simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Georg9

#91 Příspěvek od Georg9 »

zdzd píše:
Georg9 píše:A mas hold na ON ve vysílači? A nastavený na 0% nebo jestli tam má být 100% treba?.... Pak už mě nic nenapadá :-D...

A plyn opravdu na kanálu plynu a kolektiv na kolektivu? Cvičí "teploměry" kanálů odpovídajícím způsobem?

Tak co kenny jak jsi dopadnul, potěšíš nás? :)
Kenny McCormick

#92 Příspěvek od Kenny McCormick »

Georg9 píše:A mas hold na ON ve vysílači? :-D...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

inh - vypnute :roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uz to ide...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Howking »

Tak jsem si dnes udělal testovací let pro nastavení Phoenixu.
http://www.youtube.com/watch?v=YVE6GUUeBzw
Výsledek:
Po načtení defaultní 3D verze Prôtosu v Phoenixu změněno -
* V založce Physical - model setup na 54
* Tailrotor - Pirouette rate na 365
* Fine Tuning - Lift Tuing na 100
* Main rotor - Vortex na 30

Mám bezpádlový Prôtos s Mini v-bar 5.0, Champion listy, Lipotech motor a křivky v maximu na 100% s Align reglem z T-Rexe 500.

Také jsem si dnes nastavoval gyro, ale to se nerozkmitá ani pri 100% - zkoušel jsem řezat zatáčky ani tehdy to nekmitalo. Nakonec jsem to poladil při tictocu - tam to trošičku extrémně rychle kmitalo a skončil jsem na 70% - v DX7 SE vysílačce.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od psena »

Tak ty premety jsou vyrazne pomalejsi nez jsi mel nastaveny ne? To byla fakt brutalita ala Tareq :lol:
error414
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od error414 »

psena píše:Tak ty premety jsou vyrazne pomalejsi nez jsi mel nastaveny ne? To byla fakt brutalita ala Tareq :lol:

hlavne to nechce stim tak motat, ona ta kamerka neni moc rychla.
Logo 600 + spirit
marek_K

#96 Příspěvek od marek_K »

Caute,

mam phoenixa + lacny 6 kanolovy (ale programovatelny vysielac). Na fore som toho dost precital. Chcem sa popytat k chovaniu v sime a ci to co som zatial odpozoroval a popisal nizsie je OK a treba len cvicit a cvicit.

Vysielac je spravne nastaveny a nakalibrovany. Ked si tam hodim mcx tak sa ovlada presne ako koaxial v skutocnosti a ked zastavi visi na mieste. Aj msr je celkom kludne a pekne bez inputov visi .Co sa tyka ostatnych CP heli je mi jasne ze nestoja na mieste ale stale niekam utekaju. Co som si vsak odpozoroval tak mne vacsina strojov po tom co ich zdvihnem od zeme zacne rychlo utekat priamo do lava, niektore dopredu a do lava. Ked sa pokusim toto vytrimovat aby az tak neutekal hned po vzlete do lava, je uz model tak nakolenny do prava ze hned ako sa zdvihne od zeme uteka do prava(ziadny kompromis som nenasiel). Prekvapila ma ta rychlost ktorou to uteka, myslel som ze to bude pomalsie. To je vzlet, potom ked uz je vo vzduchu a snazim sa ho ustabilizovat tak ho aj malymi vychylkami cykliky viac a viac rozhadzem, naberie rychlost a uz si to sinie vsade dookola a snaha ustabilizovat ho kontrami ho rozhadze este viac. Po kontre sa hned nezastavi ale este plava povodnym smerom co mi zatial robi problem. Momentalne si neviem predstavit ze ked ho rozletim tak sa mi ho podari este niekedy dat do visu :D. Skusal som to s 450kou , 600ka je kludnejsia ale inac to iste.V phoenixe su nejake treningove videa a tam heli visi a je stale packovana dost velkymi vychylkami. Ked to skusim ja packovat podobne vzdy zacne plavat po okoli v stale sa zvacsujucom radiuse.
No ale este ze som tu dal na rady ludi a po tom co som si polietal s colibri po miestnosti kupil phoenixa.
zdzd

#97 Příspěvek od zdzd »

marek_K píše:Co som si vsak odpozoroval tak mne vacsina strojov po tom co ich zdvihnem od zeme zacne rychlo utekat priamo do lava
.
.
Ked sa pokusim toto vytrimovat aby az tak neutekal hned po vzlete do lava, je uz model tak nakolenny do prava ze hned ako sa zdvihne od zeme uteka do prava(ziadny kompromis som nenasiel). Prekvapila ma ta rychlost ktorou to uteka, myslel som ze to bude pomalsie.

