skladování Li-polek

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Abu »

Vety píše:
chastra píše:Toš asi jo:
All hobbyKing.com® content is copyright 1999 - 2010 by hobbyKing.com® and hexTronik Ltd. except where otherwise indicated.
The hobbyKing.com® logo and name are both trademarks of hexTronik Limited.

Takže už je 12 let ?

Tak schvalne, kdo jste neco kupoval z HC v roce 1999 ? :wink:
Ja mam prvni objednavku zacatkem roku 2009. Urcite jsem nebyl zadnej prukopnik, takze tipuju ze tam zdejsi modelari zacali vic nakupovat nekdy v roce 2008...

Jeste k tematu - skladuju je nabity na zhruba 50-60%. Treba pres zimu, kdyz vim ze nektery baterky nebudu pouzivat a nezapomenu na to, tak je do ty lednicky dam. Ale na tu skladovaci hodnotu je nabijim po litani temer vzdy, taky proto, ze nikdy presne nevim kdy zase pujdu znova litat. Kdyz vim na 100% ze jdu druhy den, tak je klidne nabiju naplno. Ale kdyz si myslim ze pujdu za tyden, tak to v praxi taky muze dopadnou az za 3 tydny :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vety
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Vety »

Takže je jedno když je nabíju na 60% a půjdu lítat třeba za dva dny ?
*![>>(Vety)<<]!*
Abu
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Abu »

Kdyz si je pred startem nezapomenes dobit na 100%.... :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
robotmz

#64 Příspěvek od robotmz »

Ja to teraz riešim tak, že väčšinou keď prídem, dám storage a ak idem lietať napr. na 3-xxx deň, tak to dám dobiť.
Seriózne dobitie na 1C z režimu STORAGE je tak 25-35 minút a to hádam viem dopredu že za pol hodiny idem lietať...
Ak lietam v sobotu a na nedeľu hlási rovnako /ustálené počasie/ tak normálne plne dám nabiť hneď...
Lenže lietam dosť málo a neviem dopredu s akým lietadlom /mám 3 baterky z dvoch druhov/... takže takto to riešim keď mám accucelku, ktorá umožňuje trošku seriózne manažovať baterky 8)
Vety
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Vety »

Abu píše:Kdyz si je pred startem nezapomenes dobit na 100%.... :wink:

No jasně no.. :wink:
*![>>(Vety)<<]!*
malcomx

#66 Příspěvek od malcomx »

nahazim je nabite do skrine a se*u na ne, kdyz nejaka odejde tak koupim novou, ceny jsou vetsinou lidove ... :)
bitovod

#67 Příspěvek od bitovod »

malcomx píše:nahazim je nabite do skrine a se*u na ne, kdyz nejaka odejde tak koupim novou, ceny jsou vetsinou lidove ... :)

No já nevím, školy nemám, ale ceny skříní bych poslední dobou za lidové nepovažoval :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Vety
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Vety »

:lol: :lol:
*![>>(Vety)<<]!*
Drondys

#69 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:No já nevím, školy nemám, ale ceny skříní bych poslední dobou za lidové nepovažoval :)

Jak kterých. Třeba tyhle skříně jsou za lidovku a třeba má malcomx zrovna takovou. :wink: :D :D :D
http://nabytek.megainzerce.cz/skrine/prodam-pekne-skrine-360055.htm
barty7
Kontaktovat uživatele:

Re: skladování Li-polek

#70 Příspěvek od barty7 »

Dnes v noci mi zahořela lipolka, skladovaná v bedně na nářadí!
Byla obrovská náhoda,že se manželka vzbudila,šla na záchod,pak vypla tv,u které jsme usnuli a pak uviděla světlo od plamenů..Vzbudila mě,že nám asi hoří zásuvka,do které je ta televize zapojená,ale u které taky stála moje bedna se vším potřebným na letiště..(v mém případě i všechny lipolky co mám.)

Když jsem rozsvítil,tak jsem uviděl plameny šlehající z už prohořelého otvoru v plastové bedně!!Rychle jsem jí čapnul a letěl s ní na balkon,kde jsem bednu a lipolku uhasil vodou z konve.

Jednalo se o cca 2.5 roku starou Kokamku 5s 3200mAh.Naposledy byla v letadle někdy na jaře.Pak jsem jí vůbec nepoužíval,až jsem si všiml,že se cca po měsíci zničeho nic nafoukl jeden článek.Nevěnoval jsem tomu moc pozornosti,jen jsem ukazoval klukům na letišti,jak se nafukuje kokamka,jen když si v klidu leží v kufru..V tomto stavu byla určitě dva měsíce bez jakýchkoliv dalších změn v objemu... A dnes zničeho nic sama vzplála!

Píšu to takhle obšírně,protože jsem toho jaksi plnej.Ještě teď se klepu při představě,že kdyby se manželka náhodou nevzbudila na záchod,tak se udusíme splodinama z hořícího plastu.(smrad je v bytě do teď hroznej).Nebo kdyby ta baterka čapla v době kdy jsme nebyli doma,tak máme po bytě!!

Ani ve snu mě nenapadlo,že by se něco takovýho mohlo stát..Stalo se.A jen shodou náhod to dopadlo relativně dobře.
Pavel Bartoš
Vety
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Vety »

Díky moc že si to sem napsal, protože mám také doma nafouklou Li-Polku už tak půl roku a nijak jsem to neřešil, takže ji jdu hned vyhodit..Ještě bych vyhořel..Díky moc
*![>>(Vety)<<]!*
chastra
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od chastra »

Tak v podstatě si o toto říkám taky. Mám cca 3 hyperionky jednu teda docela dost nafouklou (2S 1800VX) a ostatní méně (3S 1300CX). Dávám jim pořádnej záhul, ale zatim držej a nijak se nezvětšujou.

No joo no joo, už běžim pro nějakou plechovou pixlu.
barty7
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od barty7 »

Tady je pár fotek.
Pavel Bartoš
jova
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od jova »

Moje současné řešení:
Plechový kufr z BAU....na nářadí. Mají je v různých velikostech a za solidní cenu.
Do kufru jsem vlepil plastové pásky a do výřezů vložil laminátové přepážky.
Přílohy
2.jpg
1.jpg
Naposledy upravil(a) jova dne pát 09.09.2011 10:04, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
jio

#75 Příspěvek od jio »

To v tom baterky vozíš i na letiště nebo to máš jen pro skladování doma?

Ptám se proto, že v případě vození na letiště to musí v té bedně bez obložení molitanem nebo něčím podobným docela hrkat.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“