Free simulátor R/C Desk Pilot
všetko záleží od solventnosti a prístupu...
určite je blbosť dať 5 litrov za simulátor a následne si kúpiť betu ...
ak už niekto dopredu tuší že skončí u vrtuľníkov za xx tisíc korún a táto kategória vrtuľníkov je aj v súlade s jeho finančnými možnosťami, tak dotyčný určite kúpou kvalitného simulátora urobí jedine dobre...
určite je blbosť dať 5 litrov za simulátor a následne si kúpiť betu ...
ak už niekto dopredu tuší že skončí u vrtuľníkov za xx tisíc korún a táto kategória vrtuľníkov je aj v súlade s jeho finančnými možnosťami, tak dotyčný určite kúpou kvalitného simulátora urobí jedine dobre...
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Nemusíš kupovat hned sim za 5tis. Jsou i za poloviční cenu a jsou dle mého názoru kvalitní. Tady přeci nejde o to, že když mám epp Pipera, že si kvůli němu koupím i simulátor. Hele dneska byla kosa, foukalo. Tak proč si nezalítat na simu a jen tak blbnout, nebo jen pilovat, nebo se učit co ještě neumím.
Ty free simulátory postačí akorát k tomu, že se začátečník seznámí s tím jak řídit letadlo když letí od sebe a k sobě a přistávat.
Ty free simulátory postačí akorát k tomu, že se začátečník seznámí s tím jak řídit letadlo když letí od sebe a k sobě a přistávat.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak píše:Ty free simulátory postačí akorát k tomu, že se začátečník seznámí s tím jak řídit letadlo když letí od sebe a k sobě a přistávat.
Já to nikomu nenutím, já jen upozornil na náhradu FMS.
Asi si taky koupím nějaký zapenízový simulátor, abych to mohl srovnat. Mají taky editor na modely?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Vím, že to nikomu nenutíš. Já zase napsal svůj názor.V každém pokročilém simu si můžeš nastavit letadlo dle svého. Z půl metrového prcka klidně uděláš pětimetrového. Ale zvětšit jen rozměr nestačí. Já mám třeba Phoenix ve kterém jde také nastavit plno věcí, ale nedělám to. Jednak pořádně ani nevím co a hlavně proč. Prostě věřím tvůrcům programátorům. K němu je samostatně ještě PhoenixCreator ve kterém si uděláš textury na latadlo jaké chceš.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak píše:Vím, že to nikomu nenutíš. Já zase napsal svůj názor.V každém pokročilém simu si můžeš nastavit letadlo dle svého. Z půl metrového prcka klidně uděláš pětimetrového. Ale zvětšit jen rozměr nestačí. Já mám třeba Phoenix ve kterém jde také nastavit plno věcí, ale nedělám to. Jednak pořádně ani nevím co a hlavně proč. Prostě věřím tvůrcům programátorům. K němu je samostatně ještě PhoenixCreator ve kterém si uděláš textury na latadlo jaké chceš.
Pokud jde o simulaci, při troše snahy se i ve FMS dalo nastavením parametrů dosáhnout slušné věrnosti. Problém byl jen s chováním při přetažení (a to jsem zvědav na placenou konkurenci).
Tak FMS a podobné simulátory jsou hlavně pro úplné začátečníky, aby se naučili jak se letadlo přibližně chová, když pohnou nějakou páčkou. Mě k přípravě na první let stačilo i ovládání na šipkách
K nácviku složitější akrobacie nebo letu s vrtulníkem je určitě lepší pořídit kvalitnější simulátor. Ale tenhle určitě vyzkouším. Na takové to pohodlné poletování by to mohlo stačit.
K nácviku složitější akrobacie nebo letu s vrtulníkem je určitě lepší pořídit kvalitnější simulátor. Ale tenhle určitě vyzkouším. Na takové to pohodlné poletování by to mohlo stačit.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
OrDa píše:Asi si taky koupím nějaký zapenízový simulátor, abych to mohl srovnat. Mají taky editor na modely?
AFPD ma jednoduchy editor modelu, kde si upravujes let. vlastnosti modelu - osobne nastavuji pouze teziste a rozmer vrtule.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
fpvmania.cz
imagin píše:OrDa píše:Asi si taky koupím nějaký zapenízový simulátor, abych to mohl srovnat. Mají taky editor na modely?
