elektromodely.com píše:Oproti T8FG ma DX8 navyse: - kniple na loziskach - lepsie telo
Neviem či tie kniple na ložiskách sú rozdielne. Na Futabáckych stránkach je to jasne napísané pri T8FG:
Sticks w/ball-bearing gimbals, length & tension adjustments
Lepšie telo je čisto subjektívny pohľad, pre kupujúceho nemá táto informácia žiaden zmysel, pretože ako sa hovorí - koľko ľudí, toľko chutí. Mne osobne sa lepšie drží T8 ako DX8.
U DX8 mi chýbajú zadné slidery. Mal to aj Optic 6, prečo to nemajú Spektrumácke rádiá? Je to šikovné, dá sa na to zvyknúť a mať možnosť nastaviť si niečo na tieto slidery je dobrá. To či pilot využije tieto slidery je otázne, ale tá možnosť pri T8 je.
Tiež mi u DX8 chýbajú 2 timery. Písal som na podporu Horizon Hobby, pričom som dostal odpoveď, že MOŽNO bude tento námet pridaný do nejakého update. Predsalen, ak lietam vetrone, potrebujem jeden timer pre motorový čas a druhý timer pre celkový letový čas.
DaggyMAC píše:Dá sa na DX8 nastaviť mix Butterfly pre vetrone na páku plynu pri pristátí, a zároveň páku plynu používať pri vzlete s motorom iným mixom?
DaggyMAC píše:Dá sa na DX8 nastaviť mix Butterfly pre vetrone na páku plynu pri pristátí, a zároveň páku plynu používať pri vzlete s motorom iným mixom?
Tak po cca pulrocnim cekani je konecne doma. Tady je par prvnich dojmu, ktere jsou do urcite miry negativne ovlivneny prave tim dlouhym cekanim. Preci jen, po tom, co to HH tak dlouho "ladili" a po reklamni masazi tim, ze je to "uplne nove vytvorene radio" by clovek cekal temer dokonalost. To se podle me ale uplne rict neda.
Pro me je to upgrade z DX6i a rikam si, ze misto "zacinani uplne od pocatku", tak par veci z DX6i mohli radsi nechat.
Co me asi stve nejvic, je to, ze system menu (nastaveni model type, model name apod.) je pristupne jen pri zapnuti vysilacky. Kdyz je jednou zapnuta, tak uz ne - je nutne ji vypnout a zapnout, a s tim samozrejme i model. Dale pri zmene model type se vyresetuje uplne vsechno vcetne model name, coz je otrava.
Celkove to radio pusobi trochu americkym dojmem - aby nastaveni bylo co nejjednodusi a aby se omezily chyby zpusebene nepremyslenim.
Gripy jsou gumove (oproti plastovym na DX6i) a drzi se to znatelne lip - pro ty, kdo packuji palcema bych rekl bude o dost prijemnejsi.
Dalsi otrava je nastavovani tuhosti kniplu - gripy je nutne sundat, coz ale znamena je odtrhnout (jsou trochu prilepene), coz zejmena u nove vysilacky vypada celkem neprijemne, navic pak je potreba dava bacha, aby se na ta "lepkava" mista nic neprilepilo omylem. Na druhou stranu, kdyz se ty gripy daji pak zpet, tak drzi dal celkem bez problemu. Po sundani gripu by melo byt mozne hubenym krizakem nastavovat tuhost kniplu, ale sroubky jsou daleko a nejsou (celkem logicky) moc videt, takze ja jsem stejne nakonec sundaval zadni kryt, abych se tam dostal lip. Sundavani zadniho krytu je nutne, pokud chcete zmenit mod (z 2 ci 4 na 1 nebo 3, anebo opacne). K tomu je potreba sundat jeste bocni gumove kryty, co je stejna otrava jako u gripu.
Zmenu modu, nastavovani tuhosti a delky pacek je v manualu popsano nelogicky az na konci.
A mimochodem nebyl u toho cesky manual. Coz mne nevadi, protoze ho stejne nepouzivam (CZ manualy od Astry casto byvaji stejne nevalne kvality), ale nekomu by to asi mohlo zkazit den.
Dalsi (pro me) nevyhodou oproti DX6i je baterie. Integrovana NIMHka nic moc, pro me byly tuzkove baterky lepsi, nebyl problem mit dve sady a nabijet druhou, kdyz jsem prvni pouzival. A ta nabijecka, co je k tomu, je asi "z tech lacinejsich" v manualu pisou, ze se to po max 12 hodinach musi odpojit, jinak se muze baterka nebo Tx poskodit/znicit.
