vrtulníky začínáme

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#196 Příspěvek od raging »

Standartně se nedodává,musíš ho dokoupit :roll:
marek_K

#197 Příspěvek od marek_K »

Nj, pri tej cene 3G uz mohli ten 30 dolacovi kabel prihodit zdarma...http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=5813.

Relax no a davaj aj priebezne info ako ti to ide..
Relax

#198 Příspěvek od Relax »

Zeptám se u Houšky jak to se SW do 3G je, na stránkách to CD a přísl. viz Tvůj odkaz tedy nemá. Na obalu Flybarlessu je TREX450 Programmable 3G FL760 Model:H45109T. Možná nebude nuté to řešit hned, až časem. Každopádně díky za ten odkaz.

To co bude mít hlavu a patu dám do vlákna ke zkušenostem s TREX450 PRO, tady by to mělo zůstat spíš na obecné rovině začínáme s něčím .....
Zatím procházím dle času těch 95 stran a dělám si seznam co tam z mého pohledu postrádám a nevím. Na sestavování se samo těším, ale než to budu mít ujasněné tak se do toho nehrnu. Nechci něco montovat zbytečně 3x abych se vrátil k zapomenutým věcem, dost se toho i tak narozebírám ještě v budoucnu :-) I když bočnice se asi vyplatí lehce ohranit pod vodou, aby nebyly jako žiletky = rozebrat. Kabina je bez kazu - zatím :-)

V krabici je R48 a T43, vazelína nebo olej nikoliv tak se budu pídit po tom co se používá ale nelikviduje součástky. No a CA vteřiňák používám často polohustý ZACKI na elapor, na heli se možná bere jiná konzistence. No a pak v krabici není upínací pásek na baterku, jenom jeden mrňous v sáčku 450H24. Přemýšlím co všechno rozebrat a sestavit znova, vím že zdzd radí určitě rozborka zborka - mít jistotu že to drží. Hlavní rotor a pádla zůstane v krabici, sestava ocasního rotoru jde do akce. Hlavně asi ohlídat co se jistí tím T43 apod. abych neměl pak rozstřel ve vzduchu ........ Ale tohle už sem spíš nepatří tak abych držel štábní kultůru :-)
raging

#199 Příspěvek od raging »

Relax

#200 Příspěvek od Relax »

:-) Je to aktuální řešit hnedle ? Jak to čtu je to update s vylepšením stabilizace a některých letových parametrů, takže dříve či později to přijde na řadu a pochybuju že bych měl sadu která už to má v sobě.....

Zavolám Houškovi, třeba to taky má ( na eshopu ale nee ), má dost dobré ceny. Anebo ten Telink.
raging

#201 Příspěvek od raging »

U tebe to evidentně aktuální nebude...zatím se věnuj zodpovědně stavbě heli,na update 3G je vždy času dost :wink:
Relax

#202 Příspěvek od Relax »

Tak tak :-)
z.zemanek

#203 Příspěvek od z.zemanek »

A z jiného soudku
Poradí mi někdo jakou soupravu, vrtulník mám a zatím jej měnit nebudu, souprava byla v setu, zralá na výměnu!!!
Na foru asi vítězí Futaba, ale jaká
Futaba 6EXP: slabá, umělohmotný šunt
Futaba 7CP: něco mezi 6a8, divnej klon, displey jak na mobilu, přijímač si nerozumí s jinými vysílači???
Futaba 8FG: snad stačí ale dost drahá
Futaba 10CP:již cenově z jinýho filmu
Futaba vyšší.....??? probudte se!!!

Jaká vhodná a levná serva na 450-ku, asi bude spotřeba na začátek značná, co škrtnutí o zem, to aspon jedno v háji na kovová či DIGI je asi čas, a co na ocas ?

