Kývání dopředu a dozadu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Bei

Kývání dopředu a dozadu

#1 Příspěvek od Bei »

Při letu se vrtas kývá dopředu a dozadu a už nevím co mám zkontrolovat a ted babo rad.
zablabla

Re: Kývání dopředu a dozadu

#2 Příspěvek od zablabla »

Bei píše:Při letu se vrtas kývá dopředu a dozadu a už nevím co mám zkontrolovat a ted babo rad.

o jaký typ se jedná ??
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Bei

kyvaní dopředu a dozadu

#3 Příspěvek od Bei »

Jde o T rex 450Se
zablabla

#4 Příspěvek od zablabla »

co dělá ocas při visu, jak se zastavuje, když s ním zatočíš
Angusss

#5 Příspěvek od Angusss »

Je správně vyvážený?Nemáš to moc těžké na ocas a nedoháníš to náklonem desky cykliky?
Bei

Kýva ni dopředu a dozadu

#6 Příspěvek od Bei »

Rekl bych je ocas je ok při visu drží pozici a po delším visu se mírmě pootočí doleva ,ale to je asi ok.Spíš si myslím že by mohl být problém v příčné hřídli a uložení v gumách co.
krtek2k

#7 Příspěvek od krtek2k »

To můžou bejt moc utažený listy, nebo tuhá mechanika (v zimě na 100pro), nebo nízký otáčky.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zablabla

Re: Kýva ni dopředu a dozadu

#8 Příspěvek od zablabla »

Bei píše:Rekl bych je ocas je ok při visu drží pozici a po delším visu se mírmě pootočí doleva ,ale to je asi ok.Spíš si myslím že by mohl být problém v příčné hřídli a uložení v gumách co.

Pokud je gyro přepnuto na normal, tak ano, pokud ve režimu head lock by k žádnému otáčení docházet nemělo. To ale asi problém nebude.

edit: pokud to nebude jak píše krtek2
Já osobně bych ještě zkontroloval, jak se chová při klonění - doprava a doleva a doporučil ještě jednou pořádně zkontrolovat vůle a snadný chod celého cyklického řízení - drhnutí nebo vůle kloubů na táhlech, ty gumy taky - jestli nejsou vyžvejkaný a zkontroloval serva - vůle a reakce na řízení.

Ještě dotaz- dělá to od novoty, z ničeho nic, nebo po ráně ?
Bei

#9 Příspěvek od Bei »

začínám věřit ze to bude utažením listu nebo tou zimou vrtas je asi měsíc starý takže vule a gumy nebudou vyžvíkané zatím ho zkouším na pudě takže nemám moc prostoru na mějaké manévry.další nějaké testu mužu provádět až koupím nové listy protože jsem je včera rozflákal o trám .
zablabla

#10 Příspěvek od zablabla »

Bei píše:začínám věřit ze to bude utažením listu nebo tou zimou vrtas je asi měsíc starý takže vule a gumy nebudou vyžvíkané zatím ho zkouším na pudě takže nemám moc prostoru na mějaké manévry.další nějaké testu mužu provádět až koupím nové listy protože jsem je včera rozflákal o trám .

To je život většiny helimaniaků - od pádu k pádu. Jenom poznámka - tyhle rány většinou neodnesou jenom listy - náchylná je taky hřídel hlavního rotoru a zuby u výstupního ozubeného kola v servech ( aspoň podle mých zkušeností. Doporučuji to zkontrolovat ať ty ND nesháníš na vícekrát.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Gattor »

tak tak, listy, hlavni hridel, pricna hridel, jednosmerny lozisko, ozubene kolo a reminek. vse zkontrolovat a v nejlepsim pripade hlavne to lozisko rovnou vymenit!
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
raging

#12 Příspěvek od raging »

Častou příčinou kývání, bývají nízké otáčky hl.rotoru.
DaveLister

#13 Příspěvek od DaveLister »

Jestli si dobre vzpominam me se kyval vrtulnik kdyz byla spatna stopa listu v kombinaci s nevyvazeym hl. rotorem.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Howking »

Sundej listy a vrtulku, roztoč. Může ti oscilovat samotné zadní (čelní) servo cykliky - odchází poťák polohy - projeví se to většinou až při vibracích - zkus během toztočeného motoru pomalu tahat kolektivem nahoru dolu - v jakési pozici se muže rozkývat -už jsem to u jednoho vrtulnikáře zažil - vyměň servo.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
mikek

Re: Kývání dopředu a dozadu

#15 Příspěvek od mikek »

Bei píše:Při letu se vrtas kývá dopředu a dozadu a už nevím co mám zkontrolovat a ted babo rad.

Máš to s pádlama nebo nez pádel?

Já bych jako první zkusil zvýšit otáčky rotoru a potom vyměnit gumičky v rotorové hlavě. Já měl ve stavebnici dvoje, tak jsem je prohodil.

Pokud tam máš Align 3G bezpádlo, tak je potřeba aktualizovat firmware a senzor nalepit na co nejtvrší podložku.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“