Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Imm0rta1

#136 Příspěvek od Imm0rta1 »

Kopne to vzdy naprosto neocekavane. Ocas zniceho nic uleti dobrych 15 cm a pak se zase vrati zpatky. Pokud je to vazen chyba stareho FW prijde mi to jako dost nebezpecny problem. Na Helifraku par lidi psalo, ze diky tomu i roztriskali helinu. Nechapu, ze na to samotny Align neupozorni, kdyz je to tak casty problem. Nejake rady primo od vyrobce by se hodily. Mozna, ze to ten novy FW vazne vyresi. Dam pak echo jak to dopadlo.
mravecm1

#137 Příspěvek od mravecm1 »

Peteer píše:taky by mě zajímalo jak to moc to kope, měl jsem 700 kilo zatím jen ve visu tak abych věděl co mám očekávat

No mne ked to koplo na 700vke, tak to otocilo zhruba o 30-35 stupnov.
Pocitovo to bolo naozaj velmi vyrazne a teda nic prijemne.

Ale uz dlhsie nic, tak dufam, ze sa to tak skoro nezopakuje :)
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Imm0rta1

#138 Příspěvek od Imm0rta1 »

Nj u vetsi heliny to ustreli trochu vic. Ja Kdybych to mel pocitat na stupne tak tech 20-25° to bude urcite. Je to bleskovka, ale cloveka to docela rozhodi, kdyz to vubec neceka :)
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Peteer »

Imm0rta1 píše:Nj u vetsi heliny to ustreli trochu vic. Ja Kdybych to mel pocitat na stupne tak tech 20-25° to bude urcite. Je to bleskovka, ale cloveka to docela rozhodi, kdyz to vubec neceka :)

takže se otočí ocas jestli to chápu správně?
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Relax

#140 Příspěvek od Relax »

Začínám konečně polehounku stavět. Mám bohužel totální mlhu v zapojení 3G do přijímače. Včera jsem dokupoval u Houšky pár věcí a ptal se jak na to, místo vysvětlování mi navrhli ať si to postavím mechanicky a pak to donesu, elektroniku zabudují a seřídí to za 2-3 dny sami. Odnesl bych si prý letuschopnou heli, nastavenou na začátky s možností jí pak přiostřit. Tak nebráním se, stejně bych to bez kontroly nenakopl, ale chtěl bych to měl umět dát dohromady sám.

Přijímač navrhli dát ven, stejně tak regl a gyro ( to ale na druhou stranu než je v návodu ke 3G). Regl jsem plánoval schovat dovnitř pod baterku, jenomže baterku mi navrhli Hyperion VX G3 2600mAh a ta je o 22 gramů těžší než 2200mAh. Protože mám doma dvě 2600 skoro nelítaný tak proč ne, když tam dám ještě regl tak můžu mít možná už problém s těžištěm což ale nedokážu posoudit. Nevadí, venku by se na boku regl koneckonců chladil tak ho tam dám. Přijímač se mi zdá optimální vevnitř - nalepený na pravé bočnici pod hnacíma kolama ( viz téma zkušenosti 450PRO - fota pkotatka na rajčeti - řešení asi většiny majitelů PRO ). Je tam chráněnej a heli nebude úplně jako vánoční stromeček a Rx se spoustou kabeláže na ráně. Znamená to jenom koupit ještě jeden Rx, protože tam je nafurt - bez rozebrání celé levé bočnice se dá asi vyndat jenom demontáží základny serva ocasní vrtulky. Než ho tam vlepím na oboustrannou pásku, bylo by lepší mít zapojené kabely, protože dávat je tam pak nevidím moc v pohodě. A tím se konečně okruhem vracím k hlavnímu dotazu.......

Schema zapojení 3G na straně 6 mi nějak nehraje. Manuál pádlovky pro šestikanálová Rx je naprosto přehledný, dokonce obě varianty Futaba,Hitec a JR a gyro780 plus ta další výbava je jasná. Zato schéma 3G ???.....

Mám Futabu - Tx T7C a Rx R617FS. Regl (ESC) zatím originál a nebudu proto zkoušet používat govenor. Regly jdou vždy do trojky ( plyn ) ostatně i u pádlovky. Na schema k 3G jsou na pomyslné pozici 1 až 3 konektory z gyra v poředí Aileron, Elevator a Pitch, pak nejasná pauza - konektor Rudder, zase pauza a konektor Sensitivity.

Není mi tudíž jasné, kam mám zapojit ten regl.... Snažil jsem se to vydedukovat z fotek pkotatka, jeho regl tam má bílou žílu signálu a do Tx jde jediná bílá právě do trojky :-) Jenomže on má tuším beast.... Má to ale osazené 1 až 6 natěsno, 7 vypadá prázdná.

Na co je v Rx Sensitivity ? Pro možnost nastavit zisky gyra nejenom mechanicky otočnýmy trimy ale vysílačem ? To můj T7C asi neumí ( návod mám ke studiu až teď ) ale snad to proboha nebude znamennat kupovat T8G nebo vyšší řadu ........

Díky za stručnou odpověď jak to do Rx zapíchat.
Imm0rta1

#141 Příspěvek od Imm0rta1 »

Peteer píše:
Imm0rta1 píše:Nj u vetsi heliny to ustreli trochu vic. Ja Kdybych to mel pocitat na stupne tak tech 20-25° to bude urcite. Je to bleskovka, ale cloveka to docela rozhodi, kdyz to vubec neceka :)

takže se otočí ocas jestli to chápu správně?

Presne... je to takove nakopnuti ocasu. Jako kdybys do ocasu visici heliny kopnul a gyro to zase vyrovnalo zpatky :). Bohuzel stane se to v naprosto neocekavanou dobu. Nekdy vubec, nekdy nekolik krat za let.
mravecm1

#142 Příspěvek od mravecm1 »

To Relax:
Ano, sensitivity bude zisk gyra, ale ak sa nemylim, tak len pre zadnu vrtulku. A T8G naozaj nepotrebujes, lebo T7C to zvlada tiez (mam ju aj ja).
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Relax

#143 Příspěvek od Relax »

mravecm1 - díky.

Návod a programování jsou ještě daleko, zatím nevím kam co zapojit v tom Rx, ale to chce někoho kdo má aktuálně Futabu/Hitec a 3G.
lefty
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od lefty »

1-ail, 2 ele, 3, regl, 4-rud, 5- sens, 6 pitch
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
Relax

#145 Příspěvek od Relax »

Tak vida, v návodu k 3G je chybka ........ Pitch do 3, Sens do 6 a regl nikde .....

:-) Díky moc.
Relax

#146 Příspěvek od Relax »

Technická výpomoc, při přestavbě na 3G musím od desky cykliky odpojit sestavu pádlovky tzn. sesmeknout dvě páky ( radius arm ). Obávám se aby něco neprasklo, je na to nějaký fígl nebo vhodný nástroj. Výbavu kleští mám velmi širokou, ale přece jenom zlehka to nepůjde. Opřít se na jedné straně o kulový čep se vstupem pro imbus a druhé pod páku znamená páčit to šikmo, taky bych to nerad poškrábal. Nějaký stahovák by bylo OK :-) Díky
Relax

#147 Příspěvek od Relax »

Jestli nakonec není jednodušší koupit pár kulových kloubů ( ne čepů ) než to mordovat...... Nespěchám, zítra to nepoletí.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od Howking »

Nikdo ti neodpovídá, protože asi ani nikdo nepochopil o čem mluvíš. Tedy já to nepochopil. Rozhodně při jakékoli mě známé přestavbě mechaniky na bezpádlovou není nikde nic třeba "mordovat" - vše jde lehce, snadno a jednoduše.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
FlyBear

#149 Příspěvek od FlyBear »

A nemohlo by to být tím, že Relaxovi možná v jeho sbírce kleští tenhle kousek chybí:

http://www.radiem-rizene-modely.cz/shop ... 54-b_0.jpg

:?:

To Relax:
A pokud opravdu tyhle kleště nemáš - tak okamžitě koupit!!! Bez toho s tou montáží a už vůbec ne demontáží ani nezačínej. To není vtip!
Relax

#150 Příspěvek od Relax »

Při přestavbě na 3G musím osadit bezpádlovou hlavu na desku cykliky. Na té je ale osazená sestava pádlovky včetně naklapnutí těch dvou ramen proti sobě.

3G má jiná, kratší a subtilnější černá ramena. Ta z pádlovky rukou z desky cykliky nejdou ani náhodou a kleštěma to vidím nic moc, spíš to tak poškrábat.... Juknul jsem samo do toho elaborátu, enigma a Ve zkušenostech to letmo řešil 25.7.2010 Marek Janáč na straně 31, poškrábal som si guličku .... :-) Jajka radil vzít nějaké náhradní, ale ty já v heli nemám, v pytlíku k servům jsou 4ks co potřebuju. Pak reagoval psena že guly 450 má horší než 600 a že to šroubuje ven a zpátky. Jenom tak to z ramene nevyndám . Zajímalo mě jestli není nějaký fígl jak to vycvaknout pokud možno v pohodě, naštěstí jenom jednou :-)

Nějak si poradím, dvoje kleště a střed překlenout aby to šlo tahem, jenom je to dost mini :-). Drží to neuvěřitelně, proto mě napadlo počkat, koupit sadu kde jich je tuším 12 za nějakých 220,00 a hotovo. Časem se hodí. Omlouvám se za takovou pitomost ale znáte to, pomlátit to jde snadno a pak se dočíst jakej jsem jeliman a že sa to robí tak a tak :-) Díky

Díky
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“