:Pánové vy máte rádia za desítku a prostě se nemůžete smířit s tím, že mé rádio za patnáct stovek umí to samé co vaše.Jinak to nevidím :P

Pokud se nad tím trochu zamyslíš,tak je to už v principu blbost,pokud má někdo rádio za desítku,tak už alespon nejaké rádio má,spíš si kouše nehty,že neměl na rádio za dvacítku,protože rádio za 1500stovek si kouipí tím pádem asi bez problému,na to nemusí upravovat nějaký rodinný rozpočet a nikdo si toho ani nevšimne,soustřed se na přízpěvky,jestli někdo prodal rádio za desítku a koupil rádio za 1500páč by mělo fungovat naprosto stejně.Přemýšlej o tom.Ta cena je opravdu určená výrobcem ty jí pouze někde objevíš a doufáš,ale vždy to bude o jediném,víc nám za to nedá ani debil,respektive jeden debil nás nevytrhne.
soron

#1885 Příspěvek od soron »

Pro LV (ale i ostatní): vývoj jde neustále kupředu a to ve všech odvětvích. Já také začínal modelařit někdy v roce 1973... měl jsem Diginu, potom Marse, pak následovala Modela a musím Ti dát za pravdu, že jsme si na to museli sami "zarábat".
A že dnes to má mládež lehčí, a proto vítám, že jsou na trhu výrobky rozdílných (cenových) kvalit. Co bychom za to dali tenkrát my?! Nevěřím, že by sis koupil rádio za 5 - 10 tis. kdyby bylo na trhu i za 1 tis. a možnost "laborovat" se softem. Na seznámení se s ovládáním modelů a různých funkcí (a nebo jako druhé rádio do "nepohody"), je tohle přímo ideální.
Já bych si s rádiem za 10 tis. tohle nedovolil - ty ano?
Také vlastním Futabu na akro létání, na tréninkové létání a na menší modely jsem si pořídil TG9X, jako druhé rádio a líbí se mi, že umí funkce, které postrádám na Futabě.

A už se k tomu také nebudu vracet :D , když to půjde, tak to půjde, a když ne, tak to vyhodím a budu šetřit na rádio, které bude lepší než to stávající ... :lol: :lol:
ZS

#1886 Příspěvek od ZS »

Když to rádio pomlouváte můžete sem hodit nějaký ekvivalent v podobné ceně?
LV
Kontaktovat uživatele:

#1887 Příspěvek od LV »

soron píše:Pro LV (ale i ostatní): vývoj jde neustále kupředu a to ve všech odvětvích. Já také začínal modelařit někdy v roce 1973... měl jsem Diginu, potom Marse, pak následovala Modela a musím Ti dát za pravdu, že jsme si na to museli sami "zarábat".
A že dnes to má mládež lehčí, a proto vítám, že jsou na trhu výrobky rozdílných (cenových) kvalit. Co bychom za to dali tenkrát my?! Nevěřím, že by sis koupil rádio za 5 - 10 tis. kdyby bylo na trhu i za 1 tis. a možnost "laborovat" se softem. Na seznámení se s ovládáním modelů a různých funkcí (a nebo jako druhé rádio do "nepohody"), je tohle přímo ideální.
Já bych si s rádiem za 10 tis. tohle nedovolil - ty ano?
Také vlastním Futabu na akro létání, na tréninkové létání a na menší modely jsem si pořídil TG9X, jako druhé rádio a líbí se mi, že umí funkce, které postrádám na Futabě.

A už se k tomu také nebudu vracet :D , když to půjde, tak to půjde, a když ne, tak to vyhodím a budu šetřit na rádio, které bude lepší než to stávající ... :lol: :lol:
o ake funkcie as jedna? Ktore ti chybaju na futabe?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#1888 Příspěvek od LV »

ZS píše:Když to rádio pomlouváte můžete sem hodit nějaký ekvivalent v podobné ceně?

V tejto cene si kupis 500 rozkov
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
ZS

#1889 Příspěvek od ZS »

Toje velmi kamarádská a smysluplná odpověď od profíka začátečníkovi
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1890 Příspěvek od Earl »

ZS píše:Toje velmi kamarádská a smysluplná odpověď od profíka začátečníkovi

Co by jsi chtěl od místního masturbátora?
ALL - proč reagujete na provokace? Nechte je oni se umlátí sami. Škoda rozhodnutí Rimra,ale třeba se umoudří.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“