Rušení 2.4 ???
Rušení 2.4 ???
Zdravím.
Teď jsem měl 2* výpadek během jednoho týdne, jeden asi na 5 vteřin a druhý asi na 3 vteřiny.
Tx- DX8 Spektrum - regl plush 60A ve Funjetovi (odběr do 35A)
Při výpadku pořád běžel motor, FAIL-SAFE mám nastavený na zastavení motoru při výpadku to znamená že se nedostal (asi) do fail-safe ale přesto byl neovladatelný.
Může být signál zarušený že by se letadlo stalo neovladatelné a přesto by nespadnul do fail-safe?
Může být na vině bec reglu?
Také mám kousek od sebe vysílač 2.4g na internet pro celou vesnici tam by ale problém být neměl. Do ted se mi behem dvou let nic takového se Spektrem nestalo.
Děkuji.
Teď jsem měl 2* výpadek během jednoho týdne, jeden asi na 5 vteřin a druhý asi na 3 vteřiny.
Tx- DX8 Spektrum - regl plush 60A ve Funjetovi (odběr do 35A)
Při výpadku pořád běžel motor, FAIL-SAFE mám nastavený na zastavení motoru při výpadku to znamená že se nedostal (asi) do fail-safe ale přesto byl neovladatelný.
Může být signál zarušený že by se letadlo stalo neovladatelné a přesto by nespadnul do fail-safe?
Může být na vině bec reglu?
Také mám kousek od sebe vysílač 2.4g na internet pro celou vesnici tam by ale problém být neměl. Do ted se mi behem dvou let nic takového se Spektrem nestalo.
Děkuji.
- bohdan0000
- Kontaktovat uživatele:
aké tam máš servá a koľko? podobné sa mi stalo zblbol regulátor a napriek polohe páčky na nule šiel motor plný plyn... ako sa to prehrievalo striedavo mi zapínalo bec a vypínalo až do úplneho vypnutia. servá pocestovali do krajných polôh a model z 30m v pomalej vývrtke padol k zemi. Šťastím bolo, že vztlakové klapky vyklopilo na maximum cca 45° čo spôsobilo tú pomalú vývrtku a modelu sa zázračne nič nestalo. Potom som dal externý bec a nechal ten reg. Opäť sa stalo, že po cca 30s plného plynu reg. ostal zopnutý. Externý bec fungoval tak som pod plným plynom preháňal model po oblohe až sa reg prehrial vypol a ja som mohol s vetroňom pristáť. Nasledovala výmena reg a odvtedy som nič podobné nezažil a dúfam, že nezažijem. Prvotná chyba bola však vo mne mal som hneď dať externý bec vedel som že bec regulátora má málo A.
2,4 sem tam sa mi stane keď zapnem model, že sa príjímač akoby poriadne nenašiel s vysielačom. Po zapnutí pohýbem páčkami a vidím nepravidelný chod serv vtedy opät rozpojím a znova zopnem a už funguje. Vo vzduchu ma na 2,4 ešte nikdy nezarušilo a to lietam s "haraburdou" HKT6A. Pri 35 som mini rušenia zažival každý let.
Bohdan
2,4 sem tam sa mi stane keď zapnem model, že sa príjímač akoby poriadne nenašiel s vysielačom. Po zapnutí pohýbem páčkami a vidím nepravidelný chod serv vtedy opät rozpojím a znova zopnem a už funguje. Vo vzduchu ma na 2,4 ešte nikdy nezarušilo a to lietam s "haraburdou" HKT6A. Pri 35 som mini rušenia zažival každý let.
Bohdan
Rušení bych moc nevěřil - mezi svátky jsem byl lítat, všechno OK a najednou někde mezi 50-100m výšky (blbě se to odhaduje) neovladatelné letadlo, cosi jako vývrtka až do země. Když jsem to na zemi sbíral, všimnul jsem si, že všechna serva šla na doraz.
Zkrátím to - docela dlouho jsem laboroval nad tím, kdo nebo co za to mohlo a dobral jsem se toho, že v tu chvíli to letělo s mou nejhorší baterkou taková "nafukovací", při každém letu se nafoukne, pak zase splaskne). A na zemi bylo -9, jaká teplota byla za letu v letadle, to ani neodhadnu, ale asi o dost míň.
No a protože to bylo v tahu a pod plným plynem, velmi pravděpodobně padlo napětí, vysadil BEC resetoval se přijímač a bylo vymalováno.
Zkrátím to - docela dlouho jsem laboroval nad tím, kdo nebo co za to mohlo a dobral jsem se toho, že v tu chvíli to letělo s mou nejhorší baterkou taková "nafukovací", při každém letu se nafoukne, pak zase splaskne). A na zemi bylo -9, jaká teplota byla za letu v letadle, to ani neodhadnu, ale asi o dost míň.
No a protože to bylo v tahu a pod plným plynem, velmi pravděpodobně padlo napětí, vysadil BEC resetoval se přijímač a bylo vymalováno.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Je to Funjet jsou tam 2 serva spínaný bec 3A regl 60A odběr max 35A venku bylo -7 tak přehřátí nehrozí. Baterka skoro nová turnigy Nanotech.
Vyměnil jsem přijímač a udělalo to znovu tak přijímačem taky ne.
Pokud se to stane znovu tak zkusím dát externí bec a uvidím.
Mě jde o to že letadlo bylo neovladatelné a přitom to vypadalo že přijímač nespad do fail.safe.
Vyměnil jsem přijímač a udělalo to znovu tak přijímačem taky ne.
Pokud se to stane znovu tak zkusím dát externí bec a uvidím.
