Tricopter
Tak jsem ve fázi nastavování. Všechno jsem celkem nastavil podle rcexplorer.se, ale pár věcí mě trochu zlobí a potřeboval bych help
1)Mám regly HK blue a nevím jak u nich nastavit kalibraci plynu. Přiložený manuál byl špatně a naprogramoval jsem je podle nového, jenže motory se mi rozbíhají každý jinak.
2) Táhlo ocasního serva mi nevyšlo úplně rovně a tak je na jednu stranu od gyra větší výchylka. Jde to kompenzovat nějak nastavením a nebo to musím předělat? Táhlo není moc křivé.
3) mám 20A regly a Hacker style oběžky 20-22L. Vrtule jsou 10x4,7 jen mi to vyšlo kapu těžší cca 1150g. Poletí to?
Předem díky za rady
1)Mám regly HK blue a nevím jak u nich nastavit kalibraci plynu. Přiložený manuál byl špatně a naprogramoval jsem je podle nového, jenže motory se mi rozbíhají každý jinak.
2) Táhlo ocasního serva mi nevyšlo úplně rovně a tak je na jednu stranu od gyra větší výchylka. Jde to kompenzovat nějak nastavením a nebo to musím předělat? Táhlo není moc křivé.
3) mám 20A regly a Hacker style oběžky 20-22L. Vrtule jsou 10x4,7 jen mi to vyšlo kapu těžší cca 1150g. Poletí to?
Předem díky za rady
Tie tvoje HK blue regly, ake suto vlastne ? V manualy nie je info o kalibracii rozsahu pre THRO ? Maju tieto regulatory tuto vlastnost ? Preto tieto otazky lebo aj mna to zaujima, viem ze som ti nepomohol. Da nam niekto odpoved ?
Ja mam red Turnigy plush takze tieto su OK, len som chcel nove pre dalsi kopter a 18 a 25 su backorder, tak som sa rozhodol pre HK SS 20-30m a ked nebudu ok tak pojdu do kombatov.
Pouziva niekto Blue Mystery ?
Ja mam red Turnigy plush takze tieto su OK, len som chcel nove pre dalsi kopter a 18 a 25 su backorder, tak som sa rozhodol pre HK SS 20-30m a ked nebudu ok tak pojdu do kombatov.
Pouziva niekto Blue Mystery ?
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
Coptery , to je diagnoza ;-)
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
Coptery , to je diagnoza ;-)
No tak plyn sice v manualu je, ale manual je uplne spatne. Je o tom zminka i na HK forech. Nasel jsem nejaky jiny popis a tren chodi.
Mel bych ale dva jine dotazy
1) Inicializaci se mi podarilo vyresit. Regulatory se bez gyr rozbihaji vsechny stejne, ale kdyz zkousim pridavat plynem s gyry je mezi motory cca jeden zoubek rozdil
2) Zavesil jsem to na lustr a zkusil. Zisk jsem musel dat na cca 65% jinak se to pralo a ted by to i letelo jenze to strasne utika doprava. Neni to nakloneny ale proste to naplocho leti vpravo.
Diky za rady
Mel bych ale dva jine dotazy
1) Inicializaci se mi podarilo vyresit. Regulatory se bez gyr rozbihaji vsechny stejne, ale kdyz zkousim pridavat plynem s gyry je mezi motory cca jeden zoubek rozdil
2) Zavesil jsem to na lustr a zkusil. Zisk jsem musel dat na cca 65% jinak se to pralo a ted by to i letelo jenze to strasne utika doprava. Neni to nakloneny ale proste to naplocho leti vpravo.
Diky za rady
1) musíš mít na všech gyrech stejný rozsah "limit" , taky musíš kalibrovat regly přes gyro , aby věděli jaký signál je nula a jaký 100%
2) Pokud nebudeš mít OK bod 1) nebude ani bod 2) OK
A pokud i to bude OK , pak alespoň mě na trimování klopení/klonění pomáhá subtrim příslušného kanálu.
2) Pokud nebudeš mít OK bod 1) nebude ani bod 2) OK
A pokud i to bude OK , pak alespoň mě na trimování klopení/klonění pomáhá subtrim příslušného kanálu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Lukash píše:Vyosovat motor určitě nemusíš. Dávej si ale pozor, aby jsi při zapínání systému měl vždy tricopter ve vodováze. Jinak si naděláš ve vzduchu mnoho nepříjemností
Vodováha není nutná, to je nesmysl. Důležitý je, během inicializace gyr, nehybat s modelem.
Frsky X10S Carbon
Potřeboval bych pomoci s výběrem součástek pro KK multicopter. Desku jsem objednal dle kolina, zítra v Lidlu koupim pájecí stanici (
), vykuchám gyra z tricoptery a pak bych to všechno zplácal dohromady.
Jenže, tyhle věci jsou pro mne španělská vesnice, vůbec tomu nerozumím. Na stránkách projektu je tento partlist:
Jediný, co jsem schopen v gme vybrat, je ten AtMega (což je doufám tento: http://www.gme.cz/cz/atmega168-20pu-p432-192.html)
Byl by někdo tak ochotný a pomohl mi ty součástky nalinkovat? Děkuju.
Jenže, tyhle věci jsou pro mne španělská vesnice, vůbec tomu nerozumím. Na stránkách projektu je tento partlist:
Kód: Vybrat vše
IC1: Atmega48/88/168/328 (DIL28)
IC3: LM317LZ (TO-92)
R1: 100 Ohm (1/4 Watt)
R2: 100 Ohm (1/4 Watt)
R3: 100 Ohm (1/4 Watt)
R4: 4.7 Ohm (1/4 Watt)
R5: 10 kOhm Potmeter (Bourns 3362P)
R6: 10 kOhm Potmeter (Bourns 3362P)
R7: 680 Ohm (1/4 Watt)
R8: 10 kOhm Potmeter (Bourns 3362P)
R9: 220 Ohm (1/4 Watt)
R10: 68 Ohm (1/4 Watt)
R11: 4.7 kOhm (1/4 Watt)
R12: 4.7 Ohm (1/4 Watt)
C1: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C2: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C3: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C4: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C5: 0.68 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C6: 0.68 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C7: 33 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C8: 0.68 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C9: 33 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C10: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
C11: 10 uF (Tantalum, at least 6V, 2.54mm pin spacing)
Alternative Components:
C1,2,3,4,9,10,11: 100nF ceramic capacitor.
C7: electrolyte or tantalum with a value of 10uF and upwards.
C5,6,8: 0.68uF Tantalum.Jediný, co jsem schopen v gme vybrat, je ten AtMega (což je doufám tento: http://www.gme.cz/cz/atmega168-20pu-p432-192.html)
Byl by někdo tak ochotný a pomohl mi ty součástky nalinkovat? Děkuju.
krtek2k píše:Lukash píše:Vyosovat motor určitě nemusíš. Dávej si ale pozor, aby jsi při zapínání systému měl vždy tricopter ve vodováze. Jinak si naděláš ve vzduchu mnoho nepříjemností
Vodováha není nutná, to je nesmysl. Důležitý je, během inicializace gyr, nehybat s modelem.
Netuším, co říká teorie, ale praxe mi ukázala, že pokud jsem to na zemi neměl v rovině, pak mi to stabilně utíkalo ve vzduchu. Při inicializaci jsem s tím samozřejmě necukal. Naopak.