Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
saint21

#436 Příspěvek od saint21 »

Aha tak to je škoda. Snad ti ho seženou.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
winkja

#437 Příspěvek od winkja »

Tak sem tam dnes volal a bylo mi řečeno že kolibřík u pelikána nějakou dobu (minimálně po dobu února) nebude dostupný. Tak jsem po chvíli bádání na rckingovi objednal Solo Pro . Co jsem tu od Vás dočetl tak je to stejně stejný vrtulníček a maji ho i v kufříku :twisted:

ještě mám pár otázeček.
co říkate na tuto úpravu?
a kolik polde vás vrtulník unese zátěže navíc aby to nějak extra neničilo motor? De mi o úpravy stylu vystužení dratkem ať podvozku nebo viz fotka, atd...
jakub_j

#438 Příspěvek od jakub_j »

Zdravím. Koupil jsem si taky solo Pro II což je stejný vrtulníček a chci se zeptat . Cyklika je hodně nakloněna ..zde je foto.. a levé táhlo serva (pohled zepředu) je o hodně výš. Je to můj první jednorotor. Může být cyklika takhle nakloněná?
Vím že se tu psalo o tom, že při zatáčení se pohybuje vrtulníček buď dopředu nebo dozadu ale mi to dělá hodně.Při letu dopředu když dám levou ,tak se skoro zastaví a když pravou, tak vystřelí dopředu. Doufám že to nejsou hloupé otázky...ale jak říkám jsem v tomhle nováček.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od Nakadah »

Tohle chovani je rekneme vlastnost. A taky mam takhle sklonenou desku cykliky, aby se to bez trimovani skoro samo drzelo v rovine. Nak
saint21

#440 Příspěvek od saint21 »

Mně se to upravením táhel od serv cyklika trochu narovnala a zlepšili se i letové vlastnosti. Když byla uplně vodorovně tak jak má být u většich helin(někde jsem to zde četl) tak to nedělalo moc dobrotu, ale už ji nemám tak nakloněnou a líta podtastaně lepé. Podotíkám tak to zatím funguje u mně.
DX9
winkja

#441 Příspěvek od winkja »

Tak už jsem majitelem tohoto maleho ďábla (konkretně Sola Pro) a jsem nad miru spokojen :-) prvni dva dny treningu byl pro vrtulniček křest ohněm jelikož ochutnal snad všechny zdi, strop i zaclonu v pokoji, ale už jsem se jej naučil ovládat a lítám jak drak. Dnes jsem byl na 4 baterky venku a asi přestávám lítat v pokoji, jelikož s venkem se to nedá srovnat. To je alespoň i s timto prckem polítáníčko (a ty kolemjdoucí :D ) Jen nechapu proč, ale někdy i při max trimu pro klopení dozadu vrtulník furt sám líta dopředu (a jindy zas ne, jak se mu zachce), ale alespoň je sranda s udržováním ho jak chci já...

K tomu proč píšu, chtěl jsem se zeptat zda jste dělali někdo tu upravu (tušim) u cykliky s pružinkou, jaksi nejsem schopen pochopit kam ji narvat..? (foto by bylo best)
Jinač dnes jsem mu udělal menší tuning, tak zítra budu testovat jak se s ním bude chovat (dnes se mi karambolem podařilo narvat balancer i když nechapu jak, do ozubeného kolečka - je to hold měkky a pružny jak krava)

Ještě otazečka na saint21: Jak moc si upravoval táhla?
hawkins

Pruzinka

#442 Příspěvek od hawkins »

Mod s pruzinkou jsem zkousel dal jsem tam cca 3 zavity, vrtulnicek to asi trosku ustalilo ve vzduchu, prislo mi ze zacal reagovat vic presne na rizeni, ale kdyz jsem to vcera zkusil venku tak jsem si povsiml ze to omezilo schopnost pohybu v urcitych smerech a o neco to zpomalilo serva, predpokladam ze to pro ne byla slusna zatez navic. Pruzinku jsem radsi vcera zase vymontoval. Jinak pruzinka patri pod desku cykliky(swashplate), mezi ni a dilek ktery drzi osicku v dane vysce aby se neposouvala dolu (anglicky colar). Cely mechanismus nad pruzinkou jde sundat vcelku, kdyz odpojis tahla od serv a odsroubujes dva sroubku co drzej hlavu. Lepsi je nevyndavat sroubky cele protoze se pak spatne strefujou do diry v hlave, jsou mrnave a je to kousek pod listama takze i spatne pristupne.
Jinak litani venku je bomba, uz jsem kvuli tomu dokoupil z hobby city dalsi baterky abych nemusel porad behat schody, Akorat sem teda jeste neprisel na to jak je idealne upravit aby pasovaly perfektne do drzaku a nabijecky.
winkja

