simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Relax

#136 Příspěvek od Relax »

Díky - tedy když to tam nandám, tak mám ale úplně jinou Heli !!!!!!!!!
a mnohem řiditelnější :-) Že by změna z těch 130% na 115% ???

Jako začátečník se ale v pár věcech úplně nevyznám a prosím o konzultaci. Zkoušel jsem naprogramovat ty D/R a exponenciály v Tx ( Futaba T7C ). Je zajímavý, že když vezmu vyberu letadlo, tak dvojitý výchylky přesně fungujou, exponenciály ne. Ty se musí zadat na kartě jemné ladění.

McCormick má laděcykliky 115%, kolektive-pitch response 45%. To první jsem našel a nastavil, to druhé nevím kde. Ladění vztlaku ( mám nastavenou češtinu a Phoenix 2.5 ) je v default 3D 120% a snížit jde na 75% - méně ne. Kam patří těch 45% ?

Jak se potom v reálné heli nastavuje ladění té cykliky, křivkama ?

Omlouvám se, ale leccos mi ještě unoká. V návodu k Tx je u nastavování preference info na nitro heli, k elektře jenom okrajově a ne úplně se v tom orientuju. Zlatý letadla :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od psena »

Ladeni cykliky (cyclick tuning) je v podstate to stejne co ve vysilacce Swash plate AILE a ELEV tedy zvlast kloneni a klopeni.
V simu to urcuje jedna hodnota v tomto pripade 115%
Jinak jeste si dej stabilitu visu na 90% a mozna trosku vir na cca 10%
Proste Phoenyx ma vsechny heliny strasne hodny, presny a taky docela ostry.
Relax

#138 Příspěvek od Relax »

Je to věda ale pokud se to mám učit smysluplně a tady je šance odezvy od lidí co s tím lítají - tak je to parádička. V podstatě už po těch prvních úpravách se jedovatost Trexe vytratila, je to mnohem řiditelnější. Teď už mi ta mrštnost přijde řešitelná a stíhám :-) Díky moc.

vír cca 10% je ztráta vztlaku kvůli víru % anebo vítr ? Be z diakritiky nevím.

kollektive-pitch response 45% řešit zatím nebudu, je otázka co a odkud to je.

Swash plate musím ještě nastudovat, chtělo by to nějakou literatůru, možná bude něco na webu ( zdzd apod. )
Kenny McCormick

#139 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:Ladeni cykliky (cyclick tuning) je v podstate to stejne co ve vysilacce Swash plate AILE a ELEV tedy zvlast kloneni a klopeni.
V simu to urcuje jedna hodnota v tomto pripade 115%
.
nieje to to iste, aj ked neviem na co to je :lol:

Teraz som zistil, ze mam este stiahnutu hodnotu v karte "hlavny rotor" - a to "celni odezvu cykliky" a "bocni odezva cykliky" z povodnych 0,65 na hodnotu 0,50 a to je aile/elev swash mix, da sa to teda nastavit kazde zvlast.
kollektive-pitch response som kedysi zmenil uz ani neviem preco /ale len 3%/ :roll:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od psena »

Relax: Ano promin, nepamatoval jsem si presnou terminologii...je to jak pises ztráta vztlaku kvůli víru ja mam 20% ale stacio i min , treba tech 10%, ja to mam schvalne abych to mel po provedenym prvku takovy neposedny, proste se to trosku zhoupne, aspon ja to tak na svym dobytym trexovi mam.

Kenny: ja jsem to zase tak dukladne nestudoval, ale kdyz na simu chci otupit kloneni a klopeni tak stahnu cyclick tuning. V realu bych ubral na swash plate...mozna to neni uplne to stejny, ale vysledek je dost podobny.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Peteer »

Ahoj, tak od včerejška mám info že by měl být už k dispozici vytoužený T-REX 700E 3G, ještě jsem nezkoušel stáhnout ale psal mě to kámoš který létá na simu každý den, tak doufám že se to bude podobat realitě :D
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Kenny McCormick

Re: simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

#142 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ako sa da poslat kamosovi moje natocene video, neskusal niekto?

Skusil som mu poslat subor *.pxr , ktory mam v zlozke /recording, no jemu to Phoenix nenajde.
Moze to byt aj kvoli tomu, ze mam verziu 2,5 a on ma 3,0 ?

Pripadne neda sa to video prerobit na normalny avi, alebo take nieco?
krtek2k

#143 Příspěvek od krtek2k »

program fraps
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Kenny McCormick

#144 Příspěvek od Kenny McCormick »

Pozrel som na to, je to program na zachytavanie videa, cize to potom mozem pripadne hodit na trubku...dik.

Kenny McCormick píše:Ako sa da poslat kamosovi moje natocene video, neskusal niekto?

Skusil som mu poslat subor *.pxr , ktory mam v zlozke /recording, no jemu to Phoenix nenajde.
Moze to byt aj kvoli tomu, ze mam verziu 2,5 a on ma 3,0 ?
Nakoniec bol problem v jeho "prijmaci" :lol:
Ide to, da sa to, len treba vlozit subor *.pxr do spravneho adresara a zlozky /recordings. V Dokumentoch, nie v Program files, oni su totiz dve.
To len - ak by to tiez niekoho zaujimalo, pripadne napadlo niekomu posielat co vie na sime... :)
volente
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od volente »

Učím se lítat zatim na simu a potřeboval bych vědět nastaveni na Ricco.
Ten ve Phoenixu samozřejmě není, tak jsem zkusil odlehčit a zmenšit rotor 450ce. Průměr rotoru 0.6m, váha 0,45kg. Další nastavení stabilita visu 60%, přízemní efekt 100%. Expa na všem kolem 20%. Laděním vztlaku 110% ladění cykliky 105%
Můžete mě někdo poradit jesli je to přibližně jako Ricco nebo Maxir?
je to tak o dost divočejší než klasická 450ka bez úprav.
Díky za rady a názory.
F 104 je můj sen
error414
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od error414 »

volente píše:Učím se lítat zatim na simu a potřeboval bych vědět nastaveni na Ricco.
Ten ve Phoenixu samozřejmě není, tak jsem zkusil odlehčit a zmenšit rotor 450ce. Průměr rotoru 0.6m, váha 0,45kg. Další nastavení stabilita visu 60%, přízemní efekt 100%. Expa na všem kolem 20%. Laděním vztlaku 110% ladění cykliky 105%
Můžete mě někdo poradit jesli je to přibližně jako Ricco nebo Maxir?
je to tak o dost divočejší než klasická 450ka bez úprav.
Díky za rady a názory.

na litani s riccem sem si zvetsil trex 250 3G a dal ji vetsi vykon, ale porad to neni ono, ricco lita tak nejak po svem.
Logo 600 + spirit
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“