Sčítání vysílačů 2011

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Howking
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Howking »

hOOrNeT píše:u jakejch rádií můžu tyhle mixy čekat? Začíná to někde na T8FG, aurora a víš?
-DX7 už je má - mimochodem prodávám DX7SE - nechceš?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
zdzd

#197 Příspěvek od zdzd »

Tak to si musíš objevit v manuálech. Není to ale žádná extra super vychytávka, protože mix cykliky do plynu měla už i letitá FC-18. Aurora to má taky.

BTW: Ještě existuje mix vrtulky do plynu, protože ta při záběru taky žere výkon.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od AdamProg »

A nebo na mix cyklika->plyn staci dva volne mixy. Ale taky me nenapadlo, ze je na to specialni mix(v kategorii Dx7).
Howking
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Howking »

AdamProg píše:A nebo na mix cyklika->plyn staci dva volne mixy. Ale taky me nenapadlo, ze je na to specialni mix.
- stačí a taky to tak používám - jde jen o to, že DX6i ač tyto mixy má volba Aileron->Throtle a Elevator->Throtle ač jde zvolit, je nefunkční a bez účinku - psal jsem dokonce na Spektrum, že to mám asi vadné a odpověděli mi, že moje vysílačka funguje správně a mixy do plynu nejsou funkční.
Daniel -

Thank you for contacting Horizon Hobby Product Support. The Spektrum
DX6i does not allow mixing to the Throttle channel, your radio is
working properly.

If you should need further assistance regarding this issue please reply
to this e-mail for additional support. If you need assistance in the
future, please feel free to e-mail us at productsupport@horizonhobby.com
or you may also contact us toll-free at 1-877-504-0233. Make sure to
visit our web site at http://www.horizonhobby.com to see all of our
newest products!

Thank You,
Daniel
Horizon Hobby
Product Support Team
4105 Fieldstone Rd
Champaign IL 61822
1-877-504-0233
youtube.com/heyingosl
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od AdamProg »

Howking píše: - stačí a taky to tak používám - jde jen o to, že DX6i ač tyto mixy má volba Aileron->Throtle a Elevator->Throtle ač jde zvolit, je nefunkční a bez účinku - psal jsem dokonce na Spektrum, že to mám asi vadné a odpověděli mi, že moje vysílačka funguje správně a mixy do plynu nejsou funkční.

Hmm, tak to neni dobra zprava :(
Jeste si to zkusim nastavit. Ale docela bych tomu veril, v Dx6i jsou ty mixi nejake cele divne promichane. Jednou jsem nastavoval CCPM90(nebo jak se to jmenuje) a pokus, omyl, jsem zjistil ze staci jeden mix(Mix na Aux mixoval zaroven i Aileron), no divim se ze pokud to ma byt vychytavka proc to neni v manualu, a jestli je to bug, proc to neopravej :( Ale na Spektrum jsem kvuli tomu nepsal, takze vyjadreni na to nemam.

PS: Tady jsem o tom pomotanem mixu psal http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31714&postdays=0&postorder=asc&start=30#431547
lexlutor

#201 Příspěvek od lexlutor »

Tak z těch mixů nejsem moc moudrý. Jsme v menu mixu plynu do klonění a klopení a jsou tam dvojí hodnoty rate 1 a rate 2...což jsem pochopil jako možnost nastavení různých hodnot na obě strany klopení či klonění. Hodnoty jdou nastavit v rozsahu od -100% do 100%. Vůbec však netuším jaké hodnoty bych měl dát a od čeho jsou odvozeny.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Howking »

lexlutor píše:Tak z těch mixů nejsem moc moudrý. Jsme v menu mixu plynu do klonění a klopení a jsou tam dvojí hodnoty rate 1 a rate 2...což jsem pochopil jako možnost nastavení různých hodnot na obě strany klopení či klonění. Hodnoty jdou nastavit v rozsahu od -100% do 100%. Vůbec však netuším jaké hodnoty bych měl dát a od čeho jsou odvozeny.
- to si odhadneš podle uší, aby otáčky byly stejné i při back-front a side flipech. Já tam mám pro Protose 12% výchylek od středu do plynu a pro T-rex 250 mám 6%.
youtube.com/heyingosl
lexlutor

#203 Příspěvek od lexlutor »

A chápu to správně pokud mám mít na obou rate...tj. 1,2 kladné hodnoty a ty se tedy budou pravděpodobně pohybovat někde v rozmezí cca 8 - 15%? Takže tato funkce nějakým způsobem substituuje governor?
Howking
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od Howking »

Ne pro govenor s plynem nesmíš hýbat ani křivkami ani mixy. Tohle je řešení čiste pro lítáni na křivky. Nastavíš si Aile->Thro +12,-12 a Elev->Thro +12,-12 (to mínus je tam proto že i když jdeš s kloněním a klopením doleva a dolů, tak do plynu chceš přidat)
youtube.com/heyingosl
lexlutor

#205 Příspěvek od lexlutor »

Ano myslel jsem to tak, že toto nastavení na křivkách společně s mixy do jisté míry nahrazuje governor, tak jsem to myslel. Díky za rady, jsi šikovný to muž.))
psena
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od psena »

OPR píše:Za prvé ...... Jště že takovýhle blbostě :D mne vůbec nenapadjí - jako třeba přetáčet vrtulník boudou dolu. :D Tudíž nemusím řešit mixování cykliky se štávou co leze skrz regl.
A za druhý ......... governor je mooooc fajn věc. :D

No ono je to vubec asi nejcitelnejsi pri piroflipu :lol:
Tam aby to zustalo na krivkach stejny tak bych fakt musel namixovat jak cykliku tak i vrtulku do plynu jak psal zdzd.
Zvlast treba u nas co tento prvek nezvladaji zdaleka dobre, je to o to citelnejsi a pokles evidentni, pri slabych baterkach skoro