Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od sharkcom »

TURING píše:Nemyslim si. I ted je kazda zasilka celne odbavena nez je uvolnena do volneho obehu. Jedine, co jim ted pribyde je doplnit balicek dobirkovou castkou ve vysi DPH + cla - pokud nejake vymeri

Není to taková hrůza.
Příklad při vánočním blázinci:
Zásilka podána dne 29.11.2010.
Zásilka dne 03.12.2010 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 06.12.2010 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 06.12.2010 předána k celnímu řízení.
Celní řízení dne 14.12.2010 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
Zásilka dne 14.12.2010 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 350 07 - Depo Cheb 70 k doručení.
Zásilka doručována dne 15.12.2010 poštou 350 07 - Depo Cheb 70.
Zásilka dodána dne 15.12.2010 poštou 350 07 - Depo Cheb 70.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
demolátor

#122 Příspěvek od demolátor »

Ještě sem se chtěl zeptat, třeba když to budu chtít obejít a dám na lehkej balík deklaraci jen 30%. V Čechách mi to zastaví, proklepnou a já jim pošlu paypal s úplně jinou cenou. Mouhou mě nějak postihnou, nebo jim to je jedno???
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
TURING

#123 Příspěvek od TURING »

:-D :-D ... za podvod te mohou, a vlastne by meli, postihnout vzdycky, ne ??
Na 100% si u TV rikas: "Ti hajzli korupcnicky, vsechny pozavirat, proc jsem je volil, je to vsechno stejna pakaz ! " atd. atd.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od JirkaA »

demolátor píše:Ještě sem se chtěl zeptat, třeba když to budu chtít obejít a dám na lehkej balík deklaraci jen 30%. V Čechách mi to zastaví, proklepnou a já jim pošlu paypal s úplně jinou cenou. Mouhou mě nějak postihnou, nebo jim to je jedno???

Ty přece neodpovídáš za to, co tam Čong po litru rýžovýho vína napsal.
OK2WY
demolátor

#125 Příspěvek od demolátor »

Takže to je vlastně neprokazatelný a já můžu být v suchu?? :D
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od sharkcom »

Jasný. Oni dobře ví, že Číňani si na to píšou co je napadne.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od JirkaA »

demolátor píše:Takže to je vlastně neprokazatelný a já můžu být v suchu?? :D

Varianty - na HC zatrhneš (třeba omylem) volbu uvést na zásilce 30% skutečné ceny zboží.

1. celník tě nevyhmátne, vše v suchu
2. celník tě vyhmátne a chce papíry - dodáš doklady se skutečnou cenou, celník si pomyslí něco o číňanovi a vyměří ti clo a dph podle skutečné hodnoty, ty ho zaplatíš a jsi z obliga. Nejsi a nemůžeš být odpovědný za to, že někdo na druhém konci zeměkoule něco napsal. To by bylo elegantně zneužitelné, kdyby se šlo zbavit někoho napřklad tak, že bys mu poslal třeba kilo zlata s deklarovanou cenou jeden dolar..
3. jako 2. ale ty, jako správný čecháček zfalšuješ doklady na tu uvedenou cenu. Spáchal jsi tím testný čin. Může ti to projít, ale nemusí. V případě, že celník není blb a podívá se třeba na HC na skutečné ceny, pojme podezření a ejhle, zjistí z bankovního výpisu (neb při podezření na trestný čin jim ho banka musí poskytnout), že jsi je ojebal. V tom případě máš smůlu, protože při menší ráně zaplatíš vše i s chlupama plus pokutu, při větší ráně je to daňový delikt jak hrom, zaplatíš to stejně a navíc tě může soud poslat za katr. Ojebat stát je v našem právu honorováno mnohdy šťavnatěji než násilné trestné činy.

Každého věc, jak se rozmyslí a co mu stojí za to.
OK2WY
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od sharkcom »

Svatá pravda. Daňovej podvod se nevyplatí lajznout.
Drondys

#129 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:A jak to bude s dorovnáváním toho DPH??? Např: když si koupim něco na HC za 100 dol. a zaplatim cenu zboží a poštovný přes paypal. To mi jako pošlou v česku na celnici dopis že jim mam poslat těch 20% z ceny nebo jak???

Není to žádné dorovnání DPH, ale platba celého DPH a ano pošlou ti dopis. Pokud nakupuješ v zahraničí mimo EU častěji tak si u nich můžeš zaregistrovat svůj email a k tomu stačí vyplnit žádost viz odkaz
http://www.cpost.cz/assets/nastroje/oznameni_o_prichodu_zasilek_z_ciziny.doc
a odeslat ji e-mailem na sklad.praha120@cpost.cz (ve formátu .doc nebo .pdf) a pak ti budou posílat emaily což by mělo být rychlejší.

Podrobnější informace k tomu viz další odkaz a citace.

Očekáváte zásilku ze zahraničí?
http://www.cpost.cz/cz/nastroje/ocekavate-zasilku-ze-zahranici--id357/

...Zásilky, u kterých deklarovaná hodnota zboží nesplňuje podmínky bezcelního limitu, Celní správa vyhotoví celní výměr a my vám je s příslušnými doklady doručíme. Clo a DPH uhradíte při doručení podobně jako u zásilek na dobírku...

...Tyto skutečnosti vám oznámíme prostřednictvím e-mailu, faxu nebo poštou pomocí "Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí". V oznámení najdete informace o všech potřebných dokumentech, které je potřeba doložit...
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 23.12.2010 0:10, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#130 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:Ještě sem se chtěl zeptat, třeba když to budu chtít obejít a dám na lehkej balík deklaraci jen 30%. V Čechách mi to zastaví, proklepnou a já jim pošlu paypal s úplně jinou cenou. Mohou mě nějak postihnou, nebo jim to je jedno???

Na to jsem už psal odpověď viz odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=23888&start=967
tam najdeš konkrétní informace i odkaz na citace z celního zákona a možné sankce viz § 295 celního zákona.

K těm sankcím by mohlo dojít pokud bys například zfalšoval/pozměnil zprávu od PayPalu a celníci by se to domákli nebo pokud by zjistili, že jsi to uvedení nižší ceny v celní deklaraci způsobil svým jednáním.

Například eshop může evidovat u každé objednávky i nakupujícím zvolené procento ceny, která má být uvedena v celní deklaraci. Pokud by se tato informace nějakým způsobem dostala k celníkům, tak by to mohli kvalifikovat jako tvé jednání vedoucí k uvedení nesprávné hodnoty zboží v celní deklaraci a mohl bys mít problémy.

Mimochodem podle § 294 odstavec 2 stačí k odpovědnosti za celní přestupek zavinění z nedbalosti tj. nemusí ti prokazovat žádný úmysl. Takže pokud by se domákli toho, že bylo zvoleno nižší procento ceny a ty by ses bránil tím, žes to jen přehlédl nebo, že to bylo omylem, tak by ti to nemuselo být nic platné, protože to lze považovat za zavinění z nedbalosti.

Samozřejmě je to vše v rovině hypotetické, ale pokud ses na to už ptal tak tady máš na to odpověď bez ohledu na to jaká je pravděpodobnost toho, že se to či ono celníci opravdu domáknou či nikoli. :wink:
Xele

#131 Příspěvek od Xele »

Tak dnes jsem volal přímo na vyclívací poštu - Praha 5 abych se blíže informoval na snížení limitu a přímo pracovníkem celního mě bylo řečeno že snížení určitě nenastane od 01.01.2011 ale až někdy na jaře. Definitivní termín prý ještě nebyl schválen...
DaveLister

#132 Příspěvek od DaveLister »

Xele píše:Tak dnes jsem volal přímo na vyclívací poštu - Praha 5 abych se blíže informoval na snížení limitu a přímo pracovníkem celního mě bylo řečeno že snížení určitě nenastane od 01.01.2011 ale až někdy na jaře. Definitivní termín prý ještě nebyl schválen...

Jak jednoduche... mohli jsme si usetrit 9 stranek spekulaci :D :D
Xele

#133 Příspěvek od Xele »

PŘESNĚ :!:
Drondys

#134 Příspěvek od Drondys »

Xele píše:Tak dnes jsem volal přímo na vyclívací poštu - Praha 5 abych se blíže informoval na snížení limitu a přímo pracovníkem celního mě bylo řečeno že snížení určitě nenastane od 01.01.2011 ale až někdy na jaře. Definitivní termín prý ještě nebyl schválen...

Tak v parlamentu už to definitivně schválili. Pokud se tedy nestane nějaký "zázrak" pak to bude platit od 1. dubna 2011.

Zákon prošel třetím čtením a byl schválen viz odkaz a citace
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&v=US&ct=255

255

USNESENÍ

Poslanecké sněmovny

z 9. schůze 17. prosince 2010

k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 129/ - třetí čtení

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 129, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Datum účinnosti bylo v rámci pozměňovacích návrhů, které byly rovněž schváleny, posunuto na 1. dubna 2011.

Pozměňovací návrhy
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=129&ct1=2

C. 8. V článku III - Účinnost - se v bodě 1 slova “1. ledna 2011” nahrazují slovy “1. dubna 2011”.
makras

Bezcelní limit 2011

#135 Příspěvek od makras »

Dneska mi dorazila elektronická čtečka Amazon Kindle 3 - nákup z USA, cena cca 160 dolarů, clo ani DPH jsem neplatil. viz můj bolg Nákup Amazon Kindle 3 z USA
Je to opravdu tak, že limit se mění až od prvního dubna
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“