OK533
Jakou teda koupit nabíječku!
nabíječka
OK533
Re: nabíječka
kovaco píše::lol: Protože nemůžu lítat, tak čtu a kochám se. Taky si přihřeju polívčičku. Moji supr kolegové mi doporučili Raytronic C-16. Jo supr. Balancér mi drží články na 4,2V a to tak, že pořád. Nabíjím tím Hyperiony 3300, Dualsky 1700 atd. Zatím supr a nabíjel jsem je již asi tak 50-60x. Je fakt, že tam taky ten ventilátor dělá hluk, ale na balkóně může, tam to manželka nevnímá.![]()
OK533
ale kolko by si za to mal HobbyKing ECO6-10 200W?
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Tak zatím nejlépe vychází respetive hlasujete pro Acuccel 8 150W nejuř asi HK ECO 8 150W a teď sem ještě zjistil že ECO 8 má max vybíjecí proud 5W což je naprd.Ta Accucel 8 asi fakt vypadá nejlíp akorád má teda "pouze 7A" má 990g a kdesi na foru bylo že pro nabíjení NiMh je nepoužitelná.Ale zase má teplotní čidlo,kabel k PC a balanční konektory v těle
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou teda koupit nabíječku!
paegas123 píše:Čau kolegové!
CHci se zeptat odešla mi po 3 letech nabíječka Acuccel 6 50W.Teď sem projížděl HC vybral si pár tipů na nabíječ a pak asi už tři dny tady projíždím diskuze.Už mi jde hlava fakt kolem ale pořád tak nějak nevím co kloupit.Já vím nejlíp asi vycházej ty ICharger ale chtěl bych spíš tu levnější variantu TZN. Turnigy,HK,G.T.Power.NAbíječ by měl mít minimálně 150W až 200W.Nabíječ by měl umět také bez problémů NiMh a maximálně 6SLiPo. Řezání odporovým drátem,10S,1000W to fat nevyužiju.
TAkže co by jste ze zkušeností doporučili???
Jestli máš dost peněz, tak si kup cokoli z toho cos uved.
Pokud obracíš každou korunu, tak si kup iCh 106.
Ja to s 200W upresním - už dnes sa môže 2200mAh sada nabíjať 10A, ale ak je to 3s sada čo má 12,6V max tak stačí výkon cca 120A - ale ten prúd 10A je samostatná vec.
Preto neradím kupovať nabíjadlo s 7A max prúdom , aj keby malo 300W - ak niekto nelieta nejaké dosť neštandardné sady 6s 1000mAh.
Inak čím lepší nabíjač, hlavne kvalitou, presnosťou ale aj logikou čo ju riadi, tým nielen že dlhšie zrejme baterka vydrží, ale aj kratšie bude trvať nabitie a okrem menšieho rizika že niečo zhorí tam stále bude aj fakt že nepoškodená baterka podrží lepšie napätie a teda urobí lepšiu službu.
Volil by som ICharger 106B. Ak zhorí, bude zhorený, ale kým nie tak baterky nabije rýchlo a dobre, aj presne aj správne..
Preto neradím kupovať nabíjadlo s 7A max prúdom , aj keby malo 300W - ak niekto nelieta nejaké dosť neštandardné sady 6s 1000mAh.
Inak čím lepší nabíjač, hlavne kvalitou, presnosťou ale aj logikou čo ju riadi, tým nielen že dlhšie zrejme baterka vydrží, ale aj kratšie bude trvať nabitie a okrem menšieho rizika že niečo zhorí tam stále bude aj fakt že nepoškodená baterka podrží lepšie napätie a teda urobí lepšiu službu.
Volil by som ICharger 106B. Ak zhorí, bude zhorený, ale kým nie tak baterky nabije rýchlo a dobre, aj presne aj správne..
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
iCharger!!!
Asi můj nejlepší modelářský nákup!
Nabíjím s ní, napájím řezačku polystyrenu (má na to luxusní program), napájím s ní malou ruční šmirglovku napájenou stejnosměrným motorem (má na to luxusní program), je oproti 50W Accucelu tichá, když mám roupy tak ji bez problémů připojím k PC a můžu honit grafy nabíjení, nabíjím s ní NiMh do foťáků (i když neumí "balancovat" jednotlivé články NiMh/NiCd)...
Odepři si jednu malou neřest a kup Icharger, tak jak ti radíme.
Jestli to uděláš, budeš nás blahořečit a jednou ročně, vždycky touhle dobou, zapálíš v dílně svíčku, na památku toho památného dne, kdy ses tak DOBŘE rozhodnul koupit iCharger...
Asi můj nejlepší modelářský nákup!
Nabíjím s ní, napájím řezačku polystyrenu (má na to luxusní program), napájím s ní malou ruční šmirglovku napájenou stejnosměrným motorem (má na to luxusní program), je oproti 50W Accucelu tichá, když mám roupy tak ji bez problémů připojím k PC a můžu honit grafy nabíjení, nabíjím s ní NiMh do foťáků (i když neumí "balancovat" jednotlivé články NiMh/NiCd)...
Odepři si jednu malou neřest a kup Icharger, tak jak ti radíme.
Jestli to uděláš, budeš nás blahořečit a jednou ročně, vždycky touhle dobou, zapálíš v dílně svíčku, na památku toho památného dne, kdy ses tak DOBŘE rozhodnul koupit iCharger...
Nabíječka iCharger má ale jednu velkou nevýhodu, je dlouhodobě vyprodaná. Už po ní pošilhávám dlouho, ale ještě se stále na HC neurodily. Snad ji stihnou naskladnit do března, či dubna, kdy by mělo přijít v platnost snížení limitu pro clo a DPH.
Šiki
Šiki
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No, věc se má prostě tak, že když budeš čekat až bude skladem, tak se hned tak nedočkáš.
Chce ji to koupit a oni je průběžně naskladňují. Ale často uspokojí jen a někdy jen částečně, co už jsou zaplacení v pořadí...
Bohužel, je to tak... Já jsem čekal na osmikanálový přijímač dlouho, kolik, dva tři měsíce? Nedávno mi ho poslali, ale ani nepřišlo info že byly naskladněny... S tímhle to může být velmi podobné...
Chce ji to koupit a oni je průběžně naskladňují. Ale často uspokojí jen a někdy jen částečně, co už jsou zaplacení v pořadí...
Bohužel, je to tak... Já jsem čekal na osmikanálový přijímač dlouho, kolik, dva tři měsíce? Nedávno mi ho poslali, ale ani nepřišlo info že byly naskladněny... S tímhle to může být velmi podobné...
OK tak já teda na vaše doporučení vezmu tu 106B+.Snad to teda bude dobrá volba je to teda o 40dolarů dražší ale snad to bude stát za to.Pak mě ještě napadlo,jestli třeba nevzít nějakou z bazaru nějakýho osvědčenýho graupnera nebo tak něco .Někdy se objevý pěkný kousek třeba za litr nebo patnástset.
Co vy na to?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Já na to to, že za půl roku budeš mít stejně toho iChargera na stole, tu bazarovku v šuplíku a v peněžence zbytečně o těch patnáct set míň... 
Pridam sa tiez s otazkou. Zhanam nieco co by pohotovo nabilo 4 packy 6s 5000.Kupit hyperion 1410 a kazdy pack +-15 minut nabijat 20A. Alebo hyperion 615 DUO a nabijat 2 naraz 2x10A. Prepodklam ze nabijanie nizsim C je lepsie.
A co taky icharger 208B da sa z neho za predpokladu pouzitia dostatocneho zdroja tahat kontunualne tych 350W(15A pri 6s packu)? alebo je lepsie to nezatazovat naplno a davat maximalne nejakych 10A.
A co taky icharger 208B da sa z neho za predpokladu pouzitia dostatocneho zdroja tahat kontunualne tych 350W(15A pri 6s packu)? alebo je lepsie to nezatazovat naplno a davat maximalne nejakych 10A.