Petikilo muze byt prijemnejsi na rizeni, ale urcite neni levnejsi na provoz.
Je to podstatne vetsi vaha a pri padu ma mnohem vetsi energii takze se toho proti 450ce znici vic. Nekteri zkusenejsi tu psali ze jeden pad 500 vyjde stejne jako 2-4 pady se 450kou(osobne nemam nastesti vyzkouseno )
Treba ti nejake pady usetri, ale cena za opravu to srovna. U me je vetsina padu z vlastni blbosti nebo z nejakeho duvodu ktery by nastal i u toho petikila.
A lipolky kup stoprocentne z HC, za stejny prachy jako tady tam koupis 2-3 stejne baterky.
Není to dlouho co jsem řešil svůj vrtulníkářský začátek, takže se mohu podělit o svoje poznatky a závěry. Ujasnit si kam až hodlám v tomto zamířit, čeho bych chtěl dosáhnout. Důležitá je fáze zjištování informací, ta se vzdycky vyplatí nepodcenit, projít si fórá, probrat své záměry s ostatními modeláři osobně, srovnat si nabídku v obchodech. Mám TX? pakliže ne, pak výběr a nákup TX, kde se dvojnásob vyplatí naslouchat zkušeným v této oblasti a nesnažit se ušetřit až moc, kdy v mém případě z toho vyšla Futaba T8FG. Po tomto mezi mojima kandidátama uvízli Align T-REX 450 PRO kit a HK-450 TT PRO. Proč né Super Combo? Prostě proto že jsem se rozhodl si vybrat eletroniku zvlášť, už na trochu slušné úrovni tak aby snad něco i vydržela a nemusela již být často měněna. Model jsem nakonec zvolil HK-450 TT PRO z těchto důvodů: Zjistil jsem že je potřeba více doladit a trochu i zaimprovizovat při stavbě z té hromádky dílů, kdy né vše musí zcela přesně pasovat a správně zafungovat, prostě je to podle mě blíž té modelařině něž sestavení pečlivě připravené stavebnice. Cena, prostě nižší náklady na vstupu, ikdyž jsem byl dopředu smířený stím že dostanu to za co si zaplatím, tedy nižší kvalitu materiálu a zpracování, ale to jsem vyhodnotil se pro naučení jako dostatečné a pakliže se ochodí a již se stim trochu naučím, stejně koupím kit od Alignu a přestrojím eletriku. A v neposlední řadě tréning, mlátit s Alignem by mě asi fakt mrzelo více než očesávat HKčko, to je prostě fakt. Simulátor, lítat, lítat a lítat, což jsou ted zejména moje aktivity a zde jen doplním že padla volba na řadu 450 zase na radu zkušenějších, uznávám že je to menší, a bezpečnější, ale divočejší než 500, hodnotím podle simu, zde sem si přidal můj argument vycházející ze rčení: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti" takže když prostě chci abych lítal s heli, musím zvládnout 450ku. Nevýhody HK stroje? pakliže to nepude, bude asi obtížnější sehnat někoho na pomoc než by tomu bylo u origo T-REXE, protože se třeba nebude chtít s nekvalitním HK-450 zahazovat? To je ale zatím pouze spekulace.
Na co jsem přišel až později? tak zatim třeba na to že místo obyč gyra jsem mohl koupit Microbeast a použít zatim jako gyro a připravit se tak do budoucna na FBL.
Začít minimálně s 500,přejít postupně na 450, potom nějakou hračku 300mm
a skončit na 3-gramovém stroji? Neposedná mrcha!!!
To je ta cesta, potom jej udržím ve vzduchu(2,7g) a budu borec?
Dost:
kdo mě naučí nakupovat v HK či jinde za doláče či za juany,či za Eura, ale abych měl zítra na jídlo (stačí chleba se škvarkovým sádlem) a nežral LIPI baterkyz hladu, bo sem vemeno a naletěl jsem ..........
PS: umím zadat i PIN do mobilu
CopterX CX450 Black Angel, DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
koulinku
proč je Super Combo s elektronikou,digi serva a snad slušným gyro tak špatné,co si do toho dal lepšího?
za ty prachy ti stačí asi jen lepší souprava
CopterX CX450 Black Angel, DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
HK = HC = Hongkong? Můžete sem dát nějaký odkaz na oblíbené baterky event shop? ( např 3S 2200mAh apod.)
To pětikilo mě trochu odrazuje, přece jenom je citelně dražší, velká mrcha a je fakt že když to žuchne tak se asi dějou věci.....
Když vidím na webu havárky, hodně lidí spadne na ruce, taky vlastní blbostí a dost mi jich přijde že neví co je to simulátor, což je docela drsná odvaha a sebedůvěra..... Se 450 se musí zpočátku opatrně a nezkoušet to co se opakovaně nezvládne napřed na simulátoru stylem step by step.
No, zůstanu spíš u 450 a baterky proženu dle chuti i v Acromasteru jako bonus kompatibility a využití části investice. Jestli orig T-Rex nebo třeba ten CopterX TT budu ještě zvažovat, Pro Super Combo ale mírně vede. Stáhnul jsem si pdf manuál a je to lábuš, připomíná to starý časy kdy jsem s klukem stavěl buggy a tanky od Tymiye, nejlepší fáze bylo dávat dohromady. Čtyřkilovej Kingtiger se dneska hne tak dvakrát do roka, ale stavět ho byla parádička. Fotomontáže jak nám to jako pěkná mašina stojí před barákem zbaštilo celkem dost známých - jo digitální podfuky.
