Walkera V200D02 FLYBARLESS Metal Edition
Som síce začiatočník, ale pridám sa k diskusii.
Mám V200D02 od vianoc a niekoľko postrehov.
V každom prípade teraz po odlietaní cca 3 hodín som pravdepodobne prehrial motor. Náhle pri plne nabitých aku sa ledva vznesie a vydrží asi 30 sec. motor síce beží, ale nestačí to na lietanie.
Samozrejme, už niekoľko zásielok prišlo z HC - hlavne hlavné a chvostové listy "Airy" (mimochodom tie zadné tiež nič nevydržia - odlamujú sa pri koreni ako štandardné, ale hlavný rotor je odolný). Mám aj zvláštne pocity z gyra - rotačný pohyb udržiava znamenite, ale ostatné dve roviny nie sú ani zďaleka tak stabilné.
No a ako úplný nováčik teraz čakám čo bude na mňa na fóre
V každom prípade teraz po odlietaní cca 3 hodín som pravdepodobne prehrial motor. Náhle pri plne nabitých aku sa ledva vznesie a vydrží asi 30 sec. motor síce beží, ale nestačí to na lietanie.
Samozrejme, už niekoľko zásielok prišlo z HC - hlavne hlavné a chvostové listy "Airy" (mimochodom tie zadné tiež nič nevydržia - odlamujú sa pri koreni ako štandardné, ale hlavný rotor je odolný). Mám aj zvláštne pocity z gyra - rotačný pohyb udržiava znamenite, ale ostatné dve roviny nie sú ani zďaleka tak stabilné.
Ahoj,v první řadě odmontuj motor a ze spodu,kde byl přišroubovaný a kde vyčnívá oska motoru s ozubeným kolečkem je i mosazná středící vložka.Pokud jsi s V200D02 párkrát spadl,nebo jsi o něco zavadil listy a prudce jsi tím zastavil hlavní motor,tak budeš mít vychozený otvor ,ktery dává osce rotoru přesný střed a tím pádem se rotor pohybuje více k jedné straně magneta a tím se Ti také hodně rychle zahřeje..A co se týče gyra.Pokud létáš hodně nad zemí,tak je jasné,že bude nestabilní.Když jej dostanu cca do 2 metrů a postím řízení,tak visí pěkně na místě.Překontroluj si,jestli máš správně nastavenou desku cykliky v rovině a popřípadě můžou být křivé listy hlavního rotoru...matwwej píše:Som síce začiatočník, ale pridám sa k diskusii.
je dosť možné, že došlo k poškodeniu motora, ktoré opisuješ. No taký náhly pokles výkonu ma zarazil. Už som objednal motor z HK, len dúfam, že nedošlo intenzívnym používaním k poškodeniu výkonových častí regulátora, lebo to by som musel meniť celý prijímač
Dúfam, že to vyrieši výmena motora.
K výmene motora - ako odhadnúť ten správny kontakt-tlak ozubení motora a pohonného kolesa rotora?
K výmene motora - ako odhadnúť ten správny kontakt-tlak ozubení motora a pohonného kolesa rotora?
Tak to už musíš doopravdy s citem,tak ať do sebe ozubení dostatečně zapadá,ale pozor!!! Nesmí se na vzájem do sebe moc tlačit,nebo opět odrovnáš motorovou vložku..Některé ozubené kola rotoru nejsou totiž dokonale vylisované a jsou neznatelně šišaté.Vždy musíš ponechat minimální mezeru...matwwej píše:je dosť možné, že došlo k poškodeniu motora, ktoré opisuješ. No taký náhly pokles výkonu ma zarazil. Už som objednal motor z HK, len dúfam, že nedošlo intenzívnym používaním k poškodeniu výkonových častí regulátora, lebo to by som musel meniť celý prijímačDúfam, že to vyrieši výmena motora.
Už jsem to psal výše.Ozubené kolo hlavního motoru musíš dát dostatečně blízko k hnacímu kolu rotoru,ale vždy musíš ponechat minimální mezeru mezi ozubením motoru a hnacího kola rotoru.Walkera má jednu malou nevýhodu a to je že má hrozně jemné ozubení,takže musíš fakt dobře odhadnout dostatečnou mezeru mezi oběma koly..Hodně štěstí...matwwej píše:potrebujem poradiť, ako nastaviť vôľu medzi ozubeniami motora a hlavnej prevodovky. Ďakujem
Chcem sa vyvarovať zničeniu ďalšieho motora.
to som pochopil, ale bol som zvedavý, či na to je nejaký grif. Na jednom videu som videl nastavovanie uvedenej vôle na Kingu tak, že sa medzi ozubenia vložil papier a dorazili sa úplne a po vybratí papiera bola vôľa akurát. Takže tu je to asi len na cite a odhade.
Prvé hnacie kolo som "použil" tak, že bolo ohobľovaných niekoľko zubov práve asi preto, že bolo hnacie kolo motora ďalej a zachytávalo len konce zubov - to je asi to správne nastavenie.
Prvé hnacie kolo som "použil" tak, že bolo ohobľovaných niekoľko zubov práve asi preto, že bolo hnacie kolo motora ďalej a zachytávalo len konce zubov - to je asi to správne nastavenie.
Re: GYRO
Gyro Ti po internetu nikdo nenastaví.To si musíš sehnat člověka v okolí,který se vyzná.Není to složité,ale musíš vědět na jakou stranu a s kterým potenciometrem potočit...matwwej píše:Má niekto skúsenosti s nastavovaním citlivosti gýr cykliky?
Lepší je použít lepící pásku,ta se ti neroztrhá...matwwej píše:to som pochopil, ale bol som zvedavý, či na to je nejaký grif. Na jednom videu som videl nastavovanie uvedenej vôle na Kingu tak, že sa medzi ozubenia vložil papier a dorazili sa úplne a po vybratí papiera bola vôľa akurát. Takže tu je to asi len na cite a odhade.
UCH píše:Já bych Walkery a podobné stroje zařadil do kategorie hračky a nějak hlouběji bych to neřešil. Škoda času a peněz.
Walkeru jsem taky kdysi bohužel vlastnil![]()
I když nepopírám že jdou velmi rychle dopředu jak úrovní zpracování tak i technikou. Kvalitou si nejsem jist..
ah tak walkery su hracky a co je potom HK? lacna nekvalitna chujovina