Bizon píše:Oživení je vítáno, včera jsem chtěl CopteraX opravit po crashi, a ukázalo se že potřebuje kompletní generálku... Zadní domek byl v pořádku a ještě nikdy mi nepraskl, ale už jsem o tom četl a na vině jsou pravděpodobně vibrace. Kontroloval jsi vibrace vrtulky nebo ji vyvažoval? Když jsem o tom četl poprvé tak jsem si říkal že to je pakárna, ale vrtulka točí k 10 000otáček takže při nevyvážení jsou síly na tu část co ti praskla docela brutální. Já to vyvažuju lepením pásky na vrtulkový list metodou pokus-omyl dokud mi vibrace nepříjdou únosné, a pak si jen poznačím unašeč ve kterém je list s páskou, protože při prohození při nějaké opravě to může zas vibrovat docela dost.
Aha tak vyvazovani vrtulky jsem opravdu nikdy neresil a mozna celkova konstrukce toho nahonu nebude zadna slava. Nic mene jeste jednou praskne a prehodnotim svuj doposud docela kladny nazor na nahon reminkem. U T-Rexe s kardanem jsem o tom jeste neslysel. Nepamatuju se, ze by nekdy nekdo u nas na place resil vyvazovani vrtulky. Ale rozhodne na tom neco bude.
DEKUJI