Zmena modu eclipse 7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Je to možné?

Ano , lehce doma.
4
40%
Ano , ale jen v servisu.
6
60%
Ne.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 10

Zpráva
Autor
ZIVY
Kontaktovat uživatele:

Zmena modu eclipse 7

#1 Příspěvek od ZIVY »

Ahoj
Je mozna zmena modu Eclipse 7 FM :?: (zmena plynu zleva _ vpravo)
s3030150

#2 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:00, celkem upraveno 6 x.
ales.zima

#3 Příspěvek od ales.zima »

semir píše:jasne, neni problem. je to aj v navode. treba rozobrat tx a prehodit aretaciu s neutralizaciou a v servisnom menu tx vybrat mode 1

Hmm, zajímavé. Pokud si dobře pamatuji, tak přímo v návodu je uvedeno, že pro změnu módu je třeba vysílač poslat do servisu. Dále v servisním menu, přestože se o něm návod z pochopitelných důvodů nezmiňuje, žádná taková možnost není. Tuto možnost nabízí až neautorizovaný sw od p. Palíka. Jestli to je teď u nových Eclips7 jinak, tak mně opravte.

Aleš
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmena modu eclipse 7

#4 Příspěvek od arda1 »

ZIVY píše:Ahoj
Co vím tak u Eclipse jedině v servisu(či u někoho kdo to dělá-když tak do pošty).Musí se provést HW změny.Samotný SW to neumí-až Optic.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kabriolin »

Co se týká toho mechanického zaměnění je to opravdu otázka pár minut jak psal semir co se týče SW tak mě dejte čas prolezu svůj,ale mám za to že jsem to tam někde zahlédl.
s3030150

#6 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:27, celkem upraveno 2 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

semir píše:ok, ja mam Optic, myslel som ze Eclipse je na tom rovnako. sorry za mylne info
U Opticu stačí přehodit mechanicky aretaci plynu a neutralizaci druhého kniplu a pak dát SW jiný mód vysílače a je vymalováno.U Eclipse musí tohle zohlednit již při nákupu (mode 1 nebo 2-plyn napravo či nalevo) a nebo pak pracně předělávat :wink:
flyhawk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od flyhawk »

Myslim ale ze stejne nejlepsi reseni je si tam hodit ten novej SW od p.Palika a clovek ma z Eclipse poradnou bombu za vice nez prijemnou cenu
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od spellcross123 »

ales.zima píše:
semir píše:jasne, neni problem. je to aj v navode. treba rozobrat tx a prehodit aretaciu s neutralizaciou a v servisnom menu tx vybrat mode 1

Hmm, zajímavé. Pokud si dobře pamatuji, tak přímo v návodu je uvedeno, že pro změnu módu je třeba vysílač poslat do servisu. Dále v servisním menu, přestože se o něm návod z pochopitelných důvodů nezmiňuje, žádná taková možnost není. Tuto možnost nabízí až neautorizovaný sw od p. Palíka. Jestli to je teď u nových Eclips7 jinak, tak mně opravte.

Aleš

jaxe dostanu do servisniho menu ?
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmena modu eclipse 7

#10 Příspěvek od wolf »

ZIVY píše:Ahoj

Je to tak jak píše arda mod 1 nebo 2 si musíš vybrat již při koupi. Další změny modu
3 nebo 4
lze jedině udělat v servisu u Hnízdila nebo přímo Pelikána.(cena cca 600Kč) S tím, že nepřijdeš
o záruku a nebo pak SW pomocí modulu od Palíka, ale to také nejde u všech TX.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

V tý anketě jsou fakt fundovaný odpovědi :lol: :lol: :lol: (3x ano lehce doma) ať dotyční napíšou jak :wink:
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kabriolin »

arda1 píše:V tý anketě jsou fakt fundovaný odpovědi :lol: :lol: :lol: (3x ano lehce doma) ať dotyční napíšou jak :wink:

Já jsem schválně prolez celej manuál a o módech tam nic neni.To aby se páčka chovala jako plynová je opravdu jen o odstanění pružiny a přendání plíšku z jedné strany na druhou kde je pro ni taky připravené místo,ale zařídit aby i funkce byli přiřazeny to půjde jedině zásahem do vysílače.Nechce se mě ho zas celého kvůli tomu rozšroubovat, ale tak teoreticky pokud je k poťákům přiveden vodič jako že myslim že ano tak to stačí "přendat" z jednoho poťáku na druhý a je to vyřešené.O záruce mě nepiště
:lol: :wink:
wolf
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od wolf »

Kabriolin píše:
arda1 píše:V tý anketě jsou fakt fundovaný odpovědi :lol: :lol: :lol: (3x ano lehce doma) ať dotyční napíšou jak :wink:

Já jsem schválně prolez celej manuál a o módech tam nic neni.To aby se páčka chovala jako plynová je opravdu jen o odstanění pružiny a přendání plíšku z jedné strany na druhou kde je pro ni taky připravené místo,ale zařídit aby i funkce byli přiřazeny to půjde jedině zásahem do vysílače.Nechce se mě ho zas celého kvůli tomu rozšroubovat, ale tak teoreticky pokud je k poťákům přiveden vodič jako že myslim že ano tak to stačí "přendat" z jednoho poťáku na druhý a je to vyřešené.O záruce mě nepiště
:lol: :wink:

Ano je to o tom, že se to tam musí přeletovat. Jenom vědět co a kam, aby ti pak
chodily všechny trimry a mixy tak jak mají.
ales.zima

#14 Příspěvek od ales.zima »

No, řekl bych, že tohle vlákno se trochu zamotalo a pletou se tu dvě různé věci (respektive vysílače). Původní dotaz zněl, zda se dá u vysílače Hitec Eclipse 7 dodatečně změnit mód (plyn vpravo nebo vlevo). Správná odpověď je - nedá! Odpovědi typu 'není problém' se netýkají výše uvedeného vysílače, ale zřejmě Optica6. O tom, že se u Eclipsy7 nedá mód změnit, hovoří originální manuál na straně 6, pravý sloupec zhruba uprostřed stránky. Tentýž text byl doslovně přeložen i v českém návodu. Stejně tak text, cituji:
* Dodávána v módu:
1 a 2 (nelze měnit)
který jsem právě opsal z webu RCM Pelikán, je výmluvný.

BTW: jestli někdo opravdu nutně potřebuje servisní menu, mohu postup poslat e-mailem. Ovšem výhradně na jeho vlastní nebezpečí, ne že mi pak bude vyčítat že přišel o všechny modely v paměti ;-)

Aleš
s3030150

#15 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:57, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“