pepin píše:Abych se alespon trochu vrátil k tématu načatém s rimrem před vánoci
Umí to tedy už ?:
samostatně křidélka
Křidélka i klapky souběžně
směrovku ke křidélkum
klapky plynule k výškovce-pouze pohyb klapek dolu
klapky současně s výškovkou i nahoru
klapky-křidélka dolu -výškovka podle potřeby-termika
klapky křidélka nehoru-výškovka potlačeno-akro
výškovka na páce plynu-doladění bez nutnosti potlačit motor
směrovka na páce plynu-doladění bez nutnosti vyosení motoru
buterfly-kompenzace výškovky
a především ohledně klapek i křidélek upravu diferenciace celé dvojice při letu,pouze upravuješ procentuální pruběh během letu,nejakým kolečkem,nebo něčím podobným-na přeladění-upravu nemusíš přistát a tukat každé křidélko-klapku zvlášt.
možná jsem na něco zapoměl,v každém případě nemám OPEN SOURCE a pokud bych o něm měl uvažovat,mělo by tam minimálně jít vše,co jsem zde uvedl-Co tam mužete použít za další kombinace vy-vlastníci Turnigy ?
Pro začátek by mi stačilo opravdu jestli tam funguje alespon to,co jsem uvedl že používám já.
Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x
davehaja píše:Aha takže přehranej soft v Turnigy je argument pro pojištovnu neplatit škodu,ale chyba v Guid nebo selhání Rx na teplotu(u Futaby) pojištovna zaplatí a ani nemrkne?
Ale jistě, protože u každé pojistky máš pojistné podmínky. A v těch je, že zařízení používáš v souladu se zákony, schváleným vzorem a tak dále.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
vpershing píše:a co sa tyka dosahu, je lepsie ho merat bez lietadla... http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... rc-supravy
Chvíľu som tu nebol a som v nemom úžase.
Ty si hovoríš elektronik?
Diletant najhrubšieho kalibru
Skúšať dosah inak ako "na plný výkon" a v lietadle pripravenom na štart je totálny nezmysel.
To že na stole to ide neznamená že to pôjde rovnako aj v lietadle. To, že to na znížený výkon ide 20m neznamená na 100%, že na plný to určite pôjde 21m.
Súdruhovia už sa zamyslite...
je to marné, marné, marné
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
mior píše:Použil si veľmi dobrú analógiu z áut - ale isto dobre vieš, že STK auta v zdrojoch nehodovosti vozidiel je štatisticky na poslednom mieste - vždy ako prvý je vodič a jeho správanie...
Takže ak to prenesieme do roviny modelárstva - zase ako prvé budú na vine ruky, až potom technika - od "neposlušného" konektora, vybitých bateriek, cez zhorený regulátor a servá - vysielač bude úplne posledný...
Ale inak to čo píšeš isto raz príde, a nebude to asi na škodu.
A jsme u toho. Vejce, nebo slepice? Jak by vypadala nehodovost z technických důvodů pokud by STK nebyly povinné? Jaký by byl po ulicích smrad? Co myslíš?
zdzd píše:A jsme u toho. Vejce, nebo slepice? Jak by vypadala nehodovost z technických důvodů pokud by STK nebyly povinné? Jaký by byl po ulicích smrad? Co myslíš?
O emisnej kontrole nepísal takže smrad odpadá. (analógia s ČTU ).
A pokiaľ dobre sledujem správy, tak tí hore kolesami pozakrývaní plachtami pri ceste, mali takner nové autá - hlavne že ich mali poistené (žeby nemali strach..?)
- LV
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:O emisnej kontrole nepísal takže smrad odpadá. (analógia s ČTU ).
A pokiaľ dobre sledujem správy, tak tí hore kolesami pozakrývaní plachtami pri ceste, mali takner nové autá - hlavne že ich mali poistené (žeby nemali strach..?)
Zabili sa preto, lebo nemali návod ako jazdiť z HobbyCity
Tvoje myslenie je už fakt na zamyslenie
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Re: je to legrace
pepin píše:Ale houby,Jen ti pije krev,když má někdo v podpisu,že ještě vlastně nikdy nepřistál a domu neodešel s celým letadlem,ale jak je to komplet s celou modelařinou má zmáklý za 2 týdny,co se o modelařinu začal zajímat,výbavu ještě z HC doma nemá,ale ví,že udělal dobrý kup,na zbytek života a vše poběží tak jak bude chtít on
Vzhledem k tomu, že ten podpis mám já, předpokládám, že ten útok směřoval na mne. Dovolím si tedy zareagovat.