To je naprosto v pořádku. Tlačí ho ocasní vrtulka. Ono se to nezdá, ale ta má tah jako blázen. Představ si letadlo se stejným průměrem vrtule a 10-15 000 otáček. To by celkem svištělo.

Na trimování zapomeň. To se musí uřídit. Nadzvednout a zároveň naklonit doprava tak, aby zůstal na místě. Vypadá to komplikovaně, ale časem si to zautomatizuješ a ani neuvědomíš.

To zmatené pobíhaní je stejné pohádka. Jednorotor nikdy nebude sám viset na místě. Musíš ho tam pořád udržovat. Zatím reaguješ pozdě, to je vše. Vis musíš korigovat ještě před tím, než se helina dá do pohybu. Zní to divně, ale je to tak a dá se. Trénuj a natrénuješ. Proto je ten sim nezbytný.

Jinak ovšem potvrzuješ to, co nikdo jaksi nechce slyšet. Že trénink na koaxu je pro pravý jednorotor prakticky úplně k ničemu. A ten vis se snaž korigovat spíše krátkými ťukanci do kniplu, než dlouho trvajícím malým zásahem.
Georg9

#98 Příspěvek od Georg9 »

Zkus trenink visu, muzes si nektere pohyby nastavit jako fixni ve phoenixRc :)..
marek_K

#99 Příspěvek od marek_K »

Georg9 - celkom som nepochopil aky pohyb by som mal nastavit ako fixny?

zdzd - takze on sa do stabilnej polohy miernym naklonenim doprava nedostane sam, musim ho vzdy po zdvyhnuti naklonit rucne. Micro FP visia uz naklonene preco? Koli velmi malej hmotnosti? neda sa to u velkej heli poriest nejak nastavenim cykliky aby visela uz naklonena hned ako vzlietne?(aj ked to uz je mimo temu phoenix)
edit:ako citam v inych vlaknach tak neda..len rucne

Inac s koaxmi a malymi FP heli mas pravdu. Nema to vobec nic spolocne s narocnostou riadenia normalnej CP heli. Najskor som myslel ze mam nieco zle nastavene lebo som neveril ze moze len visenie s 450kou tak zlozite, ale ked som skusil v sime koax ten sa choval presne ako v reale, takze tak.

Co sa tyka reality t-rex 450ky plati to co som sa tu docital - stiahnut Lift tuning a Cyclic tuning na 100% a este k tomu spomalit simulaciu na nejakych 85% alebo to uz potom netreba, aby to odpovedalo realnej heli.

Mozem vas este poprosit -v tej vysielajde co mam su 3 veci ktore neviem ako nastavit a ci ich phoenix berie do uvahy.
navod je tu:http://www.kdsmodel.com/script/News/manage/webedit/uploadfile/K-7X_2.4GHz_Remote_controller_System_Manual.pdf
je to v bode 6.9 swash mixing, mam vsetky 3 hodnoty na 50 je to OK?

inac len pre zaciatocnikov, casto tu davate na precitanie PDFka teoria letu heli, podla mna je to dost chaoticke a nic moc som z otho nepochopil. Vysvetlenie na tejto stranke je omnoho jednochsie http://www.rchelicopterfun.com/rc-helic ... trols.html , len sa treba k roznym kapitolam preklikat v ramci clankov nieje vstko v menu na lavo. Ja by som to zaradil do toho sticky topicu.
Naposledy upravil(a) marek_K dne stř 05.01.2011 13:14, celkem upraveno 1 x.
Georg9

#100 Příspěvek od Georg9 »

marek_K píše:Georg9 - celkom som nepochopil aky pohyb by som mal nastavit ako fixny?

