F3A mini

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

#76 Příspěvek od pepin »

Tak na simu už to trochu pojímám,jen to chce na těch výletech z toho obratu tu červenou,nebo modrou fixu :lol: Už se těším s erem ven,v hale jsem musel otevřít lepidlo už po obratu M :oops:
LV
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od LV »

pepin píše:Tak na simu už to trochu pojímám,jen to chce na těch výletech z toho obratu tu červenou,nebo modrou fixu :lol: Už se těším s erem ven,v hale jsem musel otevřít lepidlo už po obratu M :oops:

dosť rýchlo :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#78 Příspěvek od pepin »

LV píše:
pepin píše:Tak na simu už to trochu pojímám,jen to chce na těch výletech z toho obratu tu červenou,nebo modrou fixu :lol: Už se těším s erem ven,v hale jsem musel otevřít lepidlo už po obratu M :oops:

dosť rýchlo :lol:

To teda jo :lol: když jsem to nedal napoprvé,byl jsem překvapen,když jsem to nedal ani podruhé,tak jsem si říkal,že musím být asi bebil,když jsem to nedal ani napotřetí,bylo jasný že ten debil jsem,protože potřebuju tím pádem nového Clika :lol: a to jen po třech obratech-teda polovičních částí :lol: Snad se už trochu umoudří počasí,abych mohl jít ven před barák a v klidu to zkoušel ve výšce.
LV
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od LV »

Ja to chcem začať trénovať s eppákom vonku.
Zostavu mám doma vytlačenú už dlhšie...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#80 Příspěvek od pepin »

LV píše:Ja to chcem začať trénovať s eppákom vonku.

Taky na to musim ven,v tý hale nestíhám opravovat pokud to fakt neotočím na tu správnou stranu napoprvé,navíc stres dělá opravdu své.I venku s Matadorem jsem si vždy při učení hlídal výšku na proveditelný obrat na druhou stranu,ale v hale na to výška stropu prostě nestačí-teda mě rozhodně ne :lol:
honzis

#81 Příspěvek od honzis »

Přijeď do Příbrami. Uvidíš tam ti to půjde.
PetaF

#82 Příspěvek od PetaF »

Tak jsem si to tu pročetl a vidím to nedobře.
Je to náborová kategorie a z obratů jsem pochopil zlomky.
Aresti mi moc nepomůže,neb jej neznám.
Nemám ani obrazovou představivost.
Kdysi jsme s Radkem Černým šli do dnešní RCA.
Dostal jsem papír s namalovaným proužkem,coby letovou stopou.
Bílá=kabina nahoru a černá pak dolů.
Jasný a přehledný. Pochopil jsem to hned iá... :-)
V neděli jsem doplácal letadlo,v tejdnu pocvičil a v sobotu skončil 11. ze 17ti kousků.
Na mojí 1.a poslední soutěži...
F3A je 2x2m a tady je místo čtverce obdélník....
Já mám éro s dobrou dýlkou,ale velkým rozpětím. 1,7x1,7m... :-(
Na tuhle sestavu se chytnou jenom ti,kteří už stejně nějaký akrosoutěže lítaj a tohle bude jenom na trénink.
Pořád se bude točit pár stejných obličejů a pak to omrzí a chcípne..
Ale doufám,že se pletu....
Každopádně přeju všem hodně zdaru.
pepin

#83 Příspěvek od pepin »

PetaF píše:Tak jsem si to tu pročetl a vidím to nedobře.
Je to náborová kategorie a z obratů jsem pochopil zlomky.
Aresti mi moc nepomůže,neb jej neznám.
Nemám ani obrazovou představivost.
Kdysi jsme s Radkem Černým šli do dnešní RCA.
Dostal jsem papír s namalovaným proužkem,coby letovou stopou.
Bílá=kabina nahoru a černá pak dolů.
Jasný a přehledný. Pochopil jsem to hned iá... :-)
V neděli jsem doplácal letadlo,v tejdnu pocvičil a v sobotu skončil 11. ze 17ti kousků.
Na mojí 1.a poslední soutěži...
F3A je 2x2m a tady je místo čtverce obdélník....
Já mám éro s dobrou dýlkou,ale velkým rozpětím. 1,7x1,7m... :-(
Na tuhle sestavu se chytnou jenom ti,kteří už stejně nějaký akrosoutěže lítaj a tohle bude jenom na trénink.
Pořád se bude točit pár stejných obličejů a pak to omrzí a chcípne..
Ale doufám,že se pletu....
Každopádně přeju všem hodně zdaru.

