hobbyking.com

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arnie69

Hobby Kind DE

#61 Příspěvek od arnie69 »

Ahoj, objednal jsem si ero z HK, ale DE warehouse. Sledoval jsem zasilku a je tam napsano toto: 27/01/2011 02:30 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location. Vypada to, ze uz to zrjme vystupuje z GLS centraly. Netusite, kdy by to mohlo dojit? Jsem z Moravy. Nevite, zda predem volaji?? Diky moc
Drondys

Re: Hobby Kind DE

#62 Příspěvek od Drondys »

arnie69 píše:Ahoj, objednal jsem si ero z HK, ale DE warehouse. Sledoval jsem zasilku a je tam napsano toto: 27/01/2011 02:30 DE 001 Neuenstein, Germany 1.0 Outbound from GLS location. Vypada to, ze uz to zrjme vystupuje z GLS centraly. Netusite, kdy by to mohlo dojit? Jsem z Moravy. Nevite, zda predem volaji?? Diky moc

Je to v rámci EU tj. bez celního řízení. Přijít by to mělo zhruba do dvou až čtyř dnů.
arnie69

Hobby Kind

#63 Příspěvek od arnie69 »

Chlapi, objednal jsem radio z HK - Hong Kong. Dnes jsem sledoval zasilku a bylo tam napsano: Dnes zasilka doprazila do ČR a je tam napsano in English: Pending customs inspection. 31-Jan-2011 Co to znamena? Celni rizeni? Nevite, za jak dlouho by mi to mohlo dorazit domu? Diky Zdenek
zdekar

#64 Příspěvek od zdekar »

V podstatě to znamená, že zásilka je na celnici, ale ještě neprošla celním řízením. Prostě tam někde leží a čeká až to celník veme do ruky a buď:
- na to dá razítko "BEZ CLA" a půjde to dál do přepravy
- nebo se mu něco nebude zdát a příjde ti dopis, ať doložíš nějaké doklady ohledně cen apd.

Dej si tu zásilku zobrazit na stránkách české pošty v track & trace. Pokud tam bude "Adresát vyzván k součinnosti", pak ti přijde dopis... pokud ne, tak by to mělo brzo jít dál do přepravy.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
arnie69

Hobby King

#65 Příspěvek od arnie69 »

Tak dival jsem se na stranky posty a je tam napsano tohle: Item was accepted on 31.01.2011 at the Office of Exchange 220 00 - pošta Praha 120. To znamena, ze to proslo ne? Pokud ano, netusite, za jak dlouho by to mohlo dorazit na moravu? Diky moc za pomoc
zdekar

#66 Příspěvek od zdekar »

To máš českou poštu v angličtině? :)

Pokud si zapneš češtinu, tak to znamená toto:
Zásilka dne 31.01.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.

Tedy jen to, že to dorazilo na vyclívací poštu(celnici), která sídlí v Praze 120, ale ještě neprošlo celním řízením. Nejspíš zítra uvidíš jestli to bylo dáno dál do přepravy nebo jestli budou chtít doložit cenu.

EDIT:
Ještě k té době dopravy. Jedna zásilka mi takhle skončila na celnici, za 2 dny to bez žádání dokladů dali do přepravy a za další 2 dny jsem to měl doma. Takže možná ještě tento týden ti to přijde :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
arnie69

Hobby King

#67 Příspěvek od arnie69 »

Diky Moc :-)
Drondys

Re: Hobby King

#68 Příspěvek od Drondys »

arnie69 píše:Tak dival jsem se na stranky posty a je tam napsano tohle: Item was accepted on 31.01.2011 at the Office of Exchange 220 00 - pošta Praha 120. To znamena, ze to proslo ne? Pokud ano, netusite, za jak dlouho by to mohlo dorazit na moravu? Diky moc za pomoc

To ještě neznamená, že to prošlo. Přepni si to na češtinu. Pokud to projde až k tobě pak výpis vypadá zhruba takto.

Zásilka podána dne XX.XX.XXXX.
Zásilka dne XX.XX.XXXX odeslána do České republiky.