Ono ten trénink na simu je uz sam o sobě fixní z hlediska visení heli v určité výšce, dale si mužeš povolit/zakázat směrovku, křidélka, výškovku a zkusit si jednoduše to krátkodobé dorovnávání na páčkách a nemusis mit zmatek z celeho ovládání, to samé je tam možno provádět v invertu a zkoušet si a osvojovat polohy... V tom je PheonixRC dobrej :)..
demolátor

#101 Příspěvek od demolátor »

Je normální, že u nejnovějšího phoenixu (verze 3.0 n) se při prudkém vrácení nebo puštění výškovky do středu se akrobatické heli tak jakoby zakolíbají (hlavně ocas). U 2.0 to myslím nedělalo. U jiných výchilek to nic takového nedělá. Mám dx6i a když jsem to zkoumal v your controls-edit profil, tak se oproti ostatním kniplům nijak abnormálně(vlnění chvili po puštění okolo středu)nedělo.
Zas tak hrozné to není, ale zajmalo by mě čím to je.
Dik
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Georg9

#102 Příspěvek od Georg9 »

demolátor píše:Je normální, že u nejnovějšího phoenixu (verze 3.0 n) se při prudkém vrácení nebo puštění výškovky do středu se akrobatické heli tak jakoby zakolíbají (hlavně ocas). U 2.0 to myslím nedělalo. U jiných výchilek to nic takového nedělá. Mám dx6i a když jsem to zkoumal v your controls-edit profil, tak se oproti ostatním kniplům nijak abnormálně(vlnění chvili po puštění okolo středu)nedělo.
Zas tak hrozné to není, ale zajmalo by mě čím to je.
Dik

Pokud sem to dobre pochopil, tak bych rekl ze to je více realistické chování ze strany vývoje Phoenixu. Takhle se mi chovala heli venku pri visení také a řekl bych že to je tím, jak pádla dorovnají helinu.., že se to tak jakoby pohoupe mírně... :-D
demolátor

#103 Příspěvek od demolátor »

No jediný co mě u toho překvapilo že to nedělá třeba do boku, jenom dopředu a dozadu, jinak to bude asi v normě....snad.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od koulinek »

První moje lety na simu sem měl T8FG v "továrním" nastavení tak se mi i kolektiv vracel pružinkou na střed, jak sem si pořádně nastavil mode 2 i s vyblokováním pružinky tou deštičkou a hladkým pléškem na brzdě tak se mi i mnohem lépe poletuje, tedy skoro visí :D Nastavení simulátoru, tedy T-REXE 450 vněm sem zatim moc neřešil.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Relax

#105 Příspěvek od Relax »

Dotaz začínajícího zájemce : Futaba T7C a Phoenix - T Rex450 PRO. Vysílač nakalibrovaný podle pokynů, mód Heli H1. Při aktivaci plynu ( mám Mód1 plyn vpravo - zvyk z letadel ). Govenor aktivní, exponenciály default jsem jenom doplnil 25% i na ocas, tam trochu nestíhám :-)

Co mi nesedí :

Stažený plyn: nula rpm, kolektiv -4,5stupně.
cca 30% plynu: 2795rpm ( maximum ) a kolektiv 0
další posun = vzlet a kolektiv až max. 10 stupňů

Zkoušel jsem pro zajímavost let na zádech, ovšem jakkoliv to letí kam chci, nedá se to uviset na zádech. Jakmile jsem v pozici kolektiv - 2,3 stupně, model stále pomalu klesá rotorem dolů a když chci dát vyšší hodnotu do mínusu tak padají prudce rpm a model spadne...........

Co je špatně ? Nastavení v Phoenixu nebo něco ve vysílačí ? Mám za to že na vysílači se kromě módu heli H1 nic nenastavuje, žádné mixy, DR, EXP. Všechno v Simu. Díky za radu

Podle toho jak to uřídím tak něco koupím nebo nee, ale když už tomu věnuju předpokladem pár desítek hodin tréninku tak abych se pak nedivil :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“