Dnes si už myslím,že se opravdu pleteš,ohledně obratu-pochopení jsem se v tom také plácal-stačilo,aby mi to vysvětlili,vzhledem k tomu,že jsem to pochopil já,pochopí to jistě každej,jen to chce výklad-ale řekněme,že ten výklad spočívá v jediném,že číslo 2 je víc,nežli číslo 1.ted už mi u jakéhokoli obratu stačí ty šipčičky a poměry-logika zustává stejná,případně si nějakou nesrovnalost dořešíš dotazem zde zkušenějších.Těch obratu je tam navíc tak akorát,aby to bylo zábavné i jako nesoutěžní létání někde na louce a časově mi vychází asi na necelých 5 minut,což je podle mého normální čas odletěný s akrobatem.Jednoduchý B-1-2 v halovce zvládneš do 2 minut,tak to sekneš dvakrát-proč?,ale pruběžka je složitá-béčkař ji zalétá s problémy.přijde mi to dobré- ten soupis obratu pokud na tu soutěž i nikdy nepujdu.
pepin

#84 Příspěvek od pepin »

pokud by o to pilování obratu měl zájem někdo,kdo chodí létat na Sobínku,tak bych se k němu asi na jaře přidal-pouze v týdnu.
HonzaS

#85 Příspěvek od HonzaS »

Pepin: Jsou i horší halové obraty. F3Ačkařské Mko jsme lítali s Jirkou Šotolou na model hobby, včetně toho integrování dole. F3A mini je snažší.

Co je drsárna je třeba kubánská osma letěná ze zhora z nože, začínáš 45°dolu kde je 2/4, na další je 1/2, výlet v noži. Hala v tomhle super na trénování "tajných" sestav, na zemi 3 položený zapnutý letadla, jeden řekně nějaký obrat a zaletí ho, další dva opakujou. Další řekne obrat a zaletí ho... Zábava na dlouhé hodiny, řekl bych. Vydrželi jsme to s Jirkou asi 2-3 baterky po sobě, pak nás vyhnali, že už se zavírá :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#86 Příspěvek od HonzaS »

Já už jsem si oprášil Blasta, těším se na lepší počasí :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
martinni

#87 Příspěvek od martinni »

PetaF píše:Tak jsem si to tu pročetl a vidím to nedobře.
Je to náborová kategorie a z obratů jsem pochopil zlomky...

Aresti symboly myslím nejsou špatné, zkus se podívat na dokument, na který jsem dával odkaz v tomhle vlákně před pár dny, tam máš na poslední straně krásně popsány symboly, od strany 19 navíc i obraty, některé složitější z F3A, ale o to snáž pochopíš tyhle.
honzis

#88 Příspěvek od honzis »

HonzaS píše:

Já už jsem si oprášil Blasta, těším se na lepší počasí :-)

Tak až se rozhodneš pro "venku" dej vědět.
PetaF

#89 Příspěvek od PetaF »

Pepin a Martinni : Prošel jsem si odkazy. Děkuju .Jak na F3A ,tak na RCA.
U F3A jsem se zasek už při popisu 1. obratu-emko.
Nemám tu obrazovou představivost a Aresti azbuka mi s tím nepomůže=nic pro mě! (taky jsem lemra líná... :-) )
RCA -kupodivu už z popisu jsem celkem dobře chápal,co se po mě chce!
A jako bonus tam jsou i tý mý oblíbený č/b proužky. A ty jsou pro lidi bez představivosti k nezaplacení!!!
Aresti mi je nenahradí!
Jedině,že bych se naučil Aresti hieroglify a pak si to přemaloval do proužků. Moc práce... :-)
Zkrátka vzal bych menší éro dle návrhu pana Havla a k tomu kotrmelce z RCA.
Neboli levné éro a jednoduchá sestava!
Jako náborovka by to pak šlo.
Já to lítat nehodlám.Jen jsem se snažil nahodit vám názor zvědavýho oslíka z ulice.
Ale když vy mě lákáte ochutnat co neznám a žlab pověsíte vysoko,tak se nedivte,že vás to bude lítat napřed 10 a pak 5.
Trochu odbočím:
stejně to bylo u čtyřstovek- RCEJ tady v Plzni
Rok 2008 nás bylo 15-17 na soutěži. 6 z našeho klubu
Rok 2009 okolo 12 ks. 4 od nás
Rok 2010 asi 9ks a jednu soutěž museli zrušit. -Nebyli lidi... :-) 3 naši,ale 2 už jsme jen zahušťovali pole.
Letos to bude pro těch 5 skalních,co prostě soutěžit musí!
Škoda,ale taky to byla taková hezká a levná kategorie...
Ale znovu opakuju: rád bych se mýlil !
Držím palce... :-)
HonzaS

#90 Příspěvek od HonzaS »

Neboli levné éro a jednoduchá sestava!
Jako náborovka by to pak šlo.

1) pokud se nenaušíě Aresti, tak do F3A stejně pomalu jít nemůžeš. Je to asi jako kdyby jsi chtěl v zadání matematické olympiády všechny symboly psát slovně, aby to bylo širší okruh lidí.

2) jednoduchá sestava tu je, můžeš lítat RCA. Jako náborovka pro F3A se neosvědčila, protože je to pro lidi moc velkej skok do F3A a vymlouvají se, že na to nemají a budou lítat jednoduchou sestavu RCA.

3) pokud něco má být náborovka, musí tě to aspoň trochu připravit na to co tě čeká. tzn nepočítej s tím, že novou F3A sestavu zaletíš napoprvé bez nuly. To dokážou jen lidi co to už delší dobu lítají. Stejně jako F3A mini většina z nás z patra nedá. Nebo ti přijde normální při náboru sportovců na olympiádu říct "udělej 10 kliků" "OK, ty jdeš na triatlon". To by byl teda nábor jak prase :D
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“