Tak tedy:
První model jsem ulepil, když mi bylo zhruba deset, první slušněji létající někdy kolem patnácti (samouk, bez kroužků a bez nějaké výrazné podpory doma), bez rádia, na něj jsem si na brigádách fakt nebyl schopnej vydělat. To je nějakých šestadvacet let. Jako druhého koníčka, pokračující zaměřením střední školy a posléze profesí, jsem měl a stále mám elektroniku, ať už na úrovni vývoje nebo servisu, věnuju se i programátořině, taky hezkých pár let i profesně.
Než jsem si T9x jako druhé rádio koupil, docela dlouho jsem sbíral informace, co se od toho dá čekat a protože jsem šťoura, i jak se dá vylešit, odstranit neduhy a dodělat (což ostatně dělám doteď). Jako první rádio mám ale Futabu (takže na rádio nepadám, až na výjimky na ruce z blbosti
A co mám v podpisu, tomu se říká (sebe)iroine, nečekal jsem, že tu najdu tolik vtipných jedinců s diagnózou idiocie, kteří to nepochopí. A ještě by mne zajímalo, co je komu do toho?
Takže teď bych jen rád slyšel, jak tohle všecho souvisí s T9x a jak já souvisím s tím, že se pár dobráků nasere do kterékoli debaty o něčem, do čeho jim jednak vůbec nic není, druhak tím hluboce opovrhují, třeťak se jich tam nikdo na nic neptal a čtvrťak si to kupovat už vůbec nebudou. Každopádně se výše zmíněným podařilo úspěšně zaprasit už druhé vlákno, ve kterém by si majitelé T9x mohli a chtěli své zkušenosti vyměňovat - ale kvůli jejich bahnu nemůžou a nebudou. Nedivím se, kašlu na to taky.
Díky, mistři.
Naposledy upravil(a) bitovod dne čtv 06.01.2011 20:01, celkem upraveno 1 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- mior
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:vpershing píše:.........a co sa tyka dosahu, je lepsie ho merat bez lietadla... http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... rc-supravy
Ještě se vrátím k této chytrosti.
Přesto, že to tam mior píše, sice jen jako poznámku v závorce, přesto je z textu naprosto zřejmé o co jde.
Ja len zľahka poopravím, že nie som autorom toho textu, len "pridavateľ"
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
coro píše:zdzd píše:A jsme u toho. Vejce, nebo slepice? Jak by vypadala nehodovost z technických důvodů pokud by STK nebyly povinné? Jaký by byl po ulicích smrad? Co myslíš?
Chlape, ty máš zvláštní talent odpovídat na něco, co nebylo vyřčeno. Kolik nových aut je hore kolami na stk nezávisí. Otázka je o tom, kolik by tak mohlo být starých, kdyby nikdo nehlídal jejich stav.
Odpovídáš kolik novorozeňat se udusilo při kojení na otázku, kolik lidí by mohlo umřít na tetanus nebýt očkování.
Něco jako argumet, že opensource je skvělá věc k otestování a odchytu chyb. Prdlačky švagrová. Je to anarchie, kdy nikdo nikdy nemůže říct, která verze je funkční a v čem. Vzniká tolik paralelních verzí, že se v tom nevyzná ani pánbu. Natož BFU.
Re: je to legrace
bitovod píše:Každopádně se výše zmíněným podařilo úspěšně zaprasit už druhé vlákno, ve kterém by si majitelé T9x mohli a chtěli své zkušenosti vyměňovat - ale kvůli jejich bahnu nemůžou a nebudou. Nedivím se, kašlu na to taky.
Díky, mistři.
Vyměňovat zkušenosti. Výborně. Kdo to ale dělá? Tak akorát RiMir, který je za tím účelem schopen se zeptat i na jiná řešení a inspirace, stejně jako objektivně posoudit hardware. Bohužel se tu ale v okamžiku nějakých srovnání objeví náboženský spolek Turningistů, kteří jakoukoliv debatu rozbijí konstruktivními pokřiky o dokonalosti dané hračky, snobismu jiných a tak dále. Objektivní pohled nulový. Mimo jiné proto, že nemají srovnání. A evidentně je ani nechtějí mít. Bohužel.
zdzd píše:coro píše:zdzd píše:A jsme u toho. Vejce, nebo slepice? Jak by vypadala nehodovost z technických důvodů pokud by STK nebyly povinné? Jaký by byl po ulicích smrad? Co myslíš?