Nebo snad jiný výrobce?
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od JirkaA »

z.zemanek píše:Futaba 7CP: něco mezi 6a8, divnej klon, displey jak na mobilu, přijímač si nerozumí s jinými vysílači???

přijímač si rozumí s jakoukoli futabou. Osmi a vícekanálové RX v systému Fasst multi si nerozumí se sedmičkou. Při nákupu sedmičky se budeš brzo kopat do hlavy proč jsi nešel do osmičky.

z.zemanek píše:Futaba 8FG: snad stačí ale dost drahá
Futaba 10CP:již cenově z jinýho filmu
Futaba vyšší.....??? probudte se!!!

Osmička je novější, vychází softwarově z vyšších řad (12ky), na heli bude lepší. Kanálově je na tom stejně jak desítka. Pokud nemáš ambice na nic jiného než vrtulníky, lepší poměr cena/výkon nenajdeš. Desítka má výhodu snad jedině v možnosti koupit verzi s výměnnými moduly i pro MHz pásmo..
OK2WY
z.zemanek

#205 Příspěvek od z.zemanek »

Upozorňujeme, že 7mi kanálový systém FASST 7CP není kompatibilní s přijímači R606FS and R607FS.

Takže asi 8. Ale je to balík
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od JirkaA »

z.zemanek píše:Upozorňujeme, že 7mi kanálový systém FASST 7CP není kompatibilní s přijímači R606FS and R607FS.

Takže asi 8. Ale je to balík

daleko víc vykrvácíš na náhradních dílech. Po pár ranách ti rádio už tak drahý nepřijde.
OK2WY
Relax

#207 Příspěvek od Relax »

Já T8FG prošvihnul a docela mě to mrzí. 30 let pouze letadla plus něco na vodu a zem, loni skončil můj vzdor k 2,4GHz poté co jsem přišel zbytečně o dva parádní modely. Rušení, interference od velkých odběrů střídavých motorů.... apod. v podstatě riziko lítat níž než 5 metrů nad zemí a každé úspěšné přistání malá oslava, o absenci klidu a pohodičky ani nemuvím..... Odkládal jsem ale investici a hlavně dva vysílače Hitec Flash 5X na 35MHz s kabelem instruktor-žák byly skvělé pro zácvik známých.

Za 7 tisíc jsem nokonec na podzim 2010 koupil na éra víc než dostatečnou Futabu T7C s Rx R617FS. Pamatuju se, jak mě vysloveně upozorňovali, že na heli byla jednoznačně tepší T8FG :-) Z heli jsem měl ale vždy trochu zbytečný respekt a tu možnost tedy zazdil. Samozřejmě jak to bývá v prosinci jsem si "udělal radost" s Easy Copter Starem alias V200D01 ( ten měl sice vlastní Tx ) ale po třech týdnech zvažování a dotazů tady na rcmanii jsem koupil Trexe450PRO 3G. Neřídil jsem se zásadou nikdy neříkej nikdy :-) Ty tři tisíce navrch za T8FG by byly ve srovnání s investicí do Trexe ( a asi hromady dílů co budou jistě následovat ) zcela nepodstatné ..........
psena
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od psena »

Vsak s Futabou 7C se da v pohode litat, 8FG je samozrejme urcite o kus dal, ale neni vubec nezbytna.
buki

#209 Příspěvek od buki »

Jak píše Psena, tak se s ním ztotožňuji. Sedmička bohatě stačí.Všechno je to hlavně o rukách. Dražší, co vní všechno se dá nastavit vevyužiješ.Kor dnes při stále častějších bezpádlových systémech.
buki

#210 Příspěvek od buki »

Ještě jsem zapoměl, pokud budeš mít sedmičku, tak nebudeš IN. A to je dnes asi nejpodstatnější při řízení vrtulníků. Létal jsem dříve vrtulníky 8 let s Eclipsou a taky se v pohodě dalo. Když jsem s tím praštil, tak to bylo vždy na ruce a nikdy né na vysílač.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“