Provozuje někdo T-Rex450Pro s rádiem WK-2801Pro?
Provozuje někdo T-Rex450Pro s rádiem WK-2801Pro?
Přečetl jsem už kde co, proháněl google, napsal několika pilotům, ale můj problém stále trvá.
Rexe jsem koupil zalétaného a prodejce mi ho předvedl v akci. Perfektně stabilní a poslušný. Dost ale pospíchal, tak osazení rádiem a nastavení zbylo na mě. Přiřazením kanálů jsem se prokousal, ale stále nemůžu uklidnit ocas. Gyro je GP750 a servo vrtulky DS570 . Zkoušel jsem gain od doporučeného až po nesmysly, ale stále špatně. Nakonec Rex nejlépe visí při gyru na Normal a zisk 25... Přibitý ve vzducu, jako při předvádění není a ujíždí při akceleraci... Jakýsi Kolumbijec píše o nutném nasstavení v DR/EXP, ale ani s tím jsem nepochodil.
Už jsem z toho docela zoufalý a vážně pžemýšlím o to, že dám na Rexe gyro ESKY z Belta, které mám navíc nepoužité, nebo z nemocné Creaty... Na jiné rádio momentálně nemám...
Zatím mi nedokázal pomoci ani pilot, který provozoval na tom rádiu T-Rex 600 a jeho syn momentálně má na tom rádiu čtyřistapadesátku, jako já...
Existuje někdo, kdo s T-Rexem na WK-2801Pro létá a dokáže pomoci???
Mail: vladcorvin@centrum.cz
Předem MOC děkuji
Rexe jsem koupil zalétaného a prodejce mi ho předvedl v akci. Perfektně stabilní a poslušný. Dost ale pospíchal, tak osazení rádiem a nastavení zbylo na mě. Přiřazením kanálů jsem se prokousal, ale stále nemůžu uklidnit ocas. Gyro je GP750 a servo vrtulky DS570 . Zkoušel jsem gain od doporučeného až po nesmysly, ale stále špatně. Nakonec Rex nejlépe visí při gyru na Normal a zisk 25... Přibitý ve vzducu, jako při předvádění není a ujíždí při akceleraci... Jakýsi Kolumbijec píše o nutném nasstavení v DR/EXP, ale ani s tím jsem nepochodil.
Už jsem z toho docela zoufalý a vážně pžemýšlím o to, že dám na Rexe gyro ESKY z Belta, které mám navíc nepoužité, nebo z nemocné Creaty... Na jiné rádio momentálně nemám...
Zatím mi nedokázal pomoci ani pilot, který provozoval na tom rádiu T-Rex 600 a jeho syn momentálně má na tom rádiu čtyřistapadesátku, jako já...
Existuje někdo, kdo s T-Rexem na WK-2801Pro létá a dokáže pomoci???
Mail: vladcorvin@centrum.cz
Předem MOC děkuji
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Já používám tento vysílač + T-Rex 450 PRO a T-Rex 600 Nitro. Na 450ce mám gyro align 750 a na 600 mám futabu 401. Ani v jednom případě nemám žádný problém, vrtulník se ani nehne při přidání plynu na maximum apod.
Na vysílči je nutné mít přiřazené gyro k AUX2 v menu: INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO.
Dále v MDSET/GYRHLD/GYROSENS mám nastavenou citlivost na 65% (pro mod AVCS) a 25% (pro head lock).
Dále je důležité mít správně nastavené servo (páka kolmo k ocasní trubce) a smykátko mít ve středu hřídele. Já osobně nejprve nastavím gyro (nebo spíše táhlo pro vrtulku) v režimu head lock a když se mi v tomto režimu vrtulník netočí a drží, v režimu AVCS pak už problém nikdy není. Gyro používám jen v tomto modu pro všechny letové režimy.
Dále v MDSET/GYRHLD/GYROSENS mám nastavenou citlivost na 65% (pro mod AVCS) a 25% (pro head lock).
Dále je důležité mít správně nastavené servo (páka kolmo k ocasní trubce) a smykátko mít ve středu hřídele. Já osobně nejprve nastavím gyro (nebo spíše táhlo pro vrtulku) v režimu head lock a když se mi v tomto režimu vrtulník netočí a drží, v režimu AVCS pak už problém nikdy není. Gyro používám jen v tomto modu pro všechny letové režimy.
silverous píše:Já používám tento vysílač + T-Rex 450 PRO a T-Rex 600 Nitro. Na 450ce mám gyro align 750 a na 600 mám futabu 401. Ani v jednom případě nemám žádný problém, vrtulník se ani nehne při přidání plynu na maximum apod.
Díky, přesná odpověď a tak jsem to taky chápal při nastavování. S helinou jsem po tom perfektním předvedení nic nedělal-jen jsem doplnil rx 2801pro a nastavil gain v MDSET/GYRHLD/GYROSENS na dopor. hodnoty: 0:70, 1: 30 . Chovalo se to šíleně a ocas kýval na každou stranu asi40°... Postupně jsem snižoval až na asi 50 (to už není HL režim /?/) ocas se zpomalil, ale nezastavil. Dnes jsem zkusil přepnout AUX2/GYRO k sobě. Gyro zčervenalo, ale začalo se to chovat podstatně lépe. Začal jsem snižovat gain 1, až 19 a docela to visí. Žádný zázrak a při akceleraci moc nedrží...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Pokud gyro sviti cervene. znamena to, ze funguje v rezimu head lock. Tusim, za na tomto vysilaci je hranice mezi head lock a AVCS 50%.
Pochopitelne v rezimu AVCS by vrtulnik měl být stabilnější.
Co konkretne ten vrtulnik dela pri visu? Toci se kolem osy nebo se klepe?
Jak mas nastavene gyro (ktere ledky na tom gyru sviti). Mas zapnuty govenror - s nim jsem měl velké problémy a tak jsem ho vypnul (na orig. regulatoru od Alignu)
Jak mas nastavene gyro (ktere ledky na tom gyru sviti). Mas zapnuty govenror - s nim jsem měl velké problémy a tak jsem ho vypnul (na orig. regulatoru od Alignu)
Pokud gyro sviti cervene. znamena to, ze funguje v rezimu head lock. Tusim, za na tomto vysilaci je hranice mezi head lock a AVCS 50%.
- Kenny McCormick
rezim Head Lock a AVCS je v podstate to iste. V tomto rezime funguje gyro tak, ze vyrovnava bocne poryvy vetra a drzi vrtulnik v tom istom kurze pri priamom lete. Cize treba to gyro pouzivat v tomto rezime.
Ten prvy rezim je Normal.
Ten prvy rezim je Normal.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
silverous píše:Pokud gyro sviti cervene. znamena to, ze funguje v rezimu head lock. Tusim, za na tomto vysilaci je hranice mezi head lock a AVCS 50%.
Ale v manuálu je to obráceně: A green LED indicates gyro is in AHTCS locking mode, while red LED indicates gyro is in normal mode."
Governor vypnutý
Na gyru první čtyři z levé strany zelená, poslední "Delay" červená
Při visu se kývá ocas do stran. V Normal režimu gyra a gain 19 už jen nepatrně, ale při akceleraci nedrží.
Nic není ohnuté, rotor vyvážený.
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
mikek píše:Pokud se při větší citlivosti ocas kývá do stran, tak zkus zkrátit páku na servu vrtulky - prostě dej táhlo vrtulky blíže k ose serva.
Vrtulník mi prodejce předvedl. Visel, jak přibitý a perfektně poslouchal. Předvedl i trochu akrobacie.
Já jsem s ním nedělal nic, jen doplnil rx, který si vymontoval...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
silverous píše:Já používám tento vysílač + T-Rex 450 PRO a T-Rex 600 Nitro. Na 450ce mám gyro align 750 a na 600 mám futabu 401. Ani v jednom případě nemám žádný problém, vrtulník se ani nehne při přidání plynu na maximum apod.
Tak jsem z toho jelen.