Chlape, ty máš zvláštní talent odpovídat na něco, co nebylo vyřčeno. Kolik nových aut je hore kolami na stk nezávisí. Otázka je o tom, kolik by tak mohlo být starých, kdyby nikdo nehlídal jejich stav.
Odpovídáš kolik novorozeňat se udusilo při kojení na otázku, kolik lidí by mohlo umřít na tetanus nebýt očkování.
Něco jako argumet, že opensource je skvělá věc k otestování a odchytu chyb. Prdlačky švagrová. Je to anarchie, kdy nikdo nikdy nemůže říct, která verze je funkční a v čem. Vzniká tolik paralelních verzí, že se v tom nevyzná ani pánbu. Natož BFU.
Máš kryštálovú guľu že si si tak istý?
Reagujem na to čo píšete, presnou aplikáciou Vášho príkladu na fakty z čiernej kroniky. S tým že aj tu je argument lepšieho technického stavu zjavne logický, ale štatisticky to je inak a tí čo jazdia na starých eMBéčkach sa akosi nezabíjajú. Teda ak ich niekto nezlisuje na novom eMeLku.. Takže výsledkom pre mňa je, že tá "logika" je chybná, zavádzajúca.
A tie reči o bezpečnosti sú o ničom, lebo nie sú podložené reálnymi výsledkami.
Samozrejme, nikomu by som neradil zobrať Turnigy rádio na verejnú akciu ani strkať to do trojmetrového akrobatu či F3B brusu za sto litrov - to normálny človek neurobí, a také príklady sú len demagógiou ktorou tu stále rovnaká partia provokuje a zbytočne zahumusuje vlákno..
A aj napriek tomu si myslím, že nebezpečnejší je človek čo si bude istý že Jemu sa to nemôže pokaziť. Poistenie to len doplňuje do dokonalosti.
Naposledy upravil(a) coro dne čtv 06.01.2011 20:17, celkem upraveno 1 x.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:A jsme u toho. Vejce, nebo slepice? Jak by vypadala nehodovost z technických důvodů pokud by STK nebyly povinné? Jaký by byl po ulicích smrad? Co myslíš?
Myslím, že i naďalej by VYSOKO prevládala nehodovosť z dôvodu chyby vodiča a nie stavu vozidla! Možno by pribudlo pár nehôd z tohto dôvodu, to áno, ale v percentuálnom pomere by to vychádzalo len pár promile, nech percento!
I dnes sa také nehody (z dôvodu zlého stavu) stávajú, myslím, že za rok 2010 ich bolo 5, ale čo je to proti 61 501 celkového počtu havárií?
Teda je to 610501:5...
Alebo myslíš, že by to bolo naopak? Tomu sám neveríš!
Ale opakujem, to čo písal Laco asi raz príde a v rozumnej miere to nebude na škodu!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Ve vsech tematech, kde neco komentuje zdzd se to strhne na Futaba proti celemu svetu. Vsude kde je Peppy, je Aurora proti celemu svetu. Vsude kde je RiMr je Turnigy 9X a cely svet proti nemu. Takhle bych mohl porkacovat dal. Panove, vsichni vime, jake mate vysilacky. Za poslednich 300 prispevku se kolik venovalo prave vysilacke, ktera je uvedena v nazvu? Presunte to do jiny kategorie a tam pokracujte ale proboha, uvedomte se. Ste v sekci pro elektroniku. Vy tady delate hajzlpapir z fora, proboha lidi!
- LV
- Kontaktovat uživatele:
coro píše: S tým že aj tu je argument lepšieho technického stavu zjavne logický, ale štatisticky to je inak a tí čo jazdia na starých eMBéčkach sa akosi nezabíjajú.
Škoda, že nexistujú štatistiky koľko nehôd zapríčinili vodiči starých šuniek svojou bezdôvodne pomalou bezohľadnou jazdou. Koľkých ľudí znervózneli blondýny za volantom a "páni v klobúkoch".
Dovolím si tvrdiť že títo spôsobia viac nehôd ako alkohol a neprimeraná rýchlosť.
Ale to sa nedozvieme, lebo títo tupci pomaly prejdú okolo nehody ktorej boli aktivátorom a povzdychnú si: kam si sa ponáhľal, načo si ma predchádzal...
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk