Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#541 Příspěvek od Vigo »

No je pravda, že regly se tváří jako by neměly nastavení plynu. Možná tím lépe, protože pak mají vždy stejný rozsah. Jeden motor mi mrcha jde vždy o chvilinku později, ale je to zoubek na vysílači a pokud chápu princip gyra správně, neměl by to být problém. Trimem to dokážu srovnat, ale je otázka zda to po nové inicializaci vydrží.

Další věc je, že mi tricopter ve vodováze táhne doprava. S tím asi gyra nic neudělají. Hádám že je to vlivem momentu vrtulí. Utíká to doprava, tak zkusím motory vyosit kapku.
krtek2k

#542 Příspěvek od krtek2k »

No gyra žádnou vodováhu nemaj.
Vigo:
Mě pomáhá subtrim, mám futabu .
Když to jen trimuju tak trimuju mix, to pomáhá akorát v tom jednom zapnutí, ale když subtrim, tak ten trimuje přesně jeden každý motor zvlášť.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#543 Příspěvek od Vigo »

Tak série dotazů pokrčuje. Dotrimoval jsem a už se to clekem dá. Zaviselo to v místnosti, ale spíš skokem. Tak k těm dotazům:

1) Mám Futabu T-10 a trimy si to nepamatuje. Gyra se po vypnutí a zapnutí znovu inicializují a nulují. Je jedno jestli se subtrimem a nebo normálním trimem.
2) Jak nastavujete křivku Pitch a Swash ARF menu? Moje hodnoty jsou Pitch křivka 80% (někde jsem to vyčetl kvůi korekci na max plyn). ARF menu -100,-100,32

3) Je to hrozně živé na ovládání. Jak zmenším výchylky aniž bych snížil rozsah plynu. Hádám v tom menu Swash pomocí položek Alieron a Elevator?

Holt jsem měl jen chvíli E325 a na jiné vysílačce. Tohle je trochu vyšší dívčí.

Díky
Vigo
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#544 Příspěvek od Vigo »

No tak zatím hodím alespoň pár fotek (baterky jsou zatím místo kamery):
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Maikeee

#545 Příspěvek od Maikeee »

Poradil by mi nekdo, kde by jsme mohl koupit levotocive vrtule?? Na HK je nikde nemuzu najit :(
Dekuji
krtek2k

#546 Příspěvek od krtek2k »

ale jsou tam, hledej vyraz "counter"
Frsky X10S Carbon
kolja

#547 Příspěvek od kolja »

Hořejší má GWS třílistý levý i pravý od 5x3-10x5.Na HK je mají taky.
Maikeee

#548 Příspěvek od Maikeee »

Diky mnohokrat, uz jsem je tam nasel.. Obcas clovek potrebuje nakopnout :D
krtek2k

#549 Příspěvek od krtek2k »

vyvažování motoru:
http://www.youtube.com/watch?v=OgvayWfey78
ted jsem to delal a hodne to pomohlo,
stavím šestikoptera, už jen aby dorazily tři motory a regly.
Obrázek
Frsky X10S Carbon
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#550 Příspěvek od Vigo »

Tak jsem se konečně posunul dál. Týden jsem se trápil s nastavením a dnes jsem to vzal do práce na halu. Hlavní problém byl v tom, že jsem měl pitch nastaveno jen 32% aby mi knipl šel odspodu. To zřejmě snižovalo výchylku pro regulaci. Prostě když to dám na 100 sice letím až od 40% polohy páky, ale je to mnohem lepší. Pořád jsem to ale měl dost nestabilní a nebo naopak po zvýšení zsiku uklepané. Jak jsem zjistil má na to vliv váha. 1150g je na tuhle sestavu moc a i když visí na 60% výkonu, tak to nestíhá uregulovat. Kolem 1Kg to létá super. Lehčí to už líp neletí, ale s každým gramem nad 1Kg je to horší. Musím objednat menší baterku a doladit to.
Troll

#551 Příspěvek od Troll »

Krtku2k, jakou tam máš řídící jednotku?
krtek2k

#552 Příspěvek od krtek2k »

KK korejskou , tu poslední , Verze 1.4, zatím jsem to zkoušel jen na stole.
Je to neskutečně jednoduchý. Bral jsem dvě a dokonce v druhým kontroleru TRI-copter je už nahraná Verze 1.5 , kterou nemá ani na stránkách.
http://www.kkmulticopter.kr/
V úterý jsem v 10:09 objednal a v pátek to bylo doma.
Frsky X10S Carbon
Troll

#553 Příspěvek od Troll »

Jo, ty mám taky dvě.Vlastně měl jsem. Už mám jenom jednu. Jenomže amatérsky doma dělané. Zkus software od M. Burtona, ( najdeš na rcgroups) mám ho v quadu a rozdíl k lepšímu je velice výrazný 8O , ten originál korejský mne nijak neoslnil.Možná bude ta poslední verze taky dobrá. Jestli jsi s tím ještě nelětěl tak budeš příjemně překvapen. :)
krtek2k

#554 Příspěvek od krtek2k »

Co jsem vyčetl na rcgroups.com, tak ta poslední korejská už je jen lehce modifikovaná od mika bartona, a prý je to skoro to samý. Dokonce do origo KK black desky, lidi nahrávaj ten korejskej. Zatím teda nic přehrávat nebudu. Ta modrá verze je měsíc stará, inovovaná a jsem moc zvědavej.
A když se takhle vyznáš, a víš a umíš:
Mám doma 4x GA250 ASSAN , čili 4 MEMS senzory. Vím že pokud to tak jak to je funguje dobře , nemám nic řešit, ale nedá mi to...
To by šlo prohodit? Origo v desce za MEMS z GA250? Nebo je to blbost?
Obrázek
Frsky X10S Carbon
Kuna2

#555 Příspěvek od Kuna2 »

Ahoj, taky se chystám na quadcoptera. Desku budu stavět podle KKmulticopter.com. Zatím jsem zalítával kolegovi quadcoptera s touto deskou a softem z KKmulticopter.com (Quadrocopter v4.5) a celkem to šlo (vis, přesuny, pomalejší a středně rychlý zatáčky). Říkáte, že jiné softy jsou lepší. Mám se tedy do svého rovnou zaměřit na zmiňovaný soft M. Burtona (XXcontrollerV1.1)?
Další dotaz mám k regulátorům. Neví někdo zda jdou přeprogramovat regulátory Turnigy Plush 12A? Zatím jsem viděl na webu soft akorát do Plush 18A, HKSS18A a nějaký Tower Pro. Pokud mám tyto a nepůjdou přeprogramovat má smysl koupit nějaký jiný, který jdou?
Chtěl bych aby mi to zalítlo aspoň přemety a výkruty, s kolegovým jsem neměl koule to vyzkoušet. Plánuju 50 cm rotor-rotor a hmotnost vidím kolem 550 g s baterkou.
Díky za odpovědi, Zdeněk
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“