Neoriginálni krystaly ve vysilači a prijmači Futaba.
Neoriginálni krystaly ve vysilači a prijmači Futaba.
Má někdo zkušenosti s hradeckými krystaly ve Futabě?
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Tiež sme vo Futabách používali okrem originálnych kryštálov aj kryštály hradecké. Všetko fungovalo v pohode, užívateľ nie je schopný prakticky rozoznať rozdiel.
Pri meraní na prístrojoch sme však zistili asi o 20% menší kmitočtový zdvih oproti originálnym kryštálom (samozrejme mám na mysli kryštál do vysielača).
Či to môže mať následky na dosah alebo na "šklbanie" serv na hranici dosahu, k tomu sme sa nedostali, pretože sme krátko na to prešli na 2,4 GHz.
Pri meraní na prístrojoch sme však zistili asi o 20% menší kmitočtový zdvih oproti originálnym kryštálom (samozrejme mám na mysli kryštál do vysielača).
Či to môže mať následky na dosah alebo na "šklbanie" serv na hranici dosahu, k tomu sme sa nedostali, pretože sme krátko na to prešli na 2,4 GHz.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
JMalik píše:V RX jsem používal jenom ty hradecké.
V TX originál, přesně z toho důvodu jak píše zdzd a mior.
(Do TX jich nemáš kýbl, takže těch pár korun navíc Tě nezabije)
Nějak to nechápu, protože zdzd píše o příjímačových krystalech a mior je používal bez problémů, než je začal měřit.
Osobně mám s krystaly z Hradce jen dobré zkušenosti jak v příjímačích, tak i vysílačích (Futaba, Hitec).
Mám takové tušení, že i ten originál bude stejně v lepším případě z Hradce.
mnov píše:JMalik píše:V RX jsem používal jenom ty hradecké.
V TX originál, přesně z toho důvodu jak píše zdzd a mior.
(Do TX jich nemáš kýbl, takže těch pár korun navíc Tě nezabije)
Nějak to nechápu, protože zdzd píše o příjímačových krystalech a mior je používal bez problémů, než je začal měřit.
Osobně mám s krystaly z Hradce jen dobré zkušenosti jak v příjímačích, tak i vysílačích (Futaba, Hitec).
Mám takové tušení, že i ten originál bude stejně v lepším případě z Hradce.
zdzd je zbabělec
Já jsem o trochu menší posera, tak jsem dával hradecké všude, mimo TX a bylo to jedno, jestli TX Futaba, Graupner, Multiplesk... S vysílačem nemlátíš o zem, krystal je tam napořád, pokud neměníš frekvence (nebo nemáš syntézu). V přijímači jsem to někdy vyměnil po velké čenichovce i preventivně, pokud to byla velká rána na přijímač.
(A mior mluví o vysílačových krystalech)
Nemam sice Futabu, ale presel sem komplet na sadu Hradeckych krystalu. Oproti originalum Hitec se nic nezmenilo, ani u single ani u dual smesovani. Ono shanet kanal 282. origo Hitec byla tak trochu utopie, takze to Hradecaci vyresili behem tydne uplne v klidu.
Ani schulze prijimac proti hradeckym krystalum nic nenamita. Nak
Ani schulze prijimac proti hradeckym krystalum nic nenamita. Nak
- mior
- Kontaktovat uživatele:
My vidíme rozdiel medzi kryštálmi vysielačovými a prijímačovými v "ochote" vysielačového kryštálu meniť svoju frekvenciu. Tie hradecké boli trochu "tvrdohlavejšie" a nechali sa rozmietať asi o 20% menej ako originálne.
Prijímačové kryštály si pevne držia svoj kmitočet a tu sme teda žiadne problémy (ani meraním) nezaznamenali.
Prijímačové kryštály si pevne držia svoj kmitočet a tu sme teda žiadne problémy (ani meraním) nezaznamenali.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk