Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zbynass1

#301 Příspěvek od Zbynass1 »

Serva jsou analogy, jestli je FS režimem myšleno Fails Safe tak ten mám zatím zapnutý na hold na všechny kanály, vysílač je vysílá v MULTI modu.
Co se týká serv tak s nima lítám v tomhle éru dva roky a nebyl s nima nejmenší problém, středí naprosto přesně rychlost mi vyhovuje a protože jsou na daný model předimenzovná netrpí ani plastové pevody, na napájení každého serva mám naletovanný lowESR kondenzátor přímo na tišťák. On to v podstatě není žádný vážný problém jenom mě to prostě překvapilo protože s přijíčem 35Mhz to nedělalo. Přijde mi to jakoby měl Fasst jemnější krok a to servo si s tím neumí při zapnutí poradit.
nahoru může, dolů musí
zdzd

#302 Příspěvek od zdzd »

FS je režim pro standardní analogová serva. Pak je ještě HS pro digitální, kdy informace jdou rychleji. Analogové servo škube a upeče se.

http://manuals.hobbico.com/fut/r6108sb-manual.pdf
Zbynass1

#303 Příspěvek od Zbynass1 »

Ok to jsme se nepochopili na začátku, v manuálu je pomalejšší mód pojmenovaný NORMAL a rychlejší HIGH SPEED - HS, FS jsem zvyklý používat pro fail safe. Tuhle věc jsem kontroloval jako první a zjisil jsem že v manuálu nelhali bylo to z fabriky nastavené na normal. Lítal jsem s tím 20 minut to by byly ty 81 na HS dávno v křemíkovém nebi :)
Naposledy upravil(a) Zbynass1 dne pon 17.01.2011 17:09, celkem upraveno 1 x.
nahoru může, dolů musí
barnyn

#304 Příspěvek od barnyn »

Má z vás niekto v T8FG LiPo? Myslím teraz nie ten originál od Robbe (LiIo 2800 mAh), ale niečo napríklad z HK. Ak áno, aký typ a značku.
zdzd

#305 Příspěvek od zdzd »

Zbynass1 píše:Ok to jsme se nepochopili na začátku, v manuálu se pomalejšší mód pojmenovaný NORMAL a rychlejší HIGH SPEED - HS, FS jsem zvyklý používat pro fail safe. Tuhle věc jsem kontroloval jako první a zjisil jsem že v manuálu nelhali bylo to z fabriky nastavené na normal. Lítal jsem s tím 20 minut to by byly ty 81 na HS dávno v křemíkovém nebi :)

FS je označení přijímačů, které jedou jen v tomto režimu. R617FS, R6008FS, R6014FS a podobně.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od frontier »

barnyn píše:Má z vás niekto v T8FG LiPo? Myslím teraz nie ten originál od Robbe (LiIo 2800 mAh), ale niečo napríklad z HK. Ak áno, aký typ a značku.

není to blbost dávat tam něco takového? Musel bys to pořád otevírat, odpojovat a nabíjet venku :roll:
Zbynass1

#307 Příspěvek od Zbynass1 »

Pojďme dál, mám doma Hitec USB kabel který jsem používal na sim v podstatě jako USB pákový ovladač s Opticem 6 Sport. Půjde ten kabel na T8 použít v kombinaci třeba s tímto?: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1357
nahoru může, dolů musí
elektromodely.com

#308 Příspěvek od elektromodely.com »

coro píše:http://www.thommys.com/rc-zubehoer/robbe-futaba/softwareupdate-t8fx20/software-update-auf-version-2106-beta.html
Počul som nejaké reči, už som ich aj kdesi spomenul, ale teraz vidím obrázky a to vyzerá už nie len ako reči...?
nemecky neviem, ale vidím tam servá 11,12...
Obrázek

Mam tu beta verziu 2.106 firmware pre T8FG aj u mna na webe:
http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=4927
cizak

#309 Příspěvek od cizak »

frontier > špatná v čem , oběvil jsem je ted v použitém větroni na křidélkách v křídle (na co mám u nich dát pozor ) co jsem dostal od milionáře místo aby letěl do popelnice , mám koukat darovanému koni na zuby ? :roll:
coro

#310 Příspěvek od coro »

cizak píše:frontier > špatná v čem , oběvil jsem je ted v použitém větroni na křidélkách v křídle (na co mám u nich dát pozor ) co jsem dostal od milionáře místo aby letěl do popelnice , mám koukat darovanému koni na zuby ? :roll:

Záleží na ich verzii, kedysi boli naopak perfektné. (reč je o HS-81).
Potom sa pokazlili, ale to bolo len cca posledný rok čo existovali (a už sa nevyrábajú).
Ide len o elektroniku, pokiaľ viem boli tri výrazne rozdielne verzie (hlavne na záver, lebo roky predtým jednoducho fungovali a nikoho nič také nezaujímalo, nebol dôvod.)
A druhá vec je, že niektoré verzie tej ich elektroniky nezvládali rýchlejšiu periódu opakovania, ledva 14ms - tak aj keď na stole fungovali, ľudia strácali istotu či budú fungovať napríklad v mraze či naopak na letnom slnku.. To záleží od príjmača, na tých čo majú 16ms by mohli fungovať úplne normálne.
Doctor2

#311 Příspěvek od Doctor2 »

Chlapi, prosím o radu.
Jak se dá v radiu smazat model? Asi jedině přes PC...?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
LV
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od LV »

Doctor2 píše:Chlapi, prosím o radu.

Prepíšeš ho novým...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od L.Bily »

si robis srandu? ked si vyberas model tak je na spodu volba zmazat
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Doctor2

#314 Příspěvek od Doctor2 »

L.Bily píše:

si robis srandu? ked si vyberas model tak je na spodu volba zmazat

Tak to jsem blázen.... musím se doma ještě jednou podívat, ale včera jsem v rádiu prošel snad všechno
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od L.Bily »

urcite to tam je su tam polozky volba, prejmenovani,kopirovani a zmazat.
Sbach jako? asi si urobil tu chybu ze si mal nacitany ten model co chces zmazat, musis mat nacitany nejaky iny
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“