Blokování Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Standapass
Kontaktovat uživatele:

Blokování Optic 6

#1 Příspěvek od Standapass »

Prosím o radu. Mám vysílačku optic 6 2,4 Ghz
Příjmač optima 7. Bohužel už dvakrát se mi stalo, že jsem vypnul vysílačku a model se rozjel. Nikde v manuálu jsem se nedočetl o blokování při ztrátě signálu.nebo je to věc regulátoru. Vím, že si mám na vysílač napsat cedulku- vole vypni model a pak vysílač. Ale nemáte přece jen jiný nápad?? Děkuji za vaše rady. Standa
:wink:
HTC evo3d
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Peppy »

Treba nastavit Fail-safe... je to popisane v navode k primacu (urcite) alebo k vysielacke ( tam nejsom na 100% isty ) .... Ako si spominam tak treba ked mas secko pozapinane, tak podrzat ten cudlik na primaci par sekund pokial sa to nerozblika ( potom pustit ), dat kniple do takej pozicie do akej maju ist serva pri FAIL-SAFE a potom to po par sekundach samo ulozi ( primac doblika ) a je to... ale radsej si to over v tom navode, lebo nejsom na 100% isty... ale je divne ze sa ti to rozbehne, lebo primarne nastavenie na NOVOm primaci je ze FAIL-SAFE je vypnuty a serva zostavaju v HOLD rezime, ze zostanu v poslednej polohe, kedy este bol signal... je to novy primac alebo z druhej ruky?
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od iwojima1 »

:)
Naposledy upravil(a) iwojima1 dne stř 26.01.2011 8:16, celkem upraveno 1 x.
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Standapass »

Funkce FAIL-SAFE tam je. není mi to zcela jasné ale ještě jednou k doplnění dotazu: Prostě potřebuji zapnout první model a pak vysílač.Počkám na další návrhy , a budu laborovat. Dík Standa :wink:
Tak to jsem našel:
Fail Safe lze programovat, při programování si zapamatuje pozici páky plynu a pokud dojde k potížím se signálem z vysílače nebo klesne napětí, Fail Safe začne do serva plynu generovat zapamatovaný signál. Vetšina lidí programuje plnou brzdu, model tedy zastaví. Ale je možné nastavit brzdu slabší, nebo jen neutrál atd.
Je možné do modelu instalovat 2 Fail Safe jednotky, jednu jednotku na plyn a brzdu a druhou jednotku na řízení.
HTC evo3d
kroxigor

#5 Příspěvek od kroxigor »

Zásadně se zapíná RADIO pak MODEL a vypíná se MODEL a poté RADIO :!:

PS: některé systémy berou hodnoty FS právě z rádia při zapnutí MODELu
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
balamel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od balamel »

standa_passat píše: ještě jednou k doplnění dotazu: Prostě potřebuji zapnout první model a pak vysílač.Počkám na další návrhy , a budu laborovat.

A jake jine navrhy si predstavujes?
Pokud zapnes prijimac a nevysilas signal tak prijimac
A - nastavi serva do fail-safe poloh
B- neni-li failsafe, vezme ze vzduchu kdejakou poruchu a najede se servama doprcic.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Standapass »

balamel píše:
standa_passat píše: ještě jednou k doplnění dotazu: Prostě potřebuji zapnout první model a pak vysílač.Počkám na další návrhy , a budu laborovat.

A jake jine navrhy si predstavujes?
Pokud zapnes prijimac a nevysilas signal tak prijimac
A - nastavi serva do fail-safe poloh
B- neni-li failsafe, vezme ze vzduchu kdejakou poruchu a najede se servama doprcic.

K dotazu jsem poté přidal : Tak to jsem našel:
Fail Safe lze programovat, při programování si zapamatuje pozici páky plynu a pokud dojde k potížím se signálem z vysílače nebo klesne napětí, Fail Safe začne do serva plynu generovat zapamatovaný signál. Vetšina lidí programuje plnou brzdu, model tedy zastaví. Ale je možné nastavit brzdu slabší, nebo jen neutrál atd.
Je možné do modelu instalovat 2 Fail Safe jednotky, jednu jednotku na plyn a brzdu a druhou jednotku na řízení.
Všem děkuji za rady. Standa
HTC evo3d
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od lubo1 »

standa_passat píše:

Asi si to zle pochopil.
FS je sytém, v ktorom nastavuješ, čo má príjmač urobiť, ak ztrtatí signál....
Zásada je táká, že sa zapína najskôr vysielač a potom model. Na tom nič nemení žiaden systém.
FS ti zvysoka kaśle na brzdu motora... o brzdu sa stará regulátor a s tým FS nić neurobíš....
FS obecne má DVE ÚROVNE. :1/ Hold 2/ FS.
Hold ti zvečša prestane generovať servoimpulzy a sluśný regulátor vie, že niečo nieje v poriadku a stiahne plyn - nastavenie serv ostane v poslednej známej polohe.....
FS ti generuje servoimpulzy - polohu serv- také, aké si uložil do nastavenia
Nehľadaj za tým žiadnú umelú inteligenciu - tá tam nieje
Žiadne dve jednotky tam niesu. Po ztrate signálu zvečša nastupuje Hold a po povedzme pol sekunde FS. Rozdiely od rôznych výrobcov síce sú, ale nepatrné..... Pre vetrone nastavujem vždy len hold a FS vypínam.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Standapass »

O.K. Dík Standa :wink:
HTC evo3d
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“