Mám trochu hokej s nastavováním Tx, Manuál na T7C není zrovna moc intuitivní, navíc schemata displeje jsou německá a já mám v Tx aktivní angličtinu. Řada věcí se v manuálu vztahuje na spalovací heli, odlišnosti pro elektro jsou naprosto náznakové....
Pro totálního začátečníka s heli jako já to tedy není zrovna zábava na chvilku.... Velkou část už jsem sice překousnul, taky díky zpětné vazbě v simulátoru, kde hned vidím co jsem nastavováním provedl
Nastavit 3G bude pak už podle návodu trochu složitější, Trexe proto nechám donastavit a zkontrolovat v servisu u Houšky. Proč ? Během toho nastavování se s tím už má poskakovat, což bych tedy radši svěřil někomu kdo sakra ví co se děje a jak na to. Samozřejmě to ale nic nemění na tom že bych tomu všemu měl dostatečně rozumět až se něco potento………
Křivky, visení, Iddle 1 a 2 už zvládám, teď se snažím zorientovat v Mixech. Nemám bohužel žádnou literatura, manuál k T7C sice popisuje jak co nastavit, ale ne vždy srozumitelně proč .....
Typ cykliky má Trex450Pro HR3, trochu mi trvalo pochopit proč mi serva nechodí v H-1 jako v simulátoru Phoenix. Govenor se setovým regulátorem radši nepoužiju, budu lítat na křivky.
Nastavení dráhy cykliky ( SWASH HR3 ) chápu jako nastavení rozsahu chodu desky cykliky ( tak aby se deska pohybovala zcela volně i při krajních polohách klopení/klonění ) s tím, že se tak dá v % nastavit vlastně její výkon ( nebo utlumit ).
Pak jsou věci, u nichž si nejsem jistý zda a jak se aktivně používají a zda jsou nezbytný. Nastavit se dá mraky parametrů, můžou se ale vzájemně negovat nebo podporovat....
1/ Mix Pitch-vyrovnávací motor ( HECK-MIX ). ??? Když má heli 3G Gyro ???
2/ Mix Cykliky přes výstup gyra do přijímače s nastavováním + event. přepínáním citlivosti gyra dvou nebo třípolohovým spínačem. ???
3/ Visení-plyn ( HOV-THR a visení-pitch ( HOV-PIT ) Visení jsem naprogramoval přes křivky …… Co je lepší ???
4/ Mix Cyklika-plyn ( SWASH-THR), tam je asi vazba na ten SWASH HR3 mix viz nahoře pro klonění a klopení - pro jednotlivé křivky N,1 a 2 a to v %. V manuálu je překlad opět nic moc…..
5/ Volně programovatelné propojovací Mixy V-Mix 1-3 . U letadel se mixují například křidélka se směrovkou apod. kdy se vylepší trajektorie letu v zatáčkách apod. Používá se něco obdobného i u heli ?
Je toho celkem dost