milost píše:JirkaA: Zájem by byl - alespoň z mojí strany 2x.
OK, vypadá to tady na další tři kousky, to už bude stát za to alespoň desítku udělat . Teď ještě vyrazit s číňana za dobrou cenu gyrosenzory, pracuju na tom..
bigsam72 píše:Prosim nemel by si link na tu sekci "rcgroups.com" kde je diskuze o tom upgrade firmware ? Diky .. docela me to zajima ..
Ja jsem použil přesně tenhle firmware,
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15345645&postcount=857 Ten je pro ty moje regulátory TowerPro 18A verze desky HH30A_V1.1 (oni ji zmiňují jako v2009
Jinak je to ten thread kde najdeš verze pro většinu udělaných regulátorů
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
JirkaA píše: OK, vypadá to tady na další tři kousky, to už bude stát za to alespoň desítku udělat . Teď ještě vyrazit s číňana za dobrou cenu gyrosenzory, pracuju na tom..
Už jsem to tu sice kdysi psal, ale kdyby jste si někdo chtěli vyrobit verzi z klasických nožičkových součástek (všechny mají v GMe) a vybrakovaných hobbyking gyroskopů
https://picasaweb.google.com/m.kolinsky/KKtricopter# tak desky lze nechat vyrobit u firmy Kohout spoj asi za 35Kč. Výrobu filmů jsem zaplatil a filmy jsem mu tam nechal pro každého kdo by to chtěl.
JirkaA: Pokud seženeš samotné gyroskopy za rozumnou cenu, profi smd desku určitě chci taky (možná i dvě)
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Zdravim
som tu novy a chcem sa popytat na nejake Vase skusenosti
so stavbou kk-controllerov.
Ja som postavil verziu trikopter V1-5 so senzormi vykuchanymi
z gyro HK401 . Cakal som trochu stabilnejsi let som trochu rozcarovany
z vysledku.
preto sa chcem spytat ci ma niekto postaveny kkcontroller ale tu verziu
so senzormi vykuchanymi z WII motion plus a ako je s tym spokojny.
Dalej je tu niekto kto ma postaveny ALEXPARIS kontroller?
Ak ano prosim o nejake informacie tykajuce sa spokojnosti so stabilitou.
Kuna2 píše:JirkaA: Máš už nějakej nástřel rozpočtu? Měl bych možná zájem o jeden kus. kolin: Tvojí desku od Kohouta mám, díky!
Čekám co bude stát výroba desky, to se dozvím začátkem týdne. Těší mně zájem, při větším počtu se rozpustí náklady na přípravu výroby do rozumnějších částek. Gyrosenzory mám zajištěný (kluci v Číně se na rozdíl od evropských distributorů jsou ochotni bavit i v jiných násobcích než 2000 ks a za rozumné ceny).
JirkaA píše:Čekám co bude stát výroba desky, to se dozvím začátkem týdne. Těší mně zájem, při větším počtu se rozpustí náklady na přípravu výroby do rozumnějších částek. Gyrosenzory mám zajištěný (kluci v Číně se na rozdíl od evropských distributorů jsou ochotni bavit i v jiných násobcích než 2000 ks a za rozumné ceny).
zrovna ted stavim tricoptera na 4 gyra a uvidim jak to bude litat.. mam v planu si tu desku postavit sam (od toho Kohouta bych pouzil DPS a zbytek osadil sam) ale pokud by byla rozumna cena tak bych do toho sel s vami.. nebo bych si vzal od vas samostatne gyrosenzory abych nemusel kuchyt ty turnigy gyra..
Kuna2 píše:JirkaA: Máš už nějakej nástřel rozpočtu? Měl bych možná zájem o jeden kus. kolin: Tvojí desku od Kohouta mám, díky!
Čekám co bude stát výroba desky, to se dozvím začátkem týdne. Těší mně zájem, při větším počtu se rozpustí náklady na přípravu výroby do rozumnějších částek. Gyrosenzory mám zajištěný (kluci v Číně se na rozdíl od evropských distributorů jsou ochotni bavit i v jiných násobcích než 2000 ks a za rozumné ceny).
Az budes mit priblizny odhad ceny dej vedet, taky bych asi jeden vzal
tak jsem se konecne taky pustil do stavby.. dneska jsem si vyrobil ridici "slaboproudou" desku a zitra se vrhnu na spodni patro s regulatory tzv. "silnoproudou" část
kadora píše:Zdravim som tu novy a chcem sa popytat na nejake Vase skusenosti so stavbou kk-controllerov. Ja som postavil verziu trikopter V1-5 so senzormi vykuchanymi z gyro HK401 . Cakal som trochu stabilnejsi let som trochu rozcarovany z vysledku. preto sa chcem spytat ci ma niekto postaveny kkcontroller ale tu verziu so senzormi vykuchanymi z WII motion plus a ako je s tym spokojny. Dalej je tu niekto kto ma postaveny ALEXPARIS kontroller? Ak ano prosim o nejake informacie tykajuce sa spokojnosti so stabilitou.
dakujem
A stíhají ti regulátory? S rychlými regulátory je stabilizace jen o málo horší než u mikrokopteru.
---
AHOJ
KOLIN existuje nejaka metoda ako zistit ci stihaju regulatory posluchat
kontroler?
Motory typu outrunner maju dost velku hmotnost rotujuceho "bubna"
a jeho zotrvacne momenty asi hraju dost velku rolu v rychlosti
odozvy na prikazy z regulatora takze fakt neviem ako sa da posudit
ci regulatory "stihaju"
Asi prejdem na inrunnery
kadora píše:AHOJ KOLIN existuje nejaka metoda ako zistit ci stihaju regulatory posluchat kontroler? Motory typu outrunner maju dost velku hmotnost rotujuceho "bubna" a jeho zotrvacne momenty asi hraju dost velku rolu v rychlosti odozvy na prikazy z regulatora takze fakt neviem ako sa da posudit ci regulatory "stihaju" Asi prejdem na inrunnery
Existuje, popisoval jsem to před pár dny. Najdi si ten můj příspěvek, je to tam i s videem. Ve zkratce: připoj vrtulníkový gyro, roztoč motor na půl plynu a hýbej gyrem. Motor musí běžet správně, necukat, nezastavovat se, reagovat ihned. Setrvačné hmoty jsou jedna věc, ale problém je že mě se motor při náhlých změnách plynu zastavoval, nebo nabral otáčky a nechtěl zpomalit. Je to vidět na tom videu
---