simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od psena »

No me je to jasny...vsak mam uz doma CC HV85 a na ten se uz taky bezne lita s governorem. Myslis, ze to poznam? Ja mam zatim furt jaksi plny pracky pacek a uz zadnou kapacitu k tomu abych poznal takovy rozdily. :)
Ale jo, kdyz vidim (a hlavne slysim) na letisti governory kontronik a kvalitni motory tak je to opravdu jina muzika, hlavni rozdil asi pocitim v obratech a taky v tom, ze se nebude pretacet pri klesani.
Ony i ty krivky by sly docela naladit, ja jsem na ne nesahl od prvniho nastaveni. :)
krtek2k

#122 Příspěvek od krtek2k »

Měl jsem CC ICE 50 , a governor šel naladit, ale fakt to neskutečně cucalo baterky.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
FlyBear

#123 Příspěvek od FlyBear »

4.11.2010 jsem napsal tenhle příspěvek:

FlyBear píše:
Maxipes píše: Mam ted novou verzi 3.0BETA a prijde mi to zase o kousek lepsi.

Právě jsem upgradoval z verze 2.5v na 3.0beta a Phoenix přestal pracovat - nejde ani nahodit program.

Takže místo lítání jdu řešit trable... :cry:

Před chvíli jsem to definitivně pořešil. Výrobce po sice dlouhých, zato však neúspěšných pokusech odstranit problém s upgradem, mi teď v lednu poslal nové DVD s originální instalací verze 3.

Odinstaloval jsem starou verzi 2.5, ručně vymazal zbylá rezidua (soubory v program files, v dokumentech a asi stovku záznamů v registrech) a nainstaloval verzi 3 z originálního DVD.

Konečně vše pracuje tak jak má :D
Třeba si i zavisím s někým po netu :D

Musím taky pochválit support výrobce. Snažili se dlouho a trpělivě přijít na problém v beta verzi a když nepomohl ani upgrade po vydání nové ostré verze, tak mi sami a zdarma poslali original DVD s kompletní novou instalací.

Skvělá práce :)
papaya

#124 Příspěvek od papaya »

chlani co mate doma protosa, cim lietate v phoenixovi? Ak protosom mohli by ste zavesit do tohto vlakna upravy ktore ste robili v simulatore? Mne sa teda model protosa velmi realny nevidi, preto lietam radsej t-600vku, ta mi pride realnejsia... dik
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Howking
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Howking »

Toto je co nejvěrnější simulace mého Protose
- bezpádlo v-bar v továrním nastavení - mimo citlivosti samozřejmě
- listy MS Composit Champion
- Lipotech Motor
- otáčky vrtule 2700

Kód: Vybrat vše

http://alefnula.wz.cz/modely/protos/protos500_3D Copy.pxv
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
papaya

#126 Příspěvek od papaya »

Howking píše:Toto je co nejvěrnější simulace mého Protose
- Lipotech Motor
- otáčky vrtule 2700

Ty asi pouzivas uz Phoenix v3, ale aj tak si mi pomohol , opisal som hodnoty do mojho v2,5. Celkom sa s tym da lietat. diky
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od tomanos »

fjuser píše:
- Lipotech Motor
- otáčky vrtule 2700

Ty asi pouzivas uz Phoenix v3, ale aj tak si mi pomohol , opisal som hodnoty do mojho v2,5. Celkom sa s tym da lietat. diky

Nevidím dôvod zotrvávať vo verzii 2.5. Stačí upgrade a je to 8) .
Verzia 3.0 nemá chyby.
papaya

#128 Příspěvek od papaya »

tomanos píše:
fjuser píše:
- Lipotech Motor
- otáčky vrtule 2700

Nevidím dôvod zotrvávať vo verzii 2.5. Stačí upgrade a je to 8) .
Verzia 3.0 nemá chyby.

nepodjeba...j :lol: :lol: :lol:
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Relax

#129 Příspěvek od Relax »

psena :
Díky za pokyny k nastavení, rádio šlape v Phoenixovi jak má a konečně hlavně tuším jak to funguje.

Autorotace, Normal i Iddle 1 ( dal jsem tam to cos doporučil ). Iddle 2 jsem nechal být, asi pro mě nadbytečný mít já nevím kolik možností.

Autorotaci na seřizování heli bez motoru, vypnutí a event. měkké dosednutí, Normal na start a visení + přistání. Dá se na Normál normálně lítat základ - okruh, osma anebo max. přemet, nebo je kromě visení a přistání lepší Iddle1 např. těch -11 +11 a 100-90-100 ? Měl jsem za to že to je výhradně na 3D a vzhledem k tomu, že hlavou dolů hned tak ( jestli vůbec ) nepoletím, tak bych se bez toho obešel a abych to tam omylem napřepnul a nedivil se.... )
psena
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od psena »

