Motor do houboleta

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

Motor do houboleta

#1 Příspěvek od cassiopeus »

Dobrý den,

neumíte doporučit nějaký motor, nejlépe z HC, s tahem cca 500g na 2S průměr max. 31 a není BK :D (líbil by se mi Tower pro, ale je už dlouho BK :( )

Díky

Doplnění: s čelní montáží[/u]
Naposledy upravil(a) cassiopeus dne pon 13.12.2010 21:31, celkem upraveno 1 x.
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ferulik »

Caves,
ja som tiez pred tyzdnom zhanal podobny motor ako Ty,chcel som ho tiez z HK.
Nakoniec som kupil tento u Pecku http://www.peckamodel.sk/produkt/938_el ... f2822.aspx
Cena ako z Ciny,vyzera obstojne,nie je problem z reklamaciou a mal som ho hned...
Montoval som ho do EPP slow flyeru s cca 350 g a pouzivam ho na
2-clanok.
vladak

#3 Příspěvek od vladak »

Např. motor EMAX CF 2822 ... viz téma nad tebou nebo pod tebou ... ale dají se najít i jiné motory za super cenu. Motor CF 2822 mám osobně odzkoušený, proto mohu doporučit, toť vše.
EasyStar, EasyGlider (obě verze), Toro 900 , Tornado XX , MaxiSwift , EasyCopter V6
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od cassiopeus »

ferulik píše:Caves,
ja som tiez pred tyzdnom zhanal podobny motor ako Ty,chcel som ho tiez z HK.
Nakoniec som kupil tento u Pecku http://www.peckamodel.sk/produkt/938_el ... f2822.aspx
Cena ako z Ciny,vyzera obstojne,nie je problem z reklamaciou a mal som ho hned...
Montoval som ho do EPP slow flyeru s cca 350 g a pouzivam ho na
2-clanok.

Vypadá zajímavě, ale bude asi slabý. Přeci jen má ten můj cca 550g. A potřebuji přední montáž (což jsem zapoměl napsat). Díky za tip.
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ferulik »

Však tento je (iba)na prednu montáž a je uchyteny na prirube cim sa da dobre uchytit.Je dokonca,podla parametrov do 600 g.
Ale myslim ze taky aky Ty potrebuješ,sa da vybrat z mnoho druhov,takze nebude problem vybrat.Navrhol som Ti ho preto,lebo je bezne dostupny v nasich predajniach.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od cassiopeus »

ferulik píše:Však tento je (iba)na prednu montáž a je uchyteny na prirube cim sa da dobre uchytit.Je dokonca,podla parametrov do 600 g.
Ale myslim ze taky aky Ty potrebuješ,sa da vybrat z mnoho druhov,takze nebude problem vybrat.Navrhol som Ti ho preto,lebo je bezne dostupny v nasich predajniach.

To jsme si nerozuměli, co je přední montáž :)

Měl jsem za to, že přední montáž je čelo motoru přišroubované přímo na motorovou přepážku. Ten statický tah je 600g, ale na 3S, těch cca 500g potřebuji na 2S a to si nejsem jistý, jestli to dosáhne.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Doktor »

>cassiopeus
Možná by nebylo špatný ještě uvést předpokládanou letovou hmotnost modelu. Taky uvést do čeho to bude. Zda visolet nebo nějakej warbird (to kvůli rychlosti na které se bude pohon pohybovat). :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od cassiopeus »

Hmotnost letadla (Corsair) je cca 500 - 550g (podle motoru a momentálně použitých baterek).
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Doktor »

cassiopeus píše:Hmotnost letadla (Corsair) je cca 500 - 550g (podle motoru a momentálně použitých baterek).

Nooo? Takže aku 2S, dost statického tahu a ještě aby to táhlo na rychlosti. To bude celkem oříšek.

Jak to vidim já, tak to bude chtít asi motor velikosti 2830 (2212) s váhou do cca 60g. Aby to táhlo staticky, tak by to chtělo aspoň 8" vrtuli. A aby to táhlo i na rychlosti, tak i větší stoupání. Takže bych jako optimální vrtuli viděl APC 8/6E nebo GWS 8/6 RS.
No a Kv by to chtělo někde na hranici 1500-1600. A to je problém. V HC nic takového asi nekoupíš. U "bídy" koupíš akorát 2212/10 s Kv 1400 a to už je málo.
Jedinej vhodnej motor co mi napadá je Keda 2830/14:
http://www.giantcod.co.uk/keda-thumrun- ... 03669.html
Bohužel se ale asi dodává s hřídelí ve verzi zadní montáž. Ale přesunout ji dopředu by asi neměl být problém. Tady by byla asi nejlepší ta APC 8/6 E + raději 25A regl. Takhle namotorovaný by to mohlo lítat celkem solidně i na "půl" plynu.
Jinej motor z kategorie "levný" mi zatim nenapadá. Jinak obchůdek je to solidní, ceny za poštu rovněž. Skladem zatim je, a věřim že když nebudeš s objednáním moc dlouho otálet, tak ho máš možná doma ještě pod stromeček.

Třeba ale někdo poradí něco jiného. :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cassiopeus »

To: Doktor

V tom se shodneme. Používal jsem Tower Pro, který má takové parametry, jak popisuješ. Jen byl dlouho BK (dnes změna, už je jen -8 :D ).
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Doktor »

No já na ten Tower Pro cos uváděl hned na začátku potom koukal, a vypadá to že uvažujem asi stejně! :)
Jinak pokud máš DC, tak tam můžeš kouknout na tu Kedu. Až tak hrozně (za ten peníz) to nevypadá. :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od cassiopeus »

Doktor píše:No já na ten Tower Pro cos uváděl hned na začátku potom koukal, a vypadá to že uvažujem asi stejně! :)
Jinak pokud máš DC, tak tam můžeš kouknout na tu Kedu. Až tak hrozně (za ten peníz) to nevypadá. :wink:

JJ. Vypadá dobře a vyjde i o něco levněji (nezkoumal jsem poštovné). Jen je toh, co chci z HC, víc a tak by se to poštovné rozložilo. Pokud ale dlouho nebude TowerPro, tak jej asi po vánocích koupím.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

OK. :wink:

Ta Keda se nechá kdyžtak koupit asi i tady:
http://plus2city.com/plus2store/goods.php?id=1055
Podmínky shopu sem ale nezkoumal.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“