F3A mini
TomasC píše:Jirkou Havlem se uvidím docela brzo, vyptám se ho na to a případně něco vymyslíme.
Bylo by určitě fajn,kdyby se v těch nejistých obratech,co tápeme udělal dodatek,kde by bylo jasně a po lopatě napsané v které fázi a jak být,at se jenom nedomníváme-včetně bodovaču.Minimálně M ko a poslední obrat je docela né uplně jistý.Uplně nejlepší by bylo,kdyby se opravdu muselo točit na předepsanou stranu,at to létáme všichni stejně.Třeba že po prvním čtvrtvýkrutu,musíme mít model k sobě kabinou-pak to už vesměs vyplyne.Je tam toho alespon pro mě na učení hodně a je mi líto se to učit blbě a k ničemu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Využil jsem možnosti a konzultoval jsem Jirku Havla, kterému děkuji za rychlou reakci.
1) V M-ku se mohou výkruty ve věžích nahoru i dolů točit libovolným smyslem otáčení a rovněž souvraty mohou být libovolně levou nebo pravou směrovkou. Jediný "musí" je spojovací půl-přemet, ten musí být obrácený resp. tlačený.
2) Vývrtka: Nalétává se na zádech proti větru, 2 a 1/2 otočky, odlétá se na zádech po větru, mezera, 1/2 výkrut.
Sestava končí, otočka na přistání.
Tím jsou, doufám, obraty 1. a 17. definitivně vysvětleny.
1) V M-ku se mohou výkruty ve věžích nahoru i dolů točit libovolným smyslem otáčení a rovněž souvraty mohou být libovolně levou nebo pravou směrovkou. Jediný "musí" je spojovací půl-přemet, ten musí být obrácený resp. tlačený.
2) Vývrtka: Nalétává se na zádech proti větru, 2 a 1/2 otočky, odlétá se na zádech po větru, mezera, 1/2 výkrut.
Sestava končí, otočka na přistání.
Tím jsou, doufám, obraty 1. a 17. definitivně vysvětleny.
školení rozhodčích
Zdravím,
v sobotu 19.března 2011 pořádáme v Ústí nad Labem školení rozhodčích zaměřené především na akrobacii F3A a RCA. Mezi školiteli bude i pan Havel i Tomáš Ciniburk a tak může dojít i na případné dotazy a vysvětlení F3A mini.
Pokud máte zájem, tak více info je na www.rcklub-ul.cz .
Petr
v sobotu 19.března 2011 pořádáme v Ústí nad Labem školení rozhodčích zaměřené především na akrobacii F3A a RCA. Mezi školiteli bude i pan Havel i Tomáš Ciniburk a tak může dojít i na případné dotazy a vysvětlení F3A mini.
Petr
Re: školení rozhodčích
PF-UL píše:Zdravím,
Petr
Nevím jestli se mi to podaří nějak srozumitelně vysvětlit,ale podle mého,je pro začínajícího zájemce ,samouka u vstupu do soutěže jeden zásadní problém,něco se nějak naučí,stoupne si na plac,něco odlétá a pak jde kouknout na výsledkovku,jak že dopadl-loni jsem začal s halovkou,díky tomu,že mi v prvních letech napovídal Tomáš a okamžitě mě upozornoval na mé chyby,přesto,že mě to odvádělo pozornost od řízení,zpětně mohu potvrdit,že to je k užitku-pro další kola a trénink určitě,ale třeba mi je dodnes trapné,se ptát na to,jaké bodové ohodnocení a za jaký obrat a proč jsem dostal,ostatně až letos mi došlo,že v té kategorii co jsem létal já,bylo hodnoceno i start a přistání,což jsem si loni vubec neuvědomoval a vubec tu fázi letu neřešil.Letos jsem byl dvakrát třetí,což není vubec špatné,ale je šílený,že když se mě kluci v hale zeptaj,jak se to má teda letět,nahoře-dole-pomalu-rychle,tak jim odpovim jediné-JÁ PROSTĚ NEVIM.určitě by bylo fajn,pokud by v porotě byl zvolen nějaký jeden mluvčí,který by v monologu upozornil automaticky po odletěné sestavě na zásadní chyby každého pilota,aby vubec věděl,co se po něm chce a kde z pohledu poroty chybuje.V podstatě,ted z toho mám takový pocit,že na lepší místo se nedostanu díky tomu,že bych se nějak zlepšil-protože nevím kde,ale jenom proto,že ty předemnou odejdou do vyšší třídy-opustí moji kategorii.
Občas hlídám výšku u Air Race,nechce se po mě nic jiného,nežli nahlásit kdo a kolikrát byl nad pylonem,pokud pominu opravdu chaotický let,tak většinou každý přestřelil pouze v jednom nebo dvou místech,ale vždy pravidelně,když jsem je na to upozornil kde-v dalších startech to uhlídali.
Je prostě těžké s něčím začít,když vubec nevíš,co se po tobě chce,to nám fakt musíte říct,teprve pak se mužeme snažit
Co si o tom myslíte ?porovnávám s Flash a Blade xl
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14499
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14499
TomasC píše:V porovnání s flash: Flash je o 30% menší, ale je 5krát lehčí.
Za ty prachy ho ale testni a dej vědět!!
tak jsem konečně měl v ruce část letadla z toho čínského EPO,trochu se obávám,že s tou váhou nepujde nic moc vymyslet,přišel mi ten materiál poměrně dost těžký,možná se pletu,ale docela bych odhadoval,že ty doporučené baterie od 3600 a těžký motor budou právě z duvodu nutnosti dovážit těžký ocas
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pepin píše:TomasC píše:V porovnání s flash: Flash je o 30% menší, ale je 5krát lehčí.
Za ty prachy ho ale testni a dej vědět!!
tak jsem konečně měl v ruce část letadla z toho čínského EPO,trochu se obávám,že s tou váhou nepujde nic moc vymyslet,přišel mi ten materiál poměrně dost těžký,možná se pletu,ale docela bych odhadoval,že ty doporučené baterie od 3600 a těžký motor budou právě z duvodu nutnosti dovážit těžký ocasNejdřív to zkusím s tím co mám doma a časem uvidím,těch cca 800kč mě nadchlo,ale to poštovné dražší nežli model,mě zase schladilo
Baterie "od" 3600 si viem predstaviť v dvojmetrovke. V akrobate 1,2m rozhodne nie...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Rozpětí má ten model 1,38 ale stejně by mělo stačit na ten model při 4čl nějaké 2200 je to akrobat,takže viset ten model nemusí,tam bude určitě problém s těžkým ocasem a krátkým čumákem,proto tak šílený baterky-teda,je to moje doměnka.Dáli buh,tak snad konečně pomlátim ty letité modely co mám doma,pak bych to prubnul,1500 ze zajímavosti se mi moc dávat nechce,ještě je prý šance to dostat z Německa,pokud ho naskladní,pak by bylo poštovné levnější,tak se uvidí,třeba to klapne.Jinak se mi ten materiál zdál na krut opravdu pevný-určitě pevnější nežli Multiplexácký elapor,takže kroutit by se to ve vzduchu nemuselo a pořád by to bylo opravitelnější,nežli klasický model,pokud by se chybička vloudila 
- michal.valis
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhém boji jsem si sestavu zapamatoval a přibližně jí i zalétám. Teda trénoval jsem to s Yakem 54 od RCF. Když jsem to pak zkoušel s Flopem od pana Flídra, tak jsem zjistil, že to taková sranda nebude.
Když by se našel někdo z okolí Plzně kdo by dokázal poradit co dělám špatně budu moc rád.
Snad se tahle kategorie uchytí, protože na většího akrobata zatím nemám.
Když by se našel někdo z okolí Plzně kdo by dokázal poradit co dělám špatně budu moc rád.
Snad se tahle kategorie uchytí, protože na většího akrobata zatím nemám.
Ja vam drzim palce aby sa tato kategoria ujala. Mne sa zda ze je to kategoria vymyslena ako navnada pre ludi ako ja. Prave som ju zacal pomaly studovat. Uvedomil som si ze ked chcem rast tak sa treba rozkukat po nejakych sutaziach a tato kategoria my sedi ako perspektivny ciel-mozno o rok. Mne sa paci ze zostava je narocna a aj to ze sa podoba na F3A. A vyborna vec je rozpatie. Jednak financne a jednak stavat vacsie lietadla chce dalsi kopec casu v dielni a to je pre mna nerealne. Samozrejme neviem povedat ako to so mnou napokon dopadne, pisem len ako to vnimam teraz ako perspektivna cielova skupina.