Uroven clanku o MVVS electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.

Jak se vam libil clanek o MVVS electric?

Clanek je velmi dobry. Recenzent si s tim pekne vyhral.
10
26%
Clanek neni spatny, ale cekal bych trochu vic.
20
51%
Clanek je uplne o nicem. Recenzent to pekne odflaknul.
9
23%

Celkem hlasů: 39

Zpráva
Autor
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Avenger »

Přesně to co je ve vyjádření MVVS k článku jsem chtěl vyzdvihnout. Motor jsem měl možnost si osahat přímo u stánku MVVS na Modelhobby 2006 a co mě nejvíce nadchlo je preciznost a kvalita zpracování (něco jako Saito mezi spalováky). Motor je krásně rozebíratelný, má perfektní povrchovou úpravu. Chod byl velice tichý bez vibrací. Já bych ten motor určitě koupil kdybych potřeboval motor této velikosti a výkonu i za 2x takovou cenu než nabízí konkurence u svých výrobků podobných parametrů.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jojo, jak motor dorazi od Dalibora, tak ho nafotim ze vsech uhlu a to i rozebrany a trochu vic rozvedu popis jeho provedeni. Zatim jsem clanek stahnul z hlavni stranky a vratim ho tam po reedici.

Experiment s Trenerkem bude trvat dele, takze ten tam pak dodam az v prubehu casu.
LV
Kontaktovat uživatele:

Uroven clanku o MVVS electric

#33 Příspěvek od LV »

Testovaný motor som mal tú česť držať v ruke. Ono je to fakt technicky na fantastickej úrovni. Na zapnutý motor volne položený na stole (bez vrtule) si môžete položiť pohár a on nespadne. Ale to je asi všetko v čom je iný ako bežne predávané motory. Uživateľská hodnota je už o niečom inom. Vyššia cena, hmotnosť určite nepridajú k jeho predajnosti. Motor je určený do modelov, kde sa ráta každý gram. Niekto môže napadnúť, že cena versus životnosť. Ano vzhľadom na prevedenie asi vydrží veľa, ale kto si bude premontovávať motor z modelu do modelu, keď má tri modely v rovnakej kategórii.
A na záver. Nejde tu niekomu len o vrátenie motoru späť? Veď článok už máte. Mýlim sa? :roll: :roll: :roll:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jak myslis - ziskat motor zpet? Jako od Dalibora? Nebo vratit ho MVVS?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Abu »

Motor je nutno zakopat o pulnoci na neznamem miste, aby byla zachovana plna nezaujatost a objektivita.... sorry, nedalo mi to :D

Jinak k veci - motor vypada pekne, recenze je taky celkem dobra, ale cekal jsem neco vic, ze ho Graup vic potrapi v ruznejch aplikacich, bude tam vic cteni, atd... A je mi trochu lito tech vypadu a urazek, co tady ctu. Ono hazet spinu je docela lehke, ale udelat neco konstruktivniho je uz (pro nekoho) asi moc prace. :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
LV
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od LV »

Vzduchoplavec píše:Jak myslis - ziskat motor zpet? Jako od Dalibora? Nebo vratit ho MVVS?

Myslím, že do MVVS sa nič vracať nemusí a ani nebude :D
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od clouseau »

já tu MVVS elektro prodám kolik kdo dáte???
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jak Dalibor pravil, tak udelal a motor dnes uspesne dorazil postou.

Koupil jsem hvezdickovy klic a nafotil motor i v rozebranem stavu. Take jsem trochu rozsiril cast "Popis". Na rozsireny clanek a nove snimky se muzete mrknout zde:

http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40
LV
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od LV »

[quote="Vzduchoplavec"]Jak Dalibor pravil, tak udelal a motor dnes uspesne dorazil postou.

Koupil jsem hvezdickovy klic a nafotil motor i v rozebranem stavu. Take jsem trochu rozsiril cast "Popis". Na rozsireny clanek a nove snimky se muzete mrknout zde:

No a teraz už konečne ten článok má úroveň. Gratulujem
arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

Tak teď už vím jak je to vevnitř- no je to nádhera-málokdy se vidí tak čisté ,promyšlené a precizní provedení jako tady-smekám. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od arda1 »

Jo jinak vzduchoplavče super stránky :!: :wink:
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Avenger »

... a nešlo by to rozebrat jěště víc?? (jestli se ti bude chtít) Určitě jdou povolit ještě ty 3 šroubky na rotoru, vyndat hřídel, odhalit stator s cívkama a rotor s magnety. Jinak je to krásně provedenej motor,
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Asi by to slo rozebrat i vic, ale uz takhle jsem se bal, ze to nepujde slozit zpatky. To pouzdro tam sedi naprosto presne a byl celkem problem ho dostat dolu. Nastesti se pak ukazalo, ze nandat ho je snazsi nez sundat.

Nicmene v soucasne chvili je motor jiz instalovan v pokusnem stroji (Trener puvodne na MVVS 3.5 ccm). Model je po tezke havarii, takze momentalne schne epoxyd na trupu. Motor jsem tam uz dal ted, protoze tam sedne tak akorat a po zkusmem osazeni uz se mi ho nechtelo znovu oddelavat.

Tudiz dalsi rozebrani bude pripadat do uvahy az po ukonceni experimentu - mozna se toho ujme Blacklight, ktery pak motor bude testovat v akrobatickem modelu...

Jinak na prvni pohled je ten motor opravdu moc pekne udelany. Ale jeste jsem ho nemel pusteny, tak uvidime...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Abu »

Avenger píše:... a nešlo by to rozebrat jěště víc??

K dukladne rozborce dojde zhruba 10-15s po startu ve zkusebnim stroji :D
Sorry Vzduchoplavce, nemohl jsem odolat..... Kazdopadne jsem zvedav jestli to toho puv.spalovaka utahne. Co planujes za baterky a kolik to bude vazit dohromady??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu: To jsi sem ani nemusel psat - to se rozumi samo sebou :lol: Ostatne prvni let s tou 3.5 ccm dopadl presne, jak jsi popsal.

Spalovak to prezil bez poskozeni - uvidime, co na crash test rekne elektrika... :wink:

Co se vahy tyce, tak to jeste namam zvazene. Ale podle vseho vyjde hmotnost mensi - mozna bude problem, ze bude prilis lehky predek a budu muset dovazovat... Uvidime po zashcnuti lepidla. Jeste taky musim slepit poskozene kridlo - to bude trochu komplikace, ale snad se to podari.

Baterky tam dam LiPol 3s Hyperion 2200 mAh 20C. Coz sice zrejme nezajisti uplne maximalni vykon, ale pro trenera taky nikdo neceka, ze by se motor musel zdimat na doraz...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“