#443 Příspěvek od winkja »

Jsi koupil nějaké jiné než co jsou pro něj dělané? :)
hawkins

#444 Příspěvek od hawkins »

Jsou urcene do novejsich lyzin, tech kde nejde stranove zamenit baterka, ale ani do nich to poradne nepasuje, je potreba to trochu zbrousit. Ale zase cena jedne baterky je 30 kc po prepoctu :)
eagle.e

#445 Příspěvek od eagle.e »

zdravím všechny co si o tomto myslíte má to smysl montovat to na colibry ?? http://www.rcking.eu/solo-pro-i-ii/6388-xne002.html a nebo je to jen váha na víc ?? :?:
colibri 4,5 a fokker eindecker
corona

#446 Příspěvek od corona »

eagle.e píše:zdravím všechny co si o tomto myslíte má to smysl montovat to na colibry ?? http://www.rcking.eu/solo-pro-i-ii/6388-xne002.html a nebo je to jen váha na víc ?? :?:

To bych tam nedával.
helllo

#447 Příspěvek od helllo »

jakub_j píše:Vím že se tu psalo o tom, že při zatáčení se pohybuje vrtulníček buď dopředu nebo dozadu ale mi to dělá hodně.Při letu dopředu když dám levou ,tak se skoro zastaví a když pravou, tak vystřelí dopředu. Doufám že to nejsou hloupé otázky...ale jak říkám jsem v tomhle nováček.

U tohohle kolibrika to dela asi kazdemu, ja to eliminuju soucasne pravym klonenim pokud chci otocku na miste doprava .....a pokud doleva, tak klopim dopredu zaroven bocim doleva a klonim soucasne zase doprava. Da se to natrenovat :)
saint21

#448 Příspěvek od saint21 »

eagle.e píše:zdravím všechny co si o tomto myslíte má to smysl montovat to na colibry ?? http://www.rcking.eu/solo-pro-i-ii/6388-xne002.html a nebo je to jen váha na víc ?? :?:

Změna váhy kolibříka a myslím, že větší záhul na serva. Taky bych to tam nedal.
DX9
jakub_j

#449 Příspěvek od jakub_j »

Zdravím
Taky jsem si koupil Solo Pro a ze začátku jsem práskal do všeho co se dalo. Používám mode 2 a zjistil jsem, že mám z 3kanálu zažité zatáčení na pravém kniplu. Budu teď možná vypadat jako exot ale předělal jsem si vysílač. Přehodil jsem klopení a zatáčení. Od té doby vše super. Jediný problém, že mi celkem brzo po několika letech odešel ocasní motorek. Podvozek zatím vcelku (a že těch pádů bylo) a kabinka když někde praskne zaliju zevnitř sekundovým lepidlem a je pořád v poho.
eagle.e

#450 Příspěvek od eagle.e »

dnes sem udelal par uprav na mojem "stroji " :D a tady jsou fota jinak dik za info kolem ty kovovy cikliky 8) http://www.rajce.net/u451429 jedna se o prvni verzi. Po prvních zkouškách sem mile překvapen vlastnostmi řízeni lépe reaguje a "stroj" je odolnější vůči různým vnějším vlivům také se celkově zklidnil jen musím v příští verzi lépe vyřešit vyvážení protože v určitých otáčkách lehce vybruje. Jo a úplně krásně přistává díky větší setrvačnosti gira si jentak lehce sedne.
Naposledy upravil(a) eagle.e dne čtv 10.02.2011 20:42, celkem upraveno 1 x.
colibri 4,5 a fokker eindecker
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“