No tak náhodou včerejší jednání o vyslovení nedůvěry vládě byl jeden z nejlepších pořadů poslední doby v ČT.
A taky se mi v noci podstatně líp spalo, když mě zákonodárci uklidnili, že mi vládne zase vláda která má jejich důvěru.
Taky mi nějak nedochází co se upeklo na hradě u Vency. Za ten krátkej čas mohli akorát dosáhnout toho, že VV vládu podpoří pouze ziskem křesla policejní prezidenta. A aby se tohle nedostalo na věřejnost, tak se to zabalilo do tajné úmluvy garantované samotným Václavem z ODS s tím, že tam klucí za hoďku přisli na to, jak zatočit s korupcí v tomhle státě. Oni na to nepřišli. Oni možná ani nechtějí s něčim takovým něco dělat. Takže teď hrajou divadlo o tajné dohodě na které se vlastně vůbec nic (kromě toho že vláda napadne díky VV) nedohodlo a budou hrát na čas a teď teprv budou vymejšlet čim ty debily dole zase umlčí. Po novém roce (uteče 14 dní) se začnou objevovat zase planá hesla jak z tou korupcí zatočí, jak už dělají všechno pro to aby se to neopakovalo. No a za dva měsíce bude zase klid. Policie samozřejmě zase nic nevyšetří (ona tu vlastně od toho je, aby nic nevyšetřila) a pojede se v klidu dál. Standard.
Zamyslet by se měli hlavně Ti, kteří svým hlasem takovouto vládu postavit umožnili. Že je těžký vůbec někoho dneska volit je jasný. Ale že se drží u moci jedna a tatáž banda díky hlasům asi spokojených voličů já nějak nechápu. Asi bude něco pravdy na těch kmotrech co řídí tenhle stát. Pak bohužel nemá v tom případě cenu asi vůbec volit, neboť to bude fungovat pořád stejně ať tam sedí kdo tam sedí. Já už se volebního práva u sebe zřek. Pro mne už je v současnej době volba nevolit asi jediná možná. Určitě asi mnoho lidí namítne, že když nevolim, tak nemam právo vůbec cokoli kritizovat, neboť sem měl možnost svým hlasem tu situaci "ovlivnit". Ano je to tak. Ale na druhou stranu mam dneska čistý svědomí, že s tim ksindlem co dneska sedí v parlamentu nemam nic společného. Já ho tam nezvolil.
Nejsmutnější na tom asi je to, že Ti poslanci jež včera vládu za daného stavu podpořili u mne osobně ztratili veškerý morální kredit (né že by asi ještě nějakej měli). Pokud svým hlasem vládu podpořili, tak vlastě dali najevo, že vše je v pořádku a nic se vlastně neděje. ODS je v mých očích jakási novodobá KSČ. Pokud seš ve straně, tak se podřídíš vedení a na vlasní názor zapomeň. Sme to my, strana ODS, která za tebe myslí. Praktiky fungování v této straně tomu nasvědčují.