Dnes jsem udělal kontrolu serva vrtulky(kolmost páky) střed smykátka (chtělo malinko doladit)
Potom jsem zkontroloval gyro. Páčka AUX2/GYRO od sebe, status svítí zeleně a v tx pro nastavení zisku odpovídá položce 0
Potom jsem projel setup gyra.
první-Standard-zelená.(mám na vrtulku servo DS570)
druhá-DS-zelená. (i když u tohoto serva je to prý jedno)
třetí-Normal-zelená. (je to myslím dobře a dalo by se reverznout v tx)
čtvrtá-zelená (limity jsou OK-smykátko dojíždí do krajů a nepíská servo)
pátá-červená. Tady mi setup není moc jasný, ale soudím, že třída 450 je malý, tedy červená. Od 500 velký-zelená...
Pak jsem vyresetoval TX a znovu nastavil cykliku, revers, křivku plynu a v GYRHLD GYROAENS a THROHOLD
Křivku plynu v Normal jsem nechal 0-100
ST-1: 90-75-60-75-90
ST-2: 80-65-60-65-80
S PITCURVE jsem nehýbal. Všude 0-100
V GYRHLD jsem nastavil GYROSENS: 0: 65 (páčka AUX2/GYRO od sebe na gyru zelená)
1: 25 (páčka AUX2/GYRO k sobě, na gyru červená)
THROHOLD jsem dal trochu do mínusu
Trimry i subtrimry všechny v nule
Governor na ESC neaktivní-pomalý rozběh. (původní regl Align)
Při ST-1 a ST-2 je cyklika uprostřed, listy v nule. Na každou stranu cca 9°
Šel jsem to zkusit.
Páčka AUX2/GYRO od sebe, F.MODE v krajní poloze od sebe(je-li jinak, má TX pindy) jen se helča odlepila od země, začal se ocas vrtět ze strany na stranu a byla neřiditelná. Stáhnul jsem plyn přepnul AUX2/GYRO k sobě a zkusil nový start. Dalo se viset,ale ocas se kýval ze strany na stranu. Přistání. Nastavil jsem gain 1:20 a znovu zavisel. Ocas skoro klidný, ale při akceleraci ujíždí na pravou stranu (samozřejmě v poloze ocasem ke mně)
Čili čím dál tím stejně a tak mě to zase přestalo bavit...
Snad jsem to popsal dost podrobně a budeš mít radu
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Ted jsem projel nastavení sveho gyra a jediny rozdil je v tom, ze ja i tu posledni ledku mam zelenou, tzn. vsechny.
Podle toho co pises, by asi melo byt vse v poradku. Jeste jeden dotaz na funkci gyra. Pokud prepnes AUX2/GYRO na 0, tj 65% zisk gyra a kniplem smerovky (bez roztoceni rotoru) pohnes do krajni polohy a zpet, smykatko by melo zustat v krajni poloze a uz nereagovat na zpatecni pohyb kniplu do stredni polohy, to same by melo fungovat pri uplnem vychileni kniplu na druhou stranu (smykatko prejede do druhe krajni polohy a zustane stat).
Pri modu normal tj. AUX2/GYRO v 0, by se ti smykatko melo vracet po vychyleni kniplem opet do zakladni polohy.
Pracuje ti gyro takto jak jsem posal?
Podle toho co pises, by asi melo byt vse v poradku. Jeste jeden dotaz na funkci gyra. Pokud prepnes AUX2/GYRO na 0, tj 65% zisk gyra a kniplem smerovky (bez roztoceni rotoru) pohnes do krajni polohy a zpet, smykatko by melo zustat v krajni poloze a uz nereagovat na zpatecni pohyb kniplu do stredni polohy, to same by melo fungovat pri uplnem vychileni kniplu na druhou stranu (smykatko prejede do druhe krajni polohy a zustane stat).
Pri modu normal tj. AUX2/GYRO v 0, by se ti smykatko melo vracet po vychyleni kniplem opet do zakladni polohy.
silverous píše:Ted jsem projel nastavení sveho gyra a jediny rozdil je v tom, ze ja i tu posledni ledku mam zelenou, tzn. vsechny.
Ano, přesně tak se to chová
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro