psena píše:Ja treba softwarove nepotrebuju na vrtulnik lepsi radio nez DX6i... jeho vybava by me uplne stacila
- na tvoje lítání už DX6i nestačí pokud nelítáš na govenor - potřebuješ mixy do plynu a ty ač DX6i má, tak nejsou funkční. Stěmi mixy by ti ten tic-toc šel o poznání lépe.
hOOrNeT píše:neslouží k tomuhle přeci křivka plynu?
- ideálně ti křivka plynu obslouží pohyb kolektivu, ale při klonění a klopení aniž hneš s kolektivem ti čelní odpor listů taky stoupá a tím je třeba přidat na motoru - to ale už řeší jen ty mixy klonění a klopení do plynu.
Jo governor je urcite ideal a tesim se na nej, mixy do plynu vask nepouzivam i kdyz se urcite daji bezvadne vychytat.
Pro ty kteri temto mixum nerozumeji, tak at si zkusi viset na fleku a pak pouze plnou cyklikou prevratit heli na rotor a hned zase zpet...bude slyset urcitej pokles otacek. To je to co tento mix dokaze vyresit.
Za prvé ...... Jště že takovýhle blbostě mne vůbec nenapadjí - jako třeba přetáčet vrtulník boudou dolu. Tudíž nemusím řešit mixování cykliky se štávou co leze skrz regl.
A za druhý ......... governor je mooooc fajn věc.
Z toho, co jsem tu za posledních pár měsíců vysledoval na fóru, jsem nabyl dojmu, že existuje pouze jeden jediný opravdový governor - Kontronik. A ten spolehlivě funguje
FlyBear píše:Z toho, co jsem tu za posledních pár měsíců vysledoval na fóru, jsem nabyl dojmu, že existuje pouze jeden jediný opravdový governor - Kontronik. A ten spolehlivě funguje
Dneska je možná situace na "trhu" poněkud komplikovanější ale v podstatě máš pravdu.
Zdravím, mám vysílač T8FG a zahlédl jsem tady, že je dobré pokud nepoužívám governor, používat mixy cykliky a plynu. Vše si nastavait umím, ale tohle jsem ještě nedělal. Je možné říci jak mám postupovat a jaké mám na tom vysílačí nastavit hodnoty pokud mám např. 5 bodovou křivku s hodnotou 100% na všech bodech. Je pravdou, že při určitých obratech opravdu poklesávají otáčky a pokud to jde dořešit těmito mixy, tak to bych to rád využil.))
hOOrNeT píše:neslouží k tomuhle přeci křivka plynu?
- ideálně ti křivka plynu obslouží pohyb kolektivu, ale při klonění a klopení aniž hneš s kolektivem ti čelní odpor listů taky stoupá a tím je třeba přidat na motoru - to ale už řeší jen ty mixy klonění a klopení do plynu.
To jsou věci, no vidíte, to jsem ani nevěděl, že takovýhle mixy existují. Díky za poučení, jsem zase o chlup znalejší. Jen se ještě zeptám, u jakejch rádií můžu tyhle mixy čekat? Začíná to někde na T8FG, aurora a víš?