Moznost LiPo je sice fine, akorat jeji cena je dost ulet.
A taky se mi zda, ze to zere vyrazne vic nez DX6i.
BTW, netusite nekdo, kde sehnat ty konektory, co tam jsou? Abych to nemusel nabijet v tom radiu, ale mohl to pripojit na normalni nabijecku?
Jo, taky bych si rikal, ze tim ze ma byt "uplne nove" radio, tak uz by mohlo byt spravne vyvazene, coz bohuzel neni - bude potreba si jeste dokoupit do vyvazovatko.
Oproti DX6i uz to NEpodporuje prehozeni na "americky" vysilaci vykon, prehazovat je mozne jen mezi standardnim EU a francouzskym. Coz zjevne nevadi, ale pisu to, kdyby si to nekdo chtel objednavat z Ameriky - je totiz mozne, ze vysilajdy prodavane v US nebudou mit moznost nastavit si EU mod. Pokud tedy vyrobce nemyslel na to, ze nekdo ze Statu by mohl treba prijet na soutez do Evropy.
Jinak, ale co se tyka funkci, tak (a zejmeny za ty prachy) je to super. Moznosti nastaveni jsou skvely, mne se hodne libi moznost nastavit ruzne krivkz plynu, cimz se (mimo jine) da nastavit Throttle Hold i u letadel (pouzivam u micro letadel/heli to haly).
Potom samozrejme nastavitelne switche, dost mixu, stopky na plynu, hafo dalsiho nastaveni. To uz bych ale vyjmenovaval polozky z prospektu.
naily píše:Tak po cca pulrocnim cekani je konecne doma. Tady je par prvnich dojmu, ktere jsou do urcite miry negativne ovlivneny prave tim dlouhym cekanim.
To dlouhé čekání moc nechápu, momentálně je v republice už minimálně 3 dodávka DX8, první přišla do republiky už koncem září.
naily píše:A mimochodem nebyl u toho cesky manual. Coz mne nevadi, protoze ho stejne nepouzivam (CZ manualy od Astry casto byvaji stejne nevalne kvality), ale nekomu by to asi mohlo zkazit den.
Kontaktuj prodejce, vysílače se dodávají včetně dvou českých manuálů. Tedy pokud to prodejce nakupuje od Astry a netahá si to někde "na vlastní triko" sám - což by pro tebe ale taky mohlo znamenat problémy s případným záručním servisem.
Kovboj píše:Kontaktuj prodejce, vysílače se dodávají včetně dvou českých manuálů. Tedy pokud to prodejce nakupuje od Astry a netahá si to někde "na vlastní triko" sám - což by pro tebe ale taky mohlo znamenat problémy s případným záručním servisem.
Nech už toho. Manuál tam být má Astra neAstra a totéž se zárukou - normálně ji uplatní u prodejce.
Kovboj píše: To dlouhé čekání moc nechápu, momentálně je v republice už minimálně 3 dodávka DX8, první přišla do republiky už koncem září.
Kontaktuj prodejce, vysílače se dodávají včetně dvou českých manuálů. Tedy pokud to prodejce nakupuje od Astry a netahá si to někde "na vlastní triko" sám - což by pro tebe ale taky mohlo znamenat problémy s případným záručním servisem.
No, tak to jsi byl asi šťastnější než já, k těm pár, co tady bylo na podzim jsem se ani omylem nedostal, objednával jsem to v říjnu, kdy se poprvé objevily skladem.
Je to pořízené u Pecky, takže jsem si v podstatě jistý, že to šlo přes Astru.
naily píše:No, tak to jsi byl asi šťastnější než já, k těm pár, co tady bylo na podzim jsem se ani omylem nedostal, objednával jsem to v říjnu, kdy se poprvé objevily skladem.
Je to pořízené u Pecky, takže jsem si v podstatě jistý, že to šlo přes Astru.
Jo poprvé se to na konci září vyprodalo snad v průběhu týdne nebo 14 dnů. Druhá dodávka která přišla začátkem prosince pokryla v podstatě jen rezervace od obchodníků. Asi si měl smůlu že na tebe nezbylo, kdybys ji objednal jinde tak bys na tebe třeba vyšla Až teď konečně snad přišlo dost kusů.
Asi se na ten návod zapomnělo při balení, v tomhle vánočním šílenství se to může stát. Ale české návody k tomu jsou, takže je konktaktuj a neměl by být problém aby ti ho k tomu dodali.