No nerozhoduju se do týdne a hlavně potrénovat. Zatím mám pokaždý ještě pár rozbitejch kousků, nejvíc mi dělá problémy zaletět čisté osmy resp. koordinace náklonu ve vazbě na ocas. Často to přetočím a hurá dolů. Kupodivu když je zle tak to nad zemí srovnám správnou korekcí. Prozatím bych si ale do vzduchu netroufnul, taky to bude chtít tréninkovej kříž mi došlo. Ten z Easy Copter Stara je drobátko liliput
z.zemanek píše:koulinku proč je Super Combo s elektronikou,digi serva a snad slušným gyro tak špatné,co si do toho dal lepšího? za ty prachy ti stačí asi jen lepší souprava
Tak to sem asi neupřesnil dosti, nechtěl jsem řct že co je v Super combo neni dost dobrý, ale že sem si chtěl osadit podle sebe, neco třeba i horší ve výsledku, to zatim nezhodnotím, protože neznam dostatečný vzorek ke srovnání.
HK a HC je oblibena zkratka pro internetovy obchod HobbyKing.com, nebo taky HobbyCity.com(to same). Mimo jine ten obchod sidli v Hong Kongu
Baterky do 450ky jsou tam idealni treba tydle: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11944 4 baterky odtamtad te s postou vyjdou cca na 17stovek, jedna hyperionka u nas stoji tusim 12stovek, takze nekup to
Vybava co je v PRO super combo je v dobra, za stejny prachy tezko sezenes cokoliv srovnatelneho.
Já s váma souhlasim vtom že 450 Pro Super combo je dobrá volba, vyvážená sestava, ale to bych bral bez řečí kdybych uměl lítat, což neumim, takže tak. A když sem tydy relativne slusne vybavil to HK-450 a naučim se lítat, pak je cesta dal prendat elektro na Align 450 PRO, protože je to lepší jak to strčit do šuplíku a koupit super combo.
Možná po čase zistim že sem to třeba až tak často nezrušil tak sem přecijen měl hned koupit Align? To už je holt vývoj kterym si projde každej.
z.zemanek píše:ale jak nakupovat na HK = HC = Hongkong návod: Vím že to nejde jen tak,ale co mi,co zvládáme jen ten PIN do mobilu?
musi ti to proste niekto znaly nakupu cez internet ukazat. Iste niekoho takeho vo svojom okoli poznas. Takto pisat navod to by bolo zdlhave a tazko pochopitelne. Raz ti to ukaze, a budes to vediet. Je to ako oskrabat zemiaky Podmienkou je, aby si mal kreditnu kartu /kto nema/, ktora ma na zadnej strane CCS kod. Otoc ju, skontroluj, je to trojmieste cislo.
S pomocou znameho si zriadis "paypal" ucet, je to bezpecnejsie, ako prejst cez ulicu na druhu stranu. Neplatia sa za to ziadne poplatky.
koulinek píše:Já s váma souhlasim vtom že 450 Pro Super combo je dobrá volba, vyvážená sestava, ale to bych bral bez řečí kdybych uměl lítat, což neumim, takže tak. A když sem tydy relativne slusne vybavil to HK-450 a naučim se lítat, pak je cesta dal prendat elektro na Align 450 PRO, protože je to lepší jak to strčit do šuplíku a koupit super combo.
Možná po čase zistim že sem to třeba až tak často nezrušil tak sem přecijen měl hned koupit Align? To už je holt vývoj kterym si projde každej.
Ja jsem zacinal na HK a potom jsem koupil origo PROcko v super combu mimo jine proto, ze to bylo cenove srovnatelne s upgradem elektroniky na HK ktery byl potreba.
Zacinat s HKckem podle me neni vubec spatna volba. Zacatky se na tom nechaj naucit i s levnou elektrnikou(viseni a pomalejsi osmicky), potom uz je potreba minimalne poradne gyro. Clovek se na tom aspon poradne nauci montovat a serizovat. Taky tam casto nebyva takovy psychicky blok jako u drazsiho stroje ze to spadne.
Oboje moznosti maji neco do sebe, kazdy si musi vybrat sam..
z.zemanek píše:ale jak nakupovat na HK = HC = Hongkong návod: Vím že to nejde jen tak,ale co mi,co zvládáme jen ten PIN do mobilu?
Možná nejjednodušší cesta je domluvit se s někým kdo tam bere pravidelně a spojit to = platíš obvykle předem v Kč.
Jináč zřídit PayPal, to je skoro tak obtížný jako výběr z bankomatu a pak už jen naházet do košíku co se zlíbí a na co je kredit a objednat, někde tu byl i obrázkovej postup tušim...
z.zemanek píše:to třímístné číslo tam mám a nevojebe mě někdo ?
Tak víme v jaké žijeme době žejo? takže nic néni na stopro... Aj ten zaplacenej balík se může stratit a pošta se může oháněk nákou muří nohou že zásilku komusi předala... je to boj.
Někdy je prostě lepší sednout do auta a zajet si do krámu potřebnou věc koupit, o hodně rychlejší jak obědnácka v číně.