Nelze nastartovat benzínový motor

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Skoky
Kontaktovat uživatele:

Nelze nastartovat benzínový motor

#1 Příspěvek od Skoky »

Prosím potřebuju radu:

mám Nový motor DLE 55 a mám problém se startováním.
Motor po nasátí paliva jen "plkne" a pak zase nejde nastartovat. někdy motor na pár vteřin naskočí ale zase za pár vteřin zhasne.
motor vyběhal jednu nádrž. komprese v horní úvrati je dobrá.
palivo je nově natankovaný natural 95 s olejem BelRay H1R v poměru 1:35 pro záběh.
Napájení zapalování je řešeno čtyřčlánkem 1300 Ni-MH - je nabitý.
Svíčka je originální (ale když jsem měřil rozteč kontaktů tak byl 0,65mm a v návodu je napsané 0,45 - 0,5 mm tak jsem rozteč upravil na 0,45mm. zarazilo mě že se má používat orig.svíčka NGK CM-6,
Ta co mám sice vypadá stejně ale není nijak označená jako např.tato co sem našel tady:

http://www.aeronics.cz/5-prislusenstvi/65-zapalovaci-svika-ngk-cm-6.html
http://www.dlpower.cz/prislusenstvi.htm

karburátor palivo saje. zkoušel jsem odpojit hadičku od nádrže a palivo do karburátoru jde. nádrž odvzdušněná samozřejmě je.

máte někdo s tímto zkušenost? už jsem bezradný díky.
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od L.Bily »

na tej prvej nadrzi to bolo bez problemu? stalo sa to ked si nalial novu nadrz? kolko casu ubehlo od tej vybahenej nadrze. Asi by to chcelo vyskusat nove zapalovanie
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Skoky »

L.Bily píše:na tej prvej nadrzi to bolo bez problemu? stalo sa to ked si nalial novu nadrz? kolko casu ubehlo od tej vybahenej nadrze. Asi by to chcelo vyskusat nove zapalovanie

malé problémy byly i u první nádrže ale motor se rozeběhnul. tyto větší problémy nastaly s novou nádrží. rozmezí mezi starty je 7 dní.
nové zapalování? šak je to nové... a nemám vyzkůšat nejprve tu svíčku?
SPECTRUM DX7i
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od L.Bily »

kde si ten motor kupoval? Urcite tu svicku mozes skusit, ale ja som ju nemenil a ani upravovat nemusel, takze by to malo ist aj tak ak hadze iskru, nemas niekoho poblyz s takym motorom? Pozeram ze si odomna tak hodinu cesty chcelo by vyskusat to zapalovanie
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Skoky »

L.Bily píše:kde si ten motor kupoval? Urcite tu svicku mozes skusit, ale ja som ju nemenil a ani upravovat nemusel, takze by to malo ist aj tak ak hadze iskru, nemas niekoho poblyz s takym motorom? Pozeram ze si odomna tak hodinu cesty chcelo by vyskusat to zapalovanie

kupoval sem ho u firmy krill.cz jsou z Hluku (mám to k nim asi 20 km tak jsem to tam vzal kvůli záruce ikdyž ten motor měli dražší).
s tou svíčkou mě to napadlo když jsem byl v nouzi. ta svíčka je bez jakéhokoli potisku. nějaký NONAME kus tak jsem ji změřil
a rozteč o 0,15 mm větší. nevím o nikom kdo by tu takový motor měl. většinou tu mají kluci žhavíky.
zkusím se poptat kluků jestli o někom neví kdo to zapalování má a jestli by mi to zapalko někdo nepůjčil...
a kdybych zkusil motor místo rukou protožit nějakým starterem?
jo a má nějaký vliv jak mám při roztočení mít vrtuli vůči pístu?
teď to mám takto:
když je píst před kompresí mám list vrtule v poloze za 5minut pět a magnet je před snímačem. je to správně?
SPECTRUM DX7i
létáme v:
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Skoky »