Asi vsichni zacinali na NORMAL, vzhledem k tomu, ze dost lidi je zvyklych z ruznych "hracek" ze vypnuti motoru je packou uplne nulu, tak je to na uplne prvni krucky idealni. Protoze kdyby mel uplnej novacek jeste myslet na to kde ma throttle hold, tak budou skody diky zpozdeni vypnuti motoru pri padu dvakrat vetsi. Nekteri taky jsou nuceni startovat na Normal, protoze jejich regl neumi dobre soft start.
Kazdopadne vsichni se tu asi shodnem, ze cim driv se po zakladnim seznameni s helinkou prejde na Idle 1, tim lip.
Sam poznas, kdy je idelani doba...muze to byt za 2 dny, stejne jak za mnohem delsi dobu.
A nestresuj se tim... u nas kluci litali na normal 3-5 mesicu a ted pomalu teprv prechazi na Idle, myslim, ze je to nijak nepoznamenalo.
Relax

#131 Příspěvek od Relax »

K začátkům lítání s heli jsem něco psal vedle k V200D01 vibrující trubka. Nikam nespěchám, nicméně trénink na simu to bude chtít docela napilno. Z letadel jsem zvyklej na takovou pohodičku, protože to je fakt jiná káva. Často jsem lítal u akrobatů křídýlka výšovka plyn a v podstatě pozvolna pohodlně opustil trvalé ovládání směrovky s vyjímkou imelmana a pár kopaných obratů. Teď se mi to vymstilo, protože u heli musí jet pořád všechny 4 osy a hlavně v zatáčkách mám problémy se směrovkou abych to nepřetočil ( pozpátku do země ) a podobně. Visení je v pohodě, lítání v první fázi taky ale i když jsem si nikdy nepletl strany od sebe - k sobě, ta heli se dokáže na směrovce přetočit a je k tomu pekelně rychlá :-)
Asi převládá reflex z letadel, který je na heli docela katastrofa. Mám mód1 - na heli je prý lepší mód 2. Jenže to by znamenalo další vysílač.... a možná taky problémy a hokej s letadlama. Uvidím jak se to vyvine.

V Phoenixovi hraje roli taky grafika, periferní vidění je oříznutý = přiblížení k zemi je vidět později než v reálu. Rychlost se snažím mít 100% i když někdo to má stažené dokonce na 87% a prý mu to odpovídá. Laborujus s exponenciálama, abych heli trochu otupil. No chce to čas :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od psena »

Rozhodne si zkus dat koleckem mysi ZOOM do polohy nekde uprostred z 10 moznosti, tedy na polohu cca 5.
Default je poloha 2 nebo 3 a porad se me to jevi jako prilis sirokouhly a rychlost heli letici treba proti sobe neodpovida. Navic pri svenkovani kamery je videt tzv rybi oko coz taky neni dobry.
Zoom je potreba si nastavit aby to bylo prijemny na oci a pokud mozno co nejbliz vnimani rychlosti letu v realu.
Samozrejme vypnout AUTOZOOM.
Relax

#133 Příspěvek od Relax »

Díky za rady, nastavím to tak. Vidím jak je 450 celkem malá heli a běda odletět dál. Čitelnost jde rychle dolů a pak už je to loterie. Na tom se potvrzuje čím větší tím lépší - i v tom simu. S těma exponenciálama budu zkoušet víc variant, taky jestli mají vlastně pozitivní efekt a jestli nejít spíš cestou dvojitých výchylek ( rekudovat je třeba 50% ). Zkusím jestli se to projeví v simu když si je na vysílači naprogramuju. V simu jsou tuším jenom exponenciály.

Lítání je výrazně náročnější než jsem dřív odhadoval a celkem chápu že občas spadnou i Ti co to mají už v paži. Stačí "nemít den" :-) I v simu mám po pauze vždy první let nic moc, pak pár letů OK ale jak toho nenechám včas tak už to není ono, koncentrace klesá a nechám toho. Tohle u letadel neznám, tam můžu lítat třeba půl dne :-) Každopádně je to skvělá zábava, proti ledadlům více emocí a stojí to za tu dřinu i investice.
Kenny McCormick

#134 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja mam na PRO trosku zmenene niektore nastavenie oproti povodnemu

hmotnost 0,93kg
priemer rotoru 0,73 /aj v skutocnosti pouzivam o 1cm dlhsie listy :D /
Otacky governor 2800 /pri blbnuti klesaju az na 2200-2300/
vykon motora 0,32kw
rychlost simulacie 100%
Expo 0%, 0%, 25% - vrtulka
ladenie cykliky 115%
kollektive-pitch response 45%

Stale to nieje ono, ale podoba sa to ako-tak na moj a ide hlavne o naucenie packovania
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od psena »

Jo mam to podobne , vahu 0,9 a motor 0,3kw.
cykliku jsem takhle presne zmeril na tech cca 115, ale pouze plne premety na plno, zjistil jsem, ze v realu je to kolem stredu trosku ostrejsi, takze kdybych to chtel mit 100% tak by to chtelo nejaky expo do minusovych hodnot.
Ale neresim to, zaprve se to muze menit i listama a za druhe je rozhodne lepsi mit v simu mirne tupejsi helinu nez v realu. Je vzdy prijemnejsi kdyz se manevr povede trosku rychleji, nez kdyz je pomalejsi a zem se blizi :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“