AFPD ma jednoduchy editor modelu, kde si upravujes let. vlastnosti modelu - osobne nastavuji pouze teziste a rozmer vrtule.
To ovšem znamená, máš nějaký dost rozšířený model nebo trénuješ na něčem, na čem nelétáš.
OrDa píše:imagin píše:OrDa píše:Asi si taky koupím nějaký zapenízový simulátor, abych to mohl srovnat. Mají taky editor na modely?
To ovšem znamená, máš nějaký dost rozšířený model nebo trénuješ na něčem, na čem nelétáš.
Nechapu..
fpvmania.cz
fpvmania.cz
imagin píše:Nechapu..
Vedla se tu debata na téma simulátor - dobrý - špatný - a k čemu vlastně.
A že prej na trénink. Mám-li se zlepšit v létání se skutečným modelem, pak ho musím mít nasimulovaný. To znamená, že ho umím nasimulovat buď já nebo někdo jiný. A ten někdo jiný asi nezná model, co mám na skříni.
Jasne ted uz chapu
No dle meho - obecne, temer kazdy model si co do letovych vlastnosti kazdy upravuje. Dalsi vec - nikdy to nebude opravdove letani, ale rozhodne se da usetrit spousty penez pri pouziti simulatoru a nacviku novych akro-prvku (muj nazor), krom pouziti jakehokoliv modelu pro nauceni a zaziti "packovani" pro uplneho zacatecnika.
Na to postaci urcite i free sim, ovsem v porovnani napr. s AFPD je to "nebe a dudy".
Ja pouzivam v simu cca 3 modely, vsechny byly kontruovany dle opravdove predlohy, (ne moji) kazdy se chova jinak, z kazdeho se da udelat "hodny akrobat", ale jde o to zda to je zadouci..
Vim jak se chova muj model v realu a tomu se snazim prizpusobit vyber a nastaveni tech modelu v simu.
Jakykoliv simulator povazuji zejmena pro zacatecnika jako dobrou volbu nauceni navyku, pro pokrocileho toto rozhodne nenahradi free simulatory, nebot tam bude odlisnost od reality zasadni.
Jeste podotknu - osobne jsem zazil, kdy clovek, ktery v realu s nejmenovanym modelem zvlada akrobacii bez "pudu sebezachovy" tak na simulatoru na modelu dle teto predlohy z pocatku ani nevzletl
No dle meho - obecne, temer kazdy model si co do letovych vlastnosti kazdy upravuje. Dalsi vec - nikdy to nebude opravdove letani, ale rozhodne se da usetrit spousty penez pri pouziti simulatoru a nacviku novych akro-prvku (muj nazor), krom pouziti jakehokoliv modelu pro nauceni a zaziti "packovani" pro uplneho zacatecnika.
Na to postaci urcite i free sim, ovsem v porovnani napr. s AFPD je to "nebe a dudy".
Ja pouzivam v simu cca 3 modely, vsechny byly kontruovany dle opravdove predlohy, (ne moji) kazdy se chova jinak, z kazdeho se da udelat "hodny akrobat", ale jde o to zda to je zadouci..
Vim jak se chova muj model v realu a tomu se snazim prizpusobit vyber a nastaveni tech modelu v simu.
Jakykoliv simulator povazuji zejmena pro zacatecnika jako dobrou volbu nauceni navyku, pro pokrocileho toto rozhodne nenahradi free simulatory, nebot tam bude odlisnost od reality zasadni.
Jeste podotknu - osobne jsem zazil, kdy clovek, ktery v realu s nejmenovanym modelem zvlada akrobacii bez "pudu sebezachovy" tak na simulatoru na modelu dle teto predlohy z pocatku ani nevzletl
fpvmania.cz
fpvmania.cz
jez_cz píše:S tímto si užijete radosti po celou zimu dost a dost. JaHo
Super, mám to doma ale ... na takovéto běžné domácí létání mám "upravené" verze AeroFly + RealFly které mi jsou na USB simulátor od Pelikána ...
Používám to jen na Phoenixe ...
Dost mě prudí že musím vysílačku nabíjet, USB sim mi jede přes kabel ...
i když samo že na mé Futabě T10CP je naprosto super že se dá nastavit vše, mixy, expa atd ... ale jak říkám, na takové to domácí létání jsem línej vytahovat vysílačku
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz