jakou rc soupravu

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Werret007 »

rampa_mckvak píše:Pro všechny co se jim lámou čudlíky, nebo jen o tom četli a nebo dokonce jen slyšeli. Já klid mám. DX6i mám třetím rokem a nic takového co by se lámalo, nebo nefungovalo. A funkce dostačující. Ovšem, že nelétám s větroněm kde mám na křídle hafo serv a k tomu hafo mixů. Já zatím spokojenej sem. :wink:

Mám vysílajdu 1,5 roku a jediný problém jsem měl s rlovacím kolečkem.
Tuto závadu jsem si zavinil sám páč jsem asi hosti přitlačil bo lehká vada matroše.
Udělal jsm si aluminiový váleček a vše v poho. Já jsm s ní spokojený také a neměnil bych.
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Milan Nes »

ferulik píše:
Milan Nes píše:ha prvni Fujtajblista je tu :)

.....bla-bla-bla-bla-bla.....
... dx6 je takovej horší Optic :) a pokud chceš levný řešení tak pro tebe je ideál assan......
......není parametr v kterym by byla DX lepší, samo někdo tady hned napíše že spectrum je spolehlivější než assan.....
no nalítal sem na assanu několik možná i set hodin bez jediný vady,
vady spectrumu sem zažil na vlastní kůži od kamaráda s DX6 ...

Posledna myšlienka mi nedava zmysel,iba ak by ste si z kamaratom požičiavali navzajom vlastné kože 8O

na vlastní kůži sem to zažil tím, že jsem to viděl u kamaráda ...
já viděl co se stalo kamarádovi , těžké pochopit ... ??
nebo to mám ještě jednou zopakovat a pomalu :)
Naposledy upravil(a) Milan Nes dne čtv 27.01.2011 23:23, celkem upraveno 1 x.
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Milan Nes »

cílem bylo říci že to je zkušenost na vlastní oči ne vyčtená z netu ...

já bych si osobně nikdy DX-6 nekoupil (to už i před rokem)
protože prostě za ty peníze neposkytuje už dnes ekvivalentní
výhody, před 2-3 lety možná, dnes ? dávno překonaná vysílačka
i moje stařičká Eclipsa toho uměla třikrát tolik i muj optic ...

jinak kdybych měl navázat na tebe tak bych citaci tvojí připomínky taky zkrátil na

BLA BLA BLA ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
RCmichal

#19 Příspěvek od RCmichal »

stále věčné téma

je třeba si udělat představu kam chceš směřovat v modelaření, levná souprava ti udělá dobrou službu pro začátek, ale brzo přestane stačit svou výbavou :idea:
z vlastní zkušenosti radím, vyber lepší vysílač s možností levných přijímačů, třeba i tu futabu a přijímače z HK, vysílač ti zůstane do budoucna a přijímače mohou být u začátečníka spotřebním materiálem :lol:

když koupíš soupravu HK tak je použitá takřka neprodejná :cry:
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

RCmichal píše:...Když koupíš soupravu HK tak je použitá takřka neprodejná :cry:

Pro Turnigy 9X tohle vůbec neplatí, protože po té je obrovská poptávka a na Hobbykingu je skoro pořád vyprodaná. Turnigy 9X tady v sekci Koupím každou chvíli někdo shání. Takže tu prodá vždycky a jen s minimální ztrátou i jako použitou a někdy dokonce i se ziskem. Už tady párkrát byla dokonce i poptávka kdy někdo sháněl i poškozenou Turnigy 9X nebo cca rok a půl starou verzi V1. Takže pokud koupí Turnigy 9X tak se o to, že by ji neprodal a dokonce i výhodně, bát rozhodně nemusí, protože o ni je fakt obrovský zájem a poptávka dlouhodobě vysoce převyšuje nabídku :wink:
RCmichal

#21 Příspěvek od RCmichal »

FlySky/iMax/Eurgle/Turnigy 9x

u Turnigy 9X je předpokladem že má zkušenosti s programováním atmelů, nebo má kamaráda který to umí, je docela pravděpodobné že dostane kus s vadným FW a bude muset nahrát nový, jinak proti T9X nemám výhrad - jako začátečnická souprava je OK - jako vývojový kit je OK
T9X je rozhodně lepší než setové soupravy
Matouš

#22 Příspěvek od Matouš »

Tak já sem si Turnigy koupil z HC konem léta protože jsem zrovna neměl volné prostředky a modelaření mě po asi 3 letém útlumu zase dostalo :D . Chtěl jsem něco rozumě programovatelného na přechodnou dobu. Když vysílačka přišla hned jsem ji otevřel a zkontroloval (vše OK). Poté jsem si chvilku musel zvyknout na trošku nelogické menu ale fakt de o zvyk. I dík stránkám ok-rimr.com mi programování nedělá problém. Mám origo firmware (jen škoda že nemá stopky ovládané plynem, ale dá se to přežít). Momentálně zatím můj "nejsložitější" model je FunCub a podařilo se mi po malém bádání nastavit samostatně 5 serv v křídle (křidýlka, klapky - 3 polohové promixovné s výškovkou, vlečný háček). Takže používám 8 kanálů. Zatím to vypadá že mi snad vydrží a pak ji převezme syn (je mu 6 let a začíná). Takže max.spokojenost, ale přiznávám že je to trochu risk. Ale zatím sem z HC nic nereklamoval (zboží za cca 800 doláčů) a asi bych to ani neřešil při ceně pošty. Takže pokud cena hraje velkou roli za risk to stojí a když to vyjde myslím že bude dlouho stačit.
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

Matouš píše:..... zatím můj "nejsložitější" model je FunCub a podařilo se mi po malém bádání nastavit samostatně 5 serv v křídle (křidýlka, klapky - 3 polohovixovné s výškovkou, vlečný háček). Takže používám 8 kanálů.

Buď máš nějakého FunCuba speciál, nebo já neumím počítat :wink:
Napiš sem prosím rozmístění serv a co který z těch osmi kanálů ovládá.
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

RCmichal píše:u Turnigy 9X je předpokladem že má zkušenosti s programováním atmelů, nebo má kamaráda který to umí, je docela pravděpodobné že dostane kus s vadným FW a bude muset nahrát nový

Tady ve fóru je několik lidí co s tím mají zkušenost a jsou ochotní to flashnout lidem, co se tady ozvou a neporadí si s tím sami. Už několika lidem tady z fóra to flashovali a vše bylo v pohodě. Takže v tomhle bych problém neviděl. :wink:
intel40

#25 Příspěvek od intel40 »

dekuju za informace

jo jeste mam takovej jeden dotaz budu kupovat mod 2 libi se me plyn vlevo
a jsem na to taky zvykly treba z ovladace pro x-box atd.
ale preci jen by me zajimalo jesli se to pak da dotatecne treba zmenit prehozenim neceho apod. ??
rec je o turnigy 9x
RCmichal

#26 Příspěvek od RCmichal »

to Drondys

jasně že to není problém , nakonec ten alternativní FW je lepší než originál, a cena za přijímače je víc než zajímavá
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Genagen »

ja si koupil pred rokem dx6i - tady na foru jsem vycetl, ze pro zacatecniky je to solidni volba, vydrzi nejakou dobu, nez clovek bude chtit upgradovat. Me tohle vydrzelo cca 3 mesice, nez jsem zkusi f3k, nebot na dx6i nenaprgas flaperony, s diferenciaci. bud jedno nebo druhe. Ted resim co s upgradem. dx8 se mi moc nelibi, cekat na dx10? nebo jrpropo, ktery se u nas neprodava na kazdym rohu> prejit do futaby a migrovat 8 prijimacu?

Dnes bych lidem, co rc chteji zkusit, ale maji tuseni, ze je to chytne - kupte futabu 8.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Werret007 »

Genagen píše:... a migrovat 8 prijimacu?

Tak se potom můžem domluvit na odkupu přijímačů :wink:
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
RCmichal

#29 Příspěvek od RCmichal »

Genagen píše:Dnes bych lidem, co rc chteji zkusit, ale maji tuseni, ze je to chytne - kupte futabu 8.

to je to co mám na mysli, pokud pořídíš třeba T9X nebo DX? budeš jednou měnit úplně komplet vše, ale je lepší volit tak aby ti přijímače zůstaly a měnil si TX, ale kdo řekne co bude v budoucnosti
Matouš

#30 Příspěvek od Matouš »

JMalik píše:
Matouš píše:..... zatím můj "nejsložitější" model je FunCub a podařilo se mi po malém bádání nastavit samostatně 5 serv v křídle (křidýlka, klapky - 3 polohovixovné s výškovkou, vlečný háček). Takže používám 8 kanálů.

Buď máš nějakého FunCuba speciál, nebo já neumím počítat :wink:
Napiš sem prosím rozmístění serv a co který z těch osmi kanálů ovládá.

Je to jednoduchý:
1.k - křidélko 1
2.k - výškovka
3.k - motor
4.k - směrovka
5.k - vlečný háček
6.k - křidélko 2
7.k - klapka 1
8.k - klapka 2

Původně jsem chtěl na klapky použít V kabel, ale nechtělo se mi řešit opačné uložení serva. Tak sem vzal Turnigy, zkoušel a nastavil, jak prosté.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“