TOTO SEM TEĎ VYŇŮRAL NA NETU:
U některých motoru DLE resp. zapalování může nastat z ničeho nic stav, kdy motor nechce chytnout. Při startu jiskru hodí, je slyšet že motor má tendenci nastartovat, ale nestane se tak :o( Bohužel tato věc je způsobena poklesem výkonu zapalování. Řešením je sklepnutí elektrod svíčky na 0,3-0,4mm. Pro nastavení použijte spárové měrky. ŘEŠENÍM NENI ZVÝŠENÍ NAPĚTÍ NAD 6V!!!
SPECTRUM DX7i
létáme v:
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od L.Bily »

aj ja ho mam od Krilla, skus sa snim dohodnut nech ti skusit pozicat druhe zapalovani, ked je ten motor v zaruke tak nieje co riesit, mne sa ho podarilo prvy krat nastartovat na treti raz a od tej doby chyta uplne perfektne. vrtulu mam za 5 minut dvanast ale tym to urcite nebude, jedna sa len aby sa to dobre startovalo, ako kdo je zviknuty a aby diery vo vrtuly neboli v ose vlakien
ninja949

#8 Příspěvek od ninja949 »

Ahoj.viděl bych to na svíčku.Když je venku,jiskru dávat může,ale pod tlakem se toto může změnit
balda

#9 Příspěvek od balda »

Tady taky měli problém, pomohlo zmenšení vzdálenosti mezi elektrodami. Taky může být problém s pružinkou ve fajfce v nedostatečném kontaktu. http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=7&potec=1102133
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Skoky »

podotýkám že motor je v ZÁRUCE .. nebudu nic kupovat.. v pondělí zavolám do hluku do f. krill a dohodnu se s nima.. nemíním trnout že kdyžy poletím 3 m nad zemí na zádech řže mi chcípne zapalko...

L.Bily ty máš tu svíčku označenou??? nebo taky NONAME?
a jakou tam máš rozteč? já sem to měřil spárovýma měrkama a 0,45
SPECTRUM DX7i
létáme v:
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od L.Bily »

Skoky píše:podotýkám že motor je v ZÁRUCE .. nebudu nic kupovat.. v pondělí zavolám do hluku do f. krill a dohodnu se s nima.. nemíním trnout že kdyžy poletím 3 m nad zemí na zádech řže mi chcípne zapalko...

L.Bily ty máš tu svíčku označenou??? nebo taky NONAME?
a jakou tam máš rozteč? já sem to měřil spárovýma měrkama a 0,45

netusim, mam to zazimovane na letisku
jag42

#12 Příspěvek od jag42 »

Nebude to tím, že v tech. datech je uvedeno:
Napájení: 4,8V až 6,0 V >=1200 mAh ( max. 4článek )!
Ale to odpovídá Ni-Cd , jesli tam máš 4 x Li-pol tak to je 14,8 V.
jag42

#13 Příspěvek od jag42 »

Promiň neumím číst píšeš , že tam máš Ni-Mh. Omlouvám se.
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Skoky »

jag42 píše:Nebude to tím, že v tech. datech je uvedeno:
Napájení: 4,8V až 6,0 V >=1200 mAh ( max. 4článek )!
Ale to odpovídá Ni-Cd , jesli tam máš 4 x Li-pol tak to je 14,8 V.

to ví asi každý kdo začal dělat do spalováků že může být max 6 V na zapalko
myslím roto má max 4,5 V

EDIT : už jsi našel chybu :wink: takže se omlouvám
SPECTRUM DX7i
létáme v:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od maroslong »

Skoky píše:roto má max 4,5 V

Roto má písaný 4-článok NiXX a aspoň ten môj exemplár je na napätie dosť citlivý. Po plnom nabití chytá na pár otočení, ale už pri cca polovičnom vybití sa spúšťa ťažko. Asi po dvoch rokoch som mal problém so spúšťaním a pomohlo až rozobratie a vyčistenie karburátora, prefúknutie tých sitiek, asi nejaká nečistota z plsteného bimbátka. To v záruke samozrejme nerob.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“