Lietadlo na strome

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
atlanta

#16 Příspěvek od atlanta »

JMalik píše:Jestli tam přístě nevylezeš , tak jsi posera :lol:

:lol: 7m žebřík nebyl ani v polovině stromu..
Zas takovou cenu to letadlo nemá :lol:
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
atlanta

#17 Příspěvek od atlanta »

jova píše:Tak pro takové případy mám v záloze toto: http://web.telecom.cz/jova1/prakostril/prakostril.htm Na letadlo jsem to zatím nepoužil, na lezení po stromech dost často.

Dobře TY, tohle si musím někam uložit, to by se mohlo hodit.. :lol:
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od StanleyP »

No vidim ze je tu dost ludi co maju s tym skusenosti :). Ale lietadlo je uz dole. Povodne som si cchel zobrat zajtra dovolenku a trosku pomordovat lietadlo zajtra. Ale dozvedel sa to oco s jeho kamaratom (obaja rybari) tak sa nedali zastavit. namotali na jednu udicu silon cca 0,7mm hruby a isli si "zachytat" :D Nakoniec lietadlo doniesli v dost kompletnom stave.
Skody: rozbity vrtulovy kuzel, na jednej polovici asi 10cm rozmlatena odtokovka a mierne poskodena jedna polovica vyskovky. Nic co by som nezvladol opravit.
Teraz mi zostava zistit ze co sa mohlo stat. Typujem chybny prijimac, resp. jeho nefunkcnost v dosledku chladneho pocasia.
Inac je to 2,3m konstrukcny vetron s lamin trupom modela. Neskutocne co tie komunisticke trupy vydrzia. uz som ho 2x zapichol do zeme a min. skody. aj po tom to pade isiel kolmo na lad cumakom . Musim ale pochvalit aj motor v cumaku Turnigy xxxx, ktory toho schytal tiez viac nez dost za celu sezonu a ku podivu nie je ani hriadel ohnuta.
PS: ten prakostrel o cca 3 prispevky vyssie je ina pecka. :lol:
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

atlanta píše:
JMalik píše:Jestli tam přístě nevylezeš , tak jsi posera :lol:

:lol: 7m žebřík nebyl ani v polovině stromu..
Zas takovou cenu to letadlo nemá :lol:

Už jsem sem někam psal, jak jsem si sundaval své děvče (nyní exmanželka) ze stromu ze 30m aby viděla jak mi to dobře jde a později si mě i z tohoto důvodu vzala.
Pro kamaráda jsme lezli do podobné výšky, s lanem, bez stupaček víc než hodinu, když seděl nahoře ve třech větvích úplně holého smrku. Na výzvu ať sleze kvičel, že se to šíleně v tom větru kymácí a má závrať (myslel jsem, že ho zabiju, až ho živého dopravíme dolů).
Když si aspoň jednou pro to letadlo vylezeš, tak to má veliký výchovný význam. Už tam nebudeš přistávat.
(Ani já už nehážu svá nová děvčata na stromy :lol: )
kocour
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kocour »

Já jsem sundával 3m větroň se stromu z výšky asi 10 m tím, že jsem měl půjčenou hromadu násad na košťata ( jeden náš modelář košťata kromě jiného sortimentu prodává) a nastavoval jsem je tak dlouho, dokud jsem nedosáhl do potřebné výšky. Musel jsem je pořádně stáhnout náplastí a držely jen díky tomu, že byly prostrčené mezi větvemi na nižší úrovni. Modelu na stromě nebylo prakticky nic, ale pádem z výšky se pořádně pochroumal, zejména trup. Komerční televize, kterou povolala rozzuřená majitelka nemovitosti, odjela s nepořízenou. Úlet byl způsobený chcípnutím letitého přijimače Hitec ve vzduchu, model rovným letem doklouzal několik set metrů do chatové oblasti. Netušil jsem, že potah z folie 3m modelu ve styku s větvemi vydá zvuky jako pořádný buben. Místní důchodci se shlukli a atmosféra neměla daleko k lynčování, kdybych byl mladý kluk, asi bych neodešel se zdravou kůží.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Celeron »

Ja zazil sundavani dve. Jenou byl kamosuv model sestrelovan z topolu potapecskou harpunou, coz skoncilo dosti destruktivne padem na zada na silnici.
Podruhy to bylo na nakym dnu Svazarmu, kdy prispechali na pomoc radioamateri. Centaur byl ze stromu snesen neposkozen takovym teleskopickym stozarem vysuvny anteny Magirus se kterym cvicne balancovalo asi 5 chlapu. :) Na konec stozaru pridelali oko ala laso a do toho chytili Centaura za kridlo a snesli dolu. Stalo me to flasku.
Jirka
zdekar

#22 Příspěvek od zdekar »

Sundávali jsme moje samokřídlo z topolu ve výšce asi 15m. Vysouvací žebřík byl dost krátkej a lízt na strom se nedalo (vzhledem k ceně EPP samokřídla by to byl i nesmysl). Nakonec pomohlo nahazování rybářským prutem s uvázaným kouskem větvičky. Větvička se zachytila ve větvi a třepáním se to podařilo dostat dolu. Pak už jsem přistával níž a na tenčích stromech, takže to šlo sundat lépe jen třesáním kmenem :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Genagen »

Ja mam zkusenosti tri (nejenom moje letadla). Pockat az to spadne. U sveho prvniho ES jsem cekal asi tyden. KAzdej den jsem si dal vylet se psem a bylo. Jednou si jeden kolega objednal stromolezce - nasel profika co se tim zivi na webu - stalo ho to 1000Kc. A ja si jednouiu objednal kolegu horolezce - kdyz ti ukaze figl, staci si pujcit sedak a dve smycky a zvladne to kazdy. Je to ale slusna pakarna a docela dlouho to trva (clovek postupuje tak po 10cm)
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

[quote="Genagen" staci si pujcit sedak a dve smycky a zvladne to kazdy. Je to ale slusna pakarna a docela dlouho to trva (clovek postupuje tak po 10cm)[/quote]

Ano, takhle tam vyleze i Osel, pokud se nebojí. Je to skutečně bezpečné (na rozdíl od stupaček) a velmi namáhavé, pokud je to vysoko. Každý by si to měl zkusit, hrozně to pomáhá ve výcviku přistávat příště na louce :wink:
rebeka

#25 Příspěvek od rebeka »

Kedysi pred 20 rokmi mi vysadila v 200m výške Modela.vetroň nebolo treba dávať dole zo stomu.Osadený trup z výškovkou bez problémov preletel kolmo cez obrovský orech a krídla som požiadala majiťelov stromu aby hodili do smetiaka keď na jeseň opadajú :D :D :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Dejfak »

Já jednou přistál radioamatérovy na anténě asi v 18m
Bylo to jak tenká pouliční lampa a foukalo.
Nahoře to bylo strašný takhle jsem se snad ještě nebál.
Když jsem éro hodil dolů,tak jsem tam stuhnul a soukal se dolů snad 15min.
No fuj příště bych to tam snad nechal...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Bull
Kontaktovat uživatele:

re

#27 Příspěvek od Bull »

před třema rokama jsem si koupil fungl nový regulátor Jeti 40A Opto za 2800 kč a dal ho do P-51 abych ho vyzkoušel ještě týž den se houpal 20 m ve větvích břízy i s mustangem naštěstí jsem velitel dobrovolných hasičů takže si jednotka udělala výcvik s žebříky a trhacím hákem a podařilo se mi to sundat ještě za světla,stálo to pár piv ale na talíři to mám od svého mužstva do dneška. :D
http://3505173.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“