Mě jde o to že letadlo bylo neovladatelné a přitom to vypadalo že přijímač nespad do fail.safe.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja teda spinanym BECum prilis neverim, ale zrovna tenhle Turnigy Plush 60A jsem nucen pouzivat (velikost, vaha) v jednom modelu. Z triclanku to krmi 3 serva a zatim nebyl za 1/2 sezony ani nejmensi problem. A je to v modelu, kde by se jakykoli zaskub serv ihned projevil, pravdepodobne totalkou. Pres regl tece az 60A, chlazeny je dobre, po pristani je pouze "teply" (do 50st).
Napajeni prijimace a serv mam filtrovane dodavanym toroidem a vlastnorucne pridanymi kondenzatory.
Napajeni prijimace a serv mam filtrovane dodavanym toroidem a vlastnorucne pridanymi kondenzatory.
Naposledy upravil(a) Abu dne čtv 06.01.2011 11:11, celkem upraveno 1 x.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Fail-safe jsem zkoušel jen vypnutím TX za běhu motoru a do vteřiny vypne motor. Přijímač tam byl čína-kopie dsm2 tak jsem dal spektrum 6110 který lítá rok bez problému a udělalo to taky.
Stalo se to 2* a na stejném místě tak 50 metrů ode mě.
Edit: kdyby zazlobil bec a resetoval se přijímač tak to spadne do fail-safe a vypne motor?
Edit: kdyby zazlobil bec a resetoval se přijímač tak to spadne do fail-safe a vypne motor?
Mic-74 píše:Fail-safe jsem zkoušel jen vypnutím TX za běhu motoru a do vteřiny vypne motor. Přijímač tam byl čína-kopie dsm2 tak jsem dal spektrum 6110 který lítá rok bez problému a udělalo to taky.
Failsafe je nastavenie príjmača a príjmač bez napätia ani predtým ako nebehne, akosi nebude robiť nič. Môžeš skúsiť na moment odpojiť káblik medzi príjmačom a reglom (urobíš reset príjmača) že čo urobí regl, napríklad či nenechá pustený motor a ako dlho trvá obnovenie spojenia...
Ale smotný regulátor po výpadku príjmača, aj úplnom (odpojený alebo bez napätia) motor vypne. Neviem ako rýchlo.
Ťažko sa rozhodnúť čím to môže byť, na teplotu by som teraz v zime netipoval.
To že v tom mieste nemusí byť dobrý signál, aspoň pre jednoanténkové príjmače, sa samozrejme vylúčiť nedá - ale to mal príjmač vypnúť ten motor.
Suhlas s ABU,,, tiez tym spinanym neverim a to najma preto ze uz viac ludi s tym malo problem. Niekde som cital ze to sposobuje citlivost niektorych prijimacov prave na to spinane napatie a preto to zareaguje tak ako opisujes. Pokial viem problem riesia pridanim kondenzatoru na jeden volny port prijimaca +,- co zastabilizuje napajacie napatie prijimaca tak ako pise Abu. Pre lepsie pochopenie funguje to ako keby si tam pridal bateriu ktora napaja prijimac ked je to spinane napatie na tu mikrosekundu off.
Ked spominas ti wifinu, mne toto zarusilo moj Twin, vletel som vsak medzi dve na seba mieriace anteny ktore zjavne prekracuju povoleny vykon. Ale aj tak sa neda povedat ze by mi riadenie uplne vypadlo, avsak strom bol blizsie ako sa to stihlo ustalit
Ked spominas ti wifinu, mne toto zarusilo moj Twin, vletel som vsak medzi dve na seba mieriace anteny ktore zjavne prekracuju povoleny vykon. Ale aj tak sa neda povedat ze by mi riadenie uplne vypadlo, avsak strom bol blizsie ako sa to stihlo ustalit
Naposledy upravil(a) PKsoo dne čtv 06.01.2011 12:15, celkem upraveno 1 x.
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ale ze by to nekdo exaktne overil pokusem (bez kondenzatoru ruseni, po instalaci kondenzatoru 100% funkce), tak to jsem zatim neslysel. Ja je tam davam vicemene preventivne, taky proto, ze jsem se podival osciloskopem jak vypada napeti na napajeni prijimace (ani neni potreba spinany bec, treba nektera serva generuji pekne osklive spicky do napajeni).
Ale s timhle konkretni reglem jsem zatim nemel s BECem zadny problem.
Ale s timhle konkretni reglem jsem zatim nemel s BECem zadny problem.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Stalo se mi u sytemu DSM2 a s vrtulníkem Minititan, že cca 30m ode mě najednou výpadek ovládání serv, ale motor běžel pořád stejně. Do 5sec se vrtulník nekontrolovatelně zřítil na beton. A příčina? Vadné servo HD1581 na cyklice, už na zemi trochu pocukávalo a hřálo se, tenkrát jsem úplně debilně s klidem odstartoval, jenže to servo uplně přetížilo AR6100 a proto vypadlo řízení. Jen nechápu jaktože se pořád točil motor, byl zapojen přes regl 40A s Becem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Stalo se mi u sytemu DSM2 a s vrtulníkem Minititan, že cca 30m ode mě najednou výpadek ovládání serv, ale motor běžel pořád stejně. Do 5sec se vrtulník nekontrolovatelně zřítil na beton. A příčina? Vadné servo HD1581 na cyklice, už na zemi trochu pocukávalo a hřálo se, tenkrát jsem úplně debilně s klidem odstartoval, jenže to servo uplně přetížilo AR6100 a proto vypadlo řízení. Jen nechápu jaktože se pořád točil motor, byl zapojen přes regl 40A s Becem...
Mě rychlé přitažení výškovky házelo křidélka vpravo-pak to zamrzlo a bláznivě hledalo střed.Kdoví jak dlouho jsem s tím takto normálně létal,při pomalých pohybech páky bez problému.