Zásilka dne XX.XX.XXXX převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne XX.XX.XXXX předána k celnímu řízení.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště ... k doručení.
Zásilka doručována dne XX.XX.XXXX poštou ...
Zásilka dodána dne XX.XX.XXXX poštou ...

Ta tvoje zásilka se nachází teprve v tom červeně zvýrazněném řádku tj. ještě u ní neproběhlo celní řízení.
arnie69

Hobby king

#69 Příspěvek od arnie69 »

Ahoj, dnes jsem sledoval zasilku na ceske poste a je tam napsano: Zásilka přepravována k dodací poště. Zrejme uz prosla celnim rizenim :-)
zdekar

#70 Příspěvek od zdekar »

Tak tak... za chvíli to budeš mít doma :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
arnie69

Hobby Kimg

#71 Příspěvek od arnie69 »

Tak to je super :-) Diky za odpovedi. Nevite, kdo by me tady mohl poradit s nastavenim mixů na radiu Turnigy 9x pro jetigera? Diky
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobby Kimg

#72 Příspěvek od AR1 »

arnie69 píše:Tak to je super :-) Diky za odpovedi. Nevite, kdo by me tady mohl poradit s nastavenim mixů na radiu Turnigy 9x pro jetigera? Diky

To se divím, že tu na to ještě není téma. Asi ho založ.
Drondys

Re: Hobby Kimg

#73 Příspěvek od Drondys »

arnie69 píše:Nevite, kdo by me tady mohl poradit s nastavenim mixů na radiu Turnigy 9x pro jetigera? Diky

Mělo by stačit klasický nastavení pro samokřídlo aneb Delta Mix.

Hodnoty pro nastavení do Turnigy 9x najdeš viz odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=314

+

Podle upozornění viz další odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&&start=1455
bude možná dobré v těch nastaveních o něco snížit všechny hodnoty.
arnie69

Hobby King

#74 Příspěvek od arnie69 »

Chlapi, ja jsem z tech mixu totalne paroh :-( jsem z toho zoufaly :-( muze mi nekdo pomoci? mam samokridlo. Mod radia 1! Na pravem knyplu chci mit jen plyn. na lavem knyplu chci mit stoupani a klesani a zataceni pomoci kridelek vlevo, vpravo. Ale ne a ne se mi to podarit :-( na kterych kanalech mam mit ty serva zapojeny v prijimaci?
Drondys

Re: Hobby King

#75 Příspěvek od Drondys »

arnie69 píše:Chlapi, ja jsem z tech mixu totalne paroh :-( jsem z toho zoufaly :-( muze mi nekdo pomoci? mam samokridlo. Mod radia 1! Na pravem knyplu chci mit jen plyn. na lavem knyplu chci mit stoupani a klesani a zataceni pomoci kridelek vlevo, vpravo. Ale ne a ne se mi to podarit :-( na kterych kanalech mam mit ty serva zapojeny v prijimaci?

Přepni se v menu na vysílačce do režimu náhledu v menu je označen jako DISPLAY. Pohybuj jen levým kniplem vodorovně a svisle a podle toho, které ukazatele na LCD vysílačky se pohybují u příslušných kanálků tak pro ty si nastav ten mix.

Jedno křidélko toho samokřídla by pak mělo být na přijímači připojeno na jeden z těch dvou kanálů a druhé křidélko na ten druhý. Číselně odpovídá ten vrchní ukazatel na LCD vysílačky prvnímu kanálu na přijímači a v tom režimu náhledu (DISPLAY) jsou u těch ukazatelů na LCD vysílačky i zkratky popisů jednotlivých kanálů. Hodnoty pro mix už jsi dostal viz dříve zmíněné odkazy.

Ukázky nastavování různých jiných mixů i přechodu do režimu náhledu (DISPLAY) najdeš ve video návodech na webu RiMra viz odkaz a podle této inspirace to už snad zvládneš. :wink:

Turnigy 9X - Modelové situace a mixy
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/19-7-modelove-situace-a-mixy

Pokud bys to ani podle této inspirace nerozchodil pak si počkej na video návod. RiMr slíbil v jiném tématu viz odkaz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=34721&start=315
že udělá i video návod pro mix na samokřídla.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“