Hobbyking

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
puci

Hobbyking

#1 Příspěvek od puci »

Zdravim,mam taky problem.Mam ojednane z HC jedem balik objednany 6.12 mi dosiel ,druhy z 27.11 este stale nie ,aj ked uz bol expedovani.Je to problem alebo by som mal reklamovat,ale neviem kde.Na tom je na objendavacom liste pripisane nejake cislo od cinskej posty ,na tom co nedosiel tak neni nic.Vie niekro poradit kde hladat a ako balik.
Vdaka.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mirek12 »

nic nedělej a čekej, projdi tady fora najdeš že nedky to trvá , dočkáš se :wink:
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mikvalik »

mělo by se pravděpodobně jednat o číslo zásilky.
U nás bych hledal na stránkách české pošty / track and trace.
u tebe by to mělo být obdobný.
taky je možnost hledat na swiss post, pokud to přes ni šlo.
jinak bych ještě pár dní počkal, třeba do novýho roku a pak to začal řešit s HC :wink:
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mirek12 »

mikvalik píše:mělo by se pravděpodobně jednat o číslo zásilky.
jinak bych ještě pár dní počkal, třeba do novýho roku a pak to začal řešit s HC :wink:
nekolik balíků z HC mám a nikdy, nikdy mi to nešlo najít pres českou poštu!!! jen mi to napsalo že takové číslo pošta nepodporuje, protže jediné číslo je to co je napsané v učtu na Hc čku takže nevím o čem mluvíš
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mikvalik »

Mirek12 píše:
mikvalik píše:mělo by se pravděpodobně jednat o číslo zásilky.
nekolik balíků z HC mám a nikdy, nikdy mi to nešlo najít pres českou poštu!!! jen mi to napsalo že takové číslo pošta nepodporuje, protže jediné číslo je to co je napsané v učtu na Hc čku takže nevím o čem mluvíš

No mě balíky AirParcel sledovat v čr vždycky šly, teda všechny 2 :)
u airmail to nefunguje.
EasyStar II
LOOP VA
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mirek12 »

tak to bude ono :idea:
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mikvalik »

asi určitě.
nicméně air mail pokud se nemílím my vždycky sly přes swiss post a tam jsem informace o pohybu získal.
ale netuším, jak to chodí do SK a jesi to tazateli k něčemu bude :wink:
EasyStar II
LOOP VA
corsair
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od corsair »

mikvalik píše:asi určitě.
nicméně air mail pokud se nemílím my vždycky sly přes swiss post a tam jsem informace o pohybu získal.
ale netuším, jak to chodí do SK a jesi to tazateli k něčemu bude :wink:
Swisspost-protože jsi tam měl aku
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#9 Příspěvek od JirkaA »

puci píše:Na tom je na objendavacom liste pripisane nejake cislo od cinskej posty ,na tom co nedosiel tak neni nic.

To je divný, podací číslo je tam vždycky, nezávisle na typu zásilky. Co tam u toho píšou, jseš si jistý že to fakt odešlo, že to třeba nečeká na nějakou položku, která není skladem?
OK2WY
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pavelnisser »

Mirek12 píše:nic nedělej a čekej, projdi tady fora najdeš že nedky to trvá , dočkáš se :wink:

...správně, proto ti taky při potvrzení expedice píšou:

YOUR ORDER MAY TAKE UP TO 45 DAYS TO ARRIVE.

takže čekat, ono to dojde
Heinkel He 100 D, Avia S-99, Pilatus PC6 H2 Air America, Hi-tec Aurora9
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikvalik »

corsair

Mýlíš se, až v posledním balíku airmail přes swiss post byly lipo :wink:
Naposledy upravil(a) mikvalik dne úte 21.12.2010 23:58, celkem upraveno 1 x.
EasyStar II
LOOP VA
MaxKin

#12 Příspěvek od MaxKin »

Přes Swist post se mi to stratilo na jejich centrale (tedy sledovaní) v curichu no a dál to vždy bylo věštění z křištalove koule :lol:
Česká pošta a celní urad to je kapitola sama pro sebe :lol:
balamel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od balamel »

MaxKin píše:Přes Swist post se mi to stratilo na jejich centrale (tedy sledovaní) v curichu no a dál to vždy bylo věštění z křištalove koule :lol:
Česká pošta a celní urad to je kapitola sama pro sebe :lol:

Uz jsem to tu nekde psal - pres web Ceske posty se neda z ciziny trackovat prakticky nic - na druhou stranu pres jejich infolinku se da trackovat temer vsechno a celkem detailne, pokud je ta zasilka uz na uzemi CR (cislo na linku maji na webu)
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Dub79 »

Přes tu jejich infolinku jim to taky nešlo mám to vyzkoušené.Leda že by se jim před svátkama nechtělo nic dělat :D .TAky čekám balíček.Druhý co jsem obědnal týden po tomto mám už 4 dny doma :(
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Drondys

Re: Hobbyking

#15 Příspěvek od Drondys »

puci píše:Zdravim,mam taky problem.Mam ojednane z HC jedem balik objednany 6.12 mi dosiel ,druhy z 27.11 este stale nie ,aj ked uz bol expedovani.Je to problem alebo by som mal reklamovat...

To se stává, že se některá zásilka zdrží zatímco jiná co byla vyexpedována z HK později ti přijde dřív. Například jedna moje zásilka, kterou vyexpedovali z HK 22.11.2010 mi dorazila poštou až 20.12.2010 zatímco jiná moje zásilka, kterou z HK vyexpedovali později 25.11.2010 dorazila už 7.12.2010.

V oznamovacím emailu, který ti posílají z HK při odeslání zásilky s uvedením podacího čísla zásilky v současnosti píšou, že doručování zásilky expedované jako Air Parcel může trvat až 45 dnů.

...Air Parcel will take 7-45 days...

Takže zatím to ještě nemá smysl reklamovat.

puci píše:...Na tom je na objendavacom liste pripisane nejake cislo od cinskej posty, na tom co nedosiel tak neni nic. Vie niekro poradit kde hladat a ako...

Když se přihlásíš ke svému účtu na Hobbykingu tak máš ve stránce uveden vedle slova Orders: počet všech objednávek co jsi tam doposud udělal a hned vedle je odkaz CHECK, na který když klikneš tak se ti zobrazí tabulka s výčtem těch objednávek.

Pokud byla skutečně příslušná zásilka již odeslána pak v té tabulce na příslušném řádku té objednávky musí být v posledním sloupci popsaném jako Warehouse status uvedeno podací číslo té zásilky a v témže sloupci by tam měl být buď odkaz Track nebo tlačítko, na kterém je to podací číslo zásilky a když klikneš na tom odkaze nebo na tom tlačítku tak se dostaneš přímo na stránku sledování zásilek na té odesílací poště.

Pokud u té objednávky ve sloupci Warehouse status není uvedeno podací číslo zásilky, pak zásilka ještě neodešla třeba proto, že čeká na nějakou položku, která zrovna není skladem jak už tady někdo zmínil. To jestli se čeká na některou položku poznáš zase tak, že klikneš na čísle té objednávky viz odkaz ve sloupci popsaném jako ORDER ID a tam se ti zobrazí kompletní specifikace objednávky s rozpisem všech objednaných položek přičemž ve sloupci popsaném jako STATUS by mělo být u všech položek uvedeno Reserved. Pokud u některé z položek toto uvedeno není pak to bude důvodem proč ještě zásilka neodešla.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“