Dobrý deň
vzhľadom k tomu, že som rozhodoval o výbere pokračujúceho vysielača po Dx6i a bol som limitovaný väčším množstom prijímačov DSM2, ktoré by som musel pri zmene systému nahradiť, rozhodol som sa pre DX8.
Pred týmto rozhodnutím som sa oboznámil s referenciami na tento vysielač aj na zahraničných fórach.
Užívatelia tam problém veľmi podobný Vášmu uvádzali, a to najmä v súvislosti s alarmami v prvých sériách (a to nie len pri vrtuľníkoch). Bol k tomu vydaný aj servisný bulletin - nemáte náhodou vysielač z série (PID), ktorá je uvedenou chybou dotknutá? Je totiž otázne, či pre túto zmenu stačí zmena AirWare (asi skôr nie, keď žiadajú vysielače vrátiť späť - na fórach toto bolo riešené, nepamätám si však s akým výsledkom).
Potom ešte niektorí užívatelia uvádzali, že po pristátí im blikali kontrolky na prijímačoch, čo naznačovali výpadky rádiovej linky - skúste sledovať, ak máte prijímač, ktorý to zobrazuje (aj keď tu nastala väčšinou hádka o tom, čo to blikanie vlastne znamená

). Vzhľadom k obsahu príslušných príspevkov (z hľadiska výpovedenej hodnoty príspevkov, ako aj vzhľadom k tomu, že s Dx6i mi na blikanie stačilo vypnúť počas čerpania paliva palubnú elektroniku) som to odignoroval; Váš príspevok ma potom zamrazil - pri rozbití niektorého z lietadiel, ktoré mám, by som totiž ten rozdiel v cene za nákup nových prijímačov pri prechode na iný systém veľmi rýchlo dobehol.
Myslím, že pri analyzovaní udalosti, ktoré sa Vám prihodili, by bolo vhodné:
1. skontrolovať nastavenie failsafe, ktoré bolo nastavované pri párovaní (možná blbosť, ale človek niekedy takú vyvedie) - v akej polohe bola páka plynu pri párovaní (prípadne aj reverz kanálu plynu (ak bol opačný))
2. v závislosti na druhu prijímača odsledovať, či po výpadku (ak ešte nastane) blikala kontrola RF linky alebo výpadok napájania (6110 to myslím má)
3. v závislosti na druhu prijímača vytiahnutť flight log z prijímača (napr. ten, ktorý sa dodáva s DX

- ak sa výpadok ešte zopakuje.
Pokiaľ k výpadku signálu nedošlo - je s pravdepodobnosťou limitne sa blížiacou 1 chyba vo vysielači (zamrznutie).
Výsledok pozorovaní, prosím, zverejnite.
Paľo