Uroven clanku o MVVS electric
Přesně to co je ve vyjádření MVVS k článku jsem chtěl vyzdvihnout. Motor jsem měl možnost si osahat přímo u stánku MVVS na Modelhobby 2006 a co mě nejvíce nadchlo je preciznost a kvalita zpracování (něco jako Saito mezi spalováky). Motor je krásně rozebíratelný, má perfektní povrchovou úpravu. Chod byl velice tichý bez vibrací. Já bych ten motor určitě koupil kdybych potřeboval motor této velikosti a výkonu i za 2x takovou cenu než nabízí konkurence u svých výrobků podobných parametrů.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Uroven clanku o MVVS electric
Testovaný motor som mal tú česť držať v ruke. Ono je to fakt technicky na fantastickej úrovni. Na zapnutý motor volne položený na stole (bez vrtule) si môžete položiť pohár a on nespadne. Ale to je asi všetko v čom je iný ako bežne predávané motory. Uživateľská hodnota je už o niečom inom. Vyššia cena, hmotnosť určite nepridajú k jeho predajnosti. Motor je určený do modelov, kde sa ráta každý gram. Niekto môže napadnúť, že cena versus životnosť. Ano vzhľadom na prevedenie asi vydrží veľa, ale kto si bude premontovávať motor z modelu do modelu, keď má tri modely v rovnakej kategórii.
A na záver. Nejde tu niekomu len o vrátenie motoru späť? Veď článok už máte. Mýlim sa?

A na záver. Nejde tu niekomu len o vrátenie motoru späť? Veď článok už máte. Mýlim sa?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Motor je nutno zakopat o pulnoci na neznamem miste, aby byla zachovana plna nezaujatost a objektivita.... sorry, nedalo mi to
Jinak k veci - motor vypada pekne, recenze je taky celkem dobra, ale cekal jsem neco vic, ze ho Graup vic potrapi v ruznejch aplikacich, bude tam vic cteni, atd... A je mi trochu lito tech vypadu a urazek, co tady ctu. Ono hazet spinu je docela lehke, ale udelat neco konstruktivniho je uz (pro nekoho) asi moc prace.
Jinak k veci - motor vypada pekne, recenze je taky celkem dobra, ale cekal jsem neco vic, ze ho Graup vic potrapi v ruznejch aplikacich, bude tam vic cteni, atd... A je mi trochu lito tech vypadu a urazek, co tady ctu. Ono hazet spinu je docela lehke, ale udelat neco konstruktivniho je uz (pro nekoho) asi moc prace.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Jak Dalibor pravil, tak udelal a motor dnes uspesne dorazil postou.
Koupil jsem hvezdickovy klic a nafotil motor i v rozebranem stavu. Take jsem trochu rozsiril cast "Popis". Na rozsireny clanek a nove snimky se muzete mrknout zde:
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40
Koupil jsem hvezdickovy klic a nafotil motor i v rozebranem stavu. Take jsem trochu rozsiril cast "Popis". Na rozsireny clanek a nove snimky se muzete mrknout zde:
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40
- LV
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Vzduchoplavec"]Jak Dalibor pravil, tak udelal a motor dnes uspesne dorazil postou.
No a teraz už konečne ten článok má úroveň. Gratulujem
No a teraz už konečne ten článok má úroveň. Gratulujem
... a nešlo by to rozebrat jěště víc?? (jestli se ti bude chtít) Určitě jdou povolit ještě ty 3 šroubky na rotoru, vyndat hřídel, odhalit stator s cívkama a rotor s magnety. Jinak je to krásně provedenej motor,
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Asi by to slo rozebrat i vic, ale uz takhle jsem se bal, ze to nepujde slozit zpatky. To pouzdro tam sedi naprosto presne a byl celkem problem ho dostat dolu. Nastesti se pak ukazalo, ze nandat ho je snazsi nez sundat.
Nicmene v soucasne chvili je motor jiz instalovan v pokusnem stroji (Trener puvodne na MVVS 3.5 ccm). Model je po tezke havarii, takze momentalne schne epoxyd na trupu. Motor jsem tam uz dal ted, protoze tam sedne tak akorat a po zkusmem osazeni uz se mi ho nechtelo znovu oddelavat.
Tudiz dalsi rozebrani bude pripadat do uvahy az po ukonceni experimentu - mozna se toho ujme Blacklight, ktery pak motor bude testovat v akrobatickem modelu...
Jinak na prvni pohled je ten motor opravdu moc pekne udelany. Ale jeste jsem ho nemel pusteny, tak uvidime...
Nicmene v soucasne chvili je motor jiz instalovan v pokusnem stroji (Trener puvodne na MVVS 3.5 ccm). Model je po tezke havarii, takze momentalne schne epoxyd na trupu. Motor jsem tam uz dal ted, protoze tam sedne tak akorat a po zkusmem osazeni uz se mi ho nechtelo znovu oddelavat.
Tudiz dalsi rozebrani bude pripadat do uvahy az po ukonceni experimentu - mozna se toho ujme Blacklight, ktery pak motor bude testovat v akrobatickem modelu...
Jinak na prvni pohled je ten motor opravdu moc pekne udelany. Ale jeste jsem ho nemel pusteny, tak uvidime...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Avenger píše:... a nešlo by to rozebrat jěště víc??
K dukladne rozborce dojde zhruba 10-15s po startu ve zkusebnim stroji
Sorry Vzduchoplavce, nemohl jsem odolat..... Kazdopadne jsem zvedav jestli to toho puv.spalovaka utahne. Co planujes za baterky a kolik to bude vazit dohromady??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Abu: To jsi sem ani nemusel psat - to se rozumi samo sebou
Ostatne prvni let s tou 3.5 ccm dopadl presne, jak jsi popsal.
Spalovak to prezil bez poskozeni - uvidime, co na crash test rekne elektrika...
Co se vahy tyce, tak to jeste namam zvazene. Ale podle vseho vyjde hmotnost mensi - mozna bude problem, ze bude prilis lehky predek a budu muset dovazovat... Uvidime po zashcnuti lepidla. Jeste taky musim slepit poskozene kridlo - to bude trochu komplikace, ale snad se to podari.
Baterky tam dam LiPol 3s Hyperion 2200 mAh 20C. Coz sice zrejme nezajisti uplne maximalni vykon, ale pro trenera taky nikdo neceka, ze by se motor musel zdimat na doraz...
Spalovak to prezil bez poskozeni - uvidime, co na crash test rekne elektrika...
Co se vahy tyce, tak to jeste namam zvazene. Ale podle vseho vyjde hmotnost mensi - mozna bude problem, ze bude prilis lehky predek a budu muset dovazovat... Uvidime po zashcnuti lepidla. Jeste taky musim slepit poskozene kridlo - to bude trochu komplikace, ale snad se to podari.
Baterky tam dam LiPol 3s Hyperion 2200 mAh 20C. Coz sice zrejme nezajisti uplne maximalni vykon, ale pro trenera taky nikdo neceka, ze by se motor musel zdimat na doraz...