třídy vrtulníků -rada

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vaca

#91 Příspěvek od vaca »

omlouvám se, budu se snažit psát stručněji.

-Chtěl jsem dát fotky vrtulníku, ale už bohužel nejsou aktuální. :(

Jak jsem psal, při páté baterce astal určitý zlom, a uvolnění.
Při šesté baterce jsem odvážil odpoutat dál od země, všš probíhalo v pořádku, pak ale přišel nějaký poriv a trochu to se mnou praštilo. -Výsledek byla ulomaná podvozková noha. Ulomila se přímo v úchytu ližiny A to dokonce tak, že jsem si toho zprvu vůbec nevšiml a dal ještě asi 3 starty/přistání.

Sedmou baterku to ale přišlo, moje chyba v soustředěnosti, a lehkej pokles respektu, -velká mejlka.
Létal jsem po setmění na na osvětlenym place, zkoušel jsem zaviset cca v 1metru, vrtulník mi ale začal trochu cestovat až se dostal do stinného místa, kde jsem krátce ztratil přehled a už to bylo... Můžu si za to sám, vůbec sem neměl cestování vrtulníku do stinného prostoru dopustit.

Zjevné škody jsou následové:

-jeden list přeraženej
-drát pádel ohlej
-ocasní trubka přeseknutá
-jeden list zadní vrtulky pryč
-strhanej převod hlavního kola
-přepákování jedoho serva cikliky zlomené
-servo zadní vrtulky má asi pokaženej převod, jde sice plynule ale je nějaké hlučnější
-voloběžné ložisko má teď obrovskou vůli
-zičené ložisko a jednom gripu, chrastí....

A další škody které jsem ještě nebyl sto určit, jako jsou uhnuté hřídele apod...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od OPR »

prostě rána jak má bejt :D ....... neboj eště 5x a budeš šroubkovat jako bůůůh :wink: :D

hlavu vzhůru :D a šup pro ND
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Peteer »

jej nepříjemný, ale někdy to muselo příjít, každému se to stane :D
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
marek_K

#94 Příspěvek od marek_K »

zdzd píše:
FlyBear píše:T8FG má prostě slušně provedený kvalitní hardware (až na ty uvedené výjimky, sorry zdzd :lol: ), ale hlavně perfektně fungující systém FHSS s výborně odladěným software. Jejich letité zkušenosti z průmyslových aplikací jsou zkrátka znát.

Ty ovladače se v úvodní verzi opravdu moc nepovedly. Na druhou stranu se povedla spousta jiných věcí , které to kompenzují

8FG ktoru som drzal v obchode ich mala taketo(alebo mozno este dlhsie) a vobec sa mi nepacili. Ked clovek palcuje tak to zrovna na tom mieste drzi zospodu prstami a tie zubate supatka a ostre hrany ho rezu do prstov. Ten update spocival v ich predlzeni aby sa k nim dalo dostat v krajnych polohach?

Obrázek
vaca

#95 Příspěvek od vaca »

OPR, Peteer: díky za podporu, čekal jsem že to přijde, ale chtěl jsem tomu dát ještě trochu času.. :) Teď jsem na sebe zvědavej jak mi půjde sestrojení, vyvážeí listů apod., ale trochu se bojím zalétávání...
Možná zkusím někoho oslovit, jestli by mi se zalétnutím za úplatu třeba nepomohl, neporadil...

PS: Neměli by jste prosím tip kam v praze zajít pro align díly, trochu mám obavy objednávat z internetu, abych nevzal neco špatně..

Ještě bych se vás rád zeptal: Má smysl použít modré pevnostní kolo hlavního převodu? resp. neutrpí díky tomu ostatní díly větší nátlak v případě kolize? -zejména volnoběžka..
Předpokládám, že zuby mu to asi stejně vyškube, proto si říkám jestli není lepší mít "měkčí" kolo a ulechčit tak motoru a ostatním dílům v moment nehody...
Pak bych se také rád zeptal, jestli je eventuelně možné dát do T-rexe 450XL HDE ozubená kola z novějších T-rexů 450, jde mi o to, že v novějším převodu je uložená vonoběžka v samostatném unašeči, a proto se nemusí opakovaně přelisovávat v případu že přežije nehodu..
OPR
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od OPR »

vaca

Já osobně když něco potřebuju chodím k Houškovi. Má krámek s buřtama a klobásama na Karlíně. Ulice Křižíkova snad. Pak by mněl mít Vaňouch .... To je snad někde na Korunovační - ale to nevím jistě nikdááá sem tam nebyl.

PS: máš nejstarší verzi rexe - zavolej dopředu zda maji na tuhle verzi věci na prodejně ...... :wink:
chapa

#97 Příspěvek od chapa »

Ked clovek palcuje tak to zrovna na tom mieste drzi zospodu prstami a tie zubate supatka a ostre hrany ho rezu do prstov.

Obrázek[/quote]

Tak to nedrž tak křečovitě! :D :D :D Trochu se uvoli.... :wink: :D :D :D
Taky palcuji tohle rádio,ale nemam s tim takový problém.
miniprotos 450,protos 500
FlyBear

#98 Příspěvek od FlyBear »

To marek_k:

Spodní ovladače na mém rádiu vypadají přesně tak jako na tom obrázku. Navíc, jak už jsem psal, měly velmi natvrdo nastavenou zoubkovanou brzdu a šly dost těžce posouvat.

Že by ale na krabici byla nějak ostrá hrana, to se mi nezdá. I z té fotky je vidět, že hrana je zaoblená.

Samotná páčka opravdu ostřejší je, ale to asi proto, aby neklouazala a šlo s tím vůbec hnout. Nicméně při běžném držení vysílače na ni prsty moc nedosáhnou - to má možná pravdu chapa: nedrž to tak křečovitě :wink:

Brzdu jsem si spravil sám, to už mám v pohodě. Ale vybrat tu páčku z krajní polohy je docela kumšt. Proto uvažuju o jejím prodloužení tak, že vyvrtám otvor do páčky a vlepím do něj krátký kousek uhlíkové trubičky - aby v krajní poloze páčky tato kousek přečnívala přes okraj.

Ale zatím to neřeším. Jsem teď docela pohlcen helinou a na ni ty spodní páčky nepotřebuju.
zdzd

#99 Příspěvek od zdzd »

FlyBear píše:Proto uvažuju o jejím prodloužení tak, že vyvrtám otvor do páčky a vlepím do něj krátký kousek uhlíkové trubičky - aby v krajní poloze páčky tato kousek přečnívala přes okraj.

Nic bych tam nelepil. Vyvrtat ďourku a zašroubovat nějaký šroub. Půjde experimentovat s různým tvarem a velikostí hlavy, když se neosvědčí, tak vyhodit. Hodně možností s minimálními následky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“