T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
martys

#211 Příspěvek od martys »

T550 je prostě těžká na zadek a velký baterky jsem zase do toho nacpat nechtěl, Jednak jsou dražší, jednak já to stejně dýl než 5 min. nevydržím. Tech 4400 mAh mi připadá na 5min. jako ideál, vycucám během letu nějakých 60% = baterie se šetři a déle vydrží.

Nikdy jsem se za těžištěm nějak extrémně nehonil, ale tohle bylo bez toho olova vážně moc, nosím heli čumákem dopředu a pořádně mě mlátila přez nohy :D - olovo za pár kaček to spravilo.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
vepr

#212 Příspěvek od vepr »

V heli mám 4200 Hyperion hodne v predu a stroj je vyvážený. V heli nejsou jen baterie co něco váží. Když se trochu nechám unést, tak po 4 minutách letu dobijim blízko pod čtyři tisíce. Pět minut bych tedy jistě ve vzduchu s kapacitou nevydržel. Při takovem stylu toho mám ale dost i po 3 minutách já sám :-)
Při poklidném letu dobijim přibližně polovinu.
psena
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od psena »

To je spotreba podobna, jak kdyz sednu do jakehokoliv auta.
Jednou jsme s to schvalne s kamosem zkusili na stejne trase... ja jsem mel o 2 litry (BMW 530i) vyssi spotrebu nez on...ovsem cas trasy byl naprosto shodny.
Myslim, ze u heli to muze byt podobny, podobnyho efektu pri letu se mozna da dosahnout i za nizsi spotrebu.
vepr

#214 Příspěvek od vepr »

Chtěl jsem tím ještě i říci, že když všechno posunu maximálně dopředu, tedy regulátor, kabely od motoru, akumulátor otočen kabely dopředu, vyvážení vychází přesně. Jo ještě jsem sundal ocasní vodorovnou plošku.
Zbyly mi totiž dva akumulátory z Trex700E tak jsem je chtěl využít.
Imm0rta1

#215 Příspěvek od Imm0rta1 »

Napadla me takova zajimava myslenka. Mam doma navic baterie z 500ky. Turnigy Nanotech 3000 mAh 25-50C. Co je hodit na zkousku do 550ky? Bude to extra lehke a mohlo by to ty 3 minutky docela slusne zihat :). Jediny problem bude asi s tezistem :(
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od 00Ja »

Konecne jsem dneska poradnejs zalitnul 550tku, tak se musim vypovidat :)
Stavba klasicky bez potizi, akorat podlozky pod zadni servo cykliky jsem musel vyrobit silnesi, aby v plnej vychylce lezla paka serva presne do mezery ve stabilizatoru cykliky. Jinak si nevzpominam na nic. Tahla jsem steloval suplerou, povedlo se mi to tak, ze nebylo treba upravovat stopu listu. Desku cykliky jsem doladil takovym tim tripackovym nesmyslem, jak se navlika na hlavni osu.
Nikdy jsem velkou helinu neridil, kdyz nepocitam kamaraduv T-rex 500 3G, ale to byl jen kratickej zalet a i jsem se bal s tim vic litat, protoze to nebylo moje. Prvni start byl trochu s obavama, asi tak 25% z velky heli a 75% z toho, co udela 3G. Po zkusenosti se startama s kamaradovou 500 jsem od zeme 550tku odtrnul celkem svizne. Prekvapilo me s jakou lita lehkosti. Taky byla extremne citliva, ale po nastaveni 10% expo je to uz prijemny. Mam rad, kdyz hybu kniplama na kratky draze, na 450tce mam asi 20% expa na zostreni, ale tohle bylo fakt moc. Expa jsem volil, protoze se mi nechtelo swash mixem snizovat vychylky cykliky (mam nastaveno 12 stupnu podelne i pricne).
Dnesni prvni lety byly fakt uzasny, mam pocit, ze jsem snad ani neletel naplno, pro pocit blaha mi uplne stacilo mit kolektiv cca do 3/4. Otacky mam cca 2200. Zkousel jsem 2400, ale to zatim nevyuziju.
Super je, jak kdyz lehce strcim do kniplu, heli se vyda urcenym smerem a bez vetsich zasahu ho drzi. Jakoby si ladne plave vzduchem. A jakmile se kniply trochu vic posolichaj, tak je to hukot.
3D neumim, jen par zakladnich obratu, takze to az casem. Z tech zakladnich prvku me prekvapil kotrmelec na miste, kdy bez jakykoliv korekce heli udelala na miste asi sest kousku. A to jsem ani nemel vychylku cykliky naplno- i tak to byl fofr, kdyz to srovnam s mou 450tkou.
To samy vykruty na miste. Desnej fofr.

Nemusel jsem nic trimovat, dokonce jsem jeste ani netocil tema potenciometrama na 3G, mam je ve vychozi poloze a prijde mi, ze je to OK. Zadny klepani, zadny zvedani cumaku...

Akorat trpim na znamej problem ustrelovani ocasu, stalo se mi to behem tri baterek asi trikrat. Uz mam objednanej USB kabel, tak snad to update FW vyresi.

Zatim litam na pujceny baterky- Rhino 4900mAh 6S 25C. Jeste jsem nenabijel, tak nevim jaka je spotreba. Teziste s nima vychazi uplne presne. Sam teda planuju Turnigy 5Ah, 40C (ne nanotechy). Na nanotechy nemam trpelivost cekat az je naskladnej.

Uz aby bylo takhle hezky porad :)
Imm0rta1

#217 Příspěvek od Imm0rta1 »

Presne i tohle byly moje prvni pocity. Jak rikas pohybuje se opravdu s ohromnou lehkosti, strasne prijemne... jako bych lital s nadychanym oblackem :D pak jen staci mensi zasah do kolektivu a vystartuje jako blesk. Zatim litam na baterie 4,5 Ah a 5 Ah, ale jak jsem psal vys uvazuju o experimentu s 3 Ah baterii.
psena
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od psena »

12° na cyklice? To uz je slusny... :)
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od 00Ja »

Psali v manualu :)
Vyuzivam tak pulku, mozna 2/3.

EDIT: zapomnel jsem napsat, ze jsem potom zkousel pomalej start i pomaly dosedani a nezaznamenal jsem takovy divny vravorani az na prevraceni jako s tou 500. Je teda fakt, ze behem startu vubec nesaham na cykliku, ono to stoupa prekvapive rovne.
Imm0rta1

#220 Příspěvek od Imm0rta1 »

Ja tam mam 10, ale jednu dobu jsem mel 12 jak pisou v manulu a je to docela v pohode. Clovek si zvykne.
ZAPLIK

#221 Příspěvek od ZAPLIK »

Připojuji se k T REX 550. Poleletuji s ním v bezpádlové úpravě s Microbeastem, baterie ZIPPY 25C 5000. Při pohodovém létání 6min dobíjím cca 2500mAh.
Jak jste na tom s celkovou hmotností heli? Já jsem těsně pod 3kila s baterií.
KDS 550 MSH Brain
Dx 7
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od 00Ja »

Samotna heli 2300g, baterka cca 850g. Ale mam ji jen pujcenou, na svy teprv cekam. Po litani jsem jeste nedobijel, takze nevim jak na tom jsem.

Ted se spis ale modlim, aby update FW v 3G vyresil kopance do ocasu... Procitam pomalu Helifreak a to je skoro lepsi to necist. Jeden rika to, druhej presnej opak. Asi bude lepsi udelat si vlastni nazor :)
Imm0rta1

#223 Příspěvek od Imm0rta1 »

00Ja píše:Ted se spis ale modlim, aby update FW v 3G vyresil kopance do ocasu... Procitam pomalu Helifreak a to je skoro lepsi to necist. Jeden rika to, druhej presnej opak. Asi bude lepsi udelat si vlastni nazor :)

Taky mi to kopalo. Co druhy let jeden velky kop. Ted jsem nahral FW 2.1 a a za poslednich 5 letu je vsechno v poradku. Kopance uplne vymizely :), ale udajne to obcas kopne i s verzi 2.1, ale jen velice zridka. Ja doufam, ze se to ztratilo uplne :)
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od 00Ja »

Kablik budu mit pristi tyden, tak doufam, ze to pomuze. Z tech prvnich tri vylitanych baterek mam jinak dobrej pocit, nerad bych jen kvuli tomu kopani do ocasu zacal premyslet o microbeastu.
Vozil jsem na heli kamerku a v zaznamech jsem si vsimnul, ze to nekolikrat koplo i kdyz jse si toho ze zeme nevsimnul.
Nechce se mi verit, ze by to byl mechanickej problem, mam to podle hmatu a i podle videa z onboard kamerky dost dobre odvibrovany. Navic nejvetsi kopanec se stal pri pristavani na uz uklidnenej heline.
Az to updatnu a vyzkousim, dam vedet.
Dalsi moznosti jsou ruzny popsany upravy senzoru, ale do toho se mi moc nechce.
Penax

#225 Příspěvek od Penax »

Nenapadne se vetru s pro Vas asi trivialni otazeckou.
Dnes jsem sundal 550-satku z lednice a sel zaviset. Pri rozbehu a potom i dobehu, pri urcitych (uz pomalych) otackach zacne helina vibrovat a az poskakovat na lyzinach.
Pri letu je klidna, stabilni. Hlavni hridel rovna, stopa listu (Align) se zda byt vporadku.
Pravdou je, ze jsem nezkousel zda jsou listy vyvazene. Protoze jak rikam pri letu se nic neprojevuje.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“