v Globu jsem koupil hliníkový kufřík na cd a tam skladuji baterky pokud je nezkratuješ nebo nenavolíš jiný program na nabiječce tak z hlediska bezpečnosti je vše v pohodě
Já je mám nabitý na 60-70 procent a uložený v ledničce.Před použitím je večer před lítáním vyndám z lednice druhý den je dobiju a jdu lítat.Potom je zas mohu nabít na ty procenta a znovu uložit ke spánku,dokud se zase neudělá pěkný počasí.Možná,že má někdo jinou metodu,ale mě to funguje.
V zime v chladničke zabalené v PE sáčkoch, v sezóne na poličke v dielni. Zaizolovať konektory aby sa nemohli skratnúť by mala byť samozrejmosť. A v oboch prípadoch nabité v "storage" režime, 3,85V na článok.
Pretože každá LiPolka odchádza aj časom, nie len používaním. A chlad spomaľuje chemické reakcie, ktoré spôsobujú jej degradáciu. V chlade proste LiPol starne o niečo pomalšie.
Taktak...navolím na nabíječce "skladovací režim" , nabiju je...nebo taky vybiju a dám do chladna. neé do ledničky. tam by hrozilo, že bych je pokrájel do nějaké majdy a sežral....ale tam, kde jsou, přetopený zrovna není.
Mám silové vodiče gumičkou přitažené k baterce každý na jiné straně, každou baterku v PE sáčku a všechny dohromady v uzamykatelné kovové pokladničce.... Ještě přemýšlím zě tu pokladničku vyložím minedální vatou...
mam ve vzdalenosti 100m od baraku 10 zelezobetonovych bunkru zakopanych pod uroven terenu - pro kazdou baterii extra bunkr.Pokud potrebuju baterku, vyslu tam pyrotechnickyho robota.....
(mam je normalne v kufriku s vysilackou v pouzdru na zip)