Easy Glider Pro vs Robbe Parabolic
Easy Glider Pro vs Robbe Parabolic
V užšom výbere na toto leto mám tieto dva vetrone Multiplex Easy Glider Pro a Robbe Parabolic. Rád by som počul niečo dobré/zlé hlavne na ten Parabolic.
Easy Glider od Multiplexu je istota s ktorou určite nič nepokazím a v termike bude mať navrch oproti menšiemu Parabolicu od Robbe.
Parabolic ma ale láka viac pre jeho rýchlosť, obratnosť a sľubuje väčší adrenalín z lietnia aj v silnejšom vetre.
Neviem či sa ešte nepreceňujem, zatiaľ lietam len s Blade 120 SR a s krpatým MiniBee, ale už mám nalietaných desiatky hodín v teréne a ešte viac na simulátoroch. Niečo pomalé ala Radian, ktorý som chcel pôvodne, ma už neláka. Zatiaĺ vyberám len z "guličkových modelov" kvoli opravám v začiatkoch. Vysielač mám DX6i.
Easy Glider od Multiplexu je istota s ktorou určite nič nepokazím a v termike bude mať navrch oproti menšiemu Parabolicu od Robbe.
Parabolic ma ale láka viac pre jeho rýchlosť, obratnosť a sľubuje väčší adrenalín z lietnia aj v silnejšom vetre.
Neviem či sa ešte nepreceňujem, zatiaľ lietam len s Blade 120 SR a s krpatým MiniBee, ale už mám nalietaných desiatky hodín v teréne a ešte viac na simulátoroch. Niečo pomalé ala Radian, ktorý som chcel pôvodne, ma už neláka. Zatiaĺ vyberám len z "guličkových modelov" kvoli opravám v začiatkoch. Vysielač mám DX6i.
Srovnatelnej s EasyGliderem je od robe spíš Arcus. Parabolic je blíž k Blizardovi od Multiplexu.
Jsou to dvě rozdílné kategorie EG a Arcus jsou spíš pohodové větroně co se nemusí pořád řídit a odpustí i sem tam nějakou chybičku.
Kdežto Parabolic a Blizard to už jsou takové "hotlinery" co se musí pořád řídit kontrolovat neztratit z dohledu. Jak se udělá chyba nebodu mec času na nápravu.
Jsou to dvě rozdílné kategorie EG a Arcus jsou spíš pohodové větroně co se nemusí pořád řídit a odpustí i sem tam nějakou chybičku.
Kdežto Parabolic a Blizard to už jsou takové "hotlinery" co se musí pořád řídit kontrolovat neztratit z dohledu. Jak se udělá chyba nebodu mec času na nápravu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Ahoj "sused" na letisko v Trnave nechodím a už v podstate ani neexistuje. Lietam doma na Družbe za kúpaliskom Castiglione. Len tam chodí moc psíčkarov a je tam veľa "nášlapných mín". Predviesť to nepotrebujem, mám napozeraných dosť videí a kupovať chcem nový model, second hand nemám rád.
Už aj ten Blade 120 je trochu nuda, ale na veľký vrtulník nemám trpezlivosť. Bez pravidelnej mravčej údržby to nejde bezpečne prevádzkovať a udržiavať letushopný a dobre nastavený vrtulník si pýta hodne času a peňazí.
Ja som radšej na vzduchu a chcem hlavne lietať. Je to pre mňa ten najlepší relax.
Už aj ten Blade 120 je trochu nuda, ale na veľký vrtulník nemám trpezlivosť. Bez pravidelnej mravčej údržby to nejde bezpečne prevádzkovať a udržiavať letushopný a dobre nastavený vrtulník si pýta hodne času a peňazí.
Ja som radšej na vzduchu a chcem hlavne lietať. Je to pre mňa ten najlepší relax.
Naposledy upravil(a) blade120 dne čtv 03.02.2011 18:09, celkem upraveno 1 x.
pokud uvažuješ o hotlineru tak doporučuju Slima od LS Models
popravdě sem měl i Blizzarda a Slim byl desetkrát hodnější, na brzdách přistával k noze a co sem chtěl to zalítnul
Blizzard se mi třikrát urhnul v zatáčce a bez varování oral pole
tim je proslulej ... a to nebylo že bych ho nějak obzvlášť dojil,
prostě trochu mrcha, pak sem poslední zatáčku vždycky dával trochu plynu
když chceš nějakou pěnu tak bych bral super stroj Easy Glider (měl sem dva teď si z nostalgie stavím třetího už s plně mechanizovanym křídlem)
je to super stroj nedám na něj dopustit, de pak vzít i na svah kde to že to je pěna je super a když se s nim vylítáš tak bych pak šel do něčeho jako
je ten Slim, Optima nebo tak ...
jinak já sem jednoznačně pro Easy glidera ...
popravdě sem měl i Blizzarda a Slim byl desetkrát hodnější, na brzdách přistával k noze a co sem chtěl to zalítnul
Blizzard se mi třikrát urhnul v zatáčce a bez varování oral pole
tim je proslulej ... a to nebylo že bych ho nějak obzvlášť dojil,
prostě trochu mrcha, pak sem poslední zatáčku vždycky dával trochu plynu
když chceš nějakou pěnu tak bych bral super stroj Easy Glider (měl sem dva teď si z nostalgie stavím třetího už s plně mechanizovanym křídlem)
je to super stroj nedám na něj dopustit, de pak vzít i na svah kde to že to je pěna je super a když se s nim vylítáš tak bych pak šel do něčeho jako
je ten Slim, Optima nebo tak ...
jinak já sem jednoznačně pro Easy glidera ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
TERAZKY píše:Slušne ešte lieta Fox cca 1,8m. Výrobcu si teraz nepamätám. Verím, že sa ozve niektorý z majiteľov.
Myslíš tento, budem si ho musieť trochu naštudovať
http://www.youtube.com/watch?v=RAyrp7x3 ... _embedded#
- tomasgross
poptavka
Prosím muzu se zeptat jestli tato vetron:easy gilder pro je pro zacatecniky jako napriklad nova beta neco podobny ho jako easy star??
řeknu ti to takhle, než takovejhle "větroň" to radši od
ŠADu mustanga, nebo od Multiplexu Minimaga ,,,
tohle neplachtí, ani to neni hot taková elektra jinak ...
to už radši mustanga nebo Minimaga .. to muj názor jinak Easy glider je super to i termiku umí tohle ne ...
ŠADu mustanga, nebo od Multiplexu Minimaga ,,,
tohle neplachtí, ani to neni hot taková elektra jinak ...
to už radši mustanga nebo Minimaga .. to muj názor jinak Easy glider je super to i termiku umí tohle ne ...
SOVA is YouR CO-pilot
[quote="Milan Nes"][/quote] po edite... takže je to "vetroň" ale termiku to umí... aha
EG je v pohode, doporučujem ho aj začiatočníkom, určite je lepší ako ASW, ktorý je pre nich obchodníkmi doporučovaný...
FOX je záludnejší, nezatočíš s ním tak termiku ale je zábavnejší a dá sa s ním lietať vo vetre, padá však po krídle atď, záleží, či si s niečim lietal a máš pre to cit (mám oboch keby niečo...)
inak ma zaujíma, že prečo som nikde na fóre nepostrehol zmienku o cularise...
EG je v pohode, doporučujem ho aj začiatočníkom, určite je lepší ako ASW, ktorý je pre nich obchodníkmi doporučovaný...
FOX je záludnejší, nezatočíš s ním tak termiku ale je zábavnejší a dá sa s ním lietať vo vetre, padá však po krídle atď, záleží, či si s niečim lietal a máš pre to cit (mám oboch keby niečo...)
inak ma zaujíma, že prečo som nikde na fóre nepostrehol zmienku o cularise...
Foxe sem měl taky a bez varování mi spad po křídle toteďka nevim vlastně proč protože sem šel pod plnym plynem pod 60° nahoru (měl sem tah = letový váze) a v mírný zatáčce se utrh a už sem nesrovnal vývrtku ...
proto bych ho fakt nedoporučoval i prostě mám pocit že
EG ti dá víc,
cularise tu nevidíš protože je jeslti se nepletu podstatně dražší ?
něco kolem 4,5-5 k což za EPP bych fakt nedal
proto bych ho fakt nedoporučoval i prostě mám pocit že
EG ti dá víc,
cularise tu nevidíš protože je jeslti se nepletu podstatně dražší ?
něco kolem 4,5-5 k což za EPP bych fakt nedal
SOVA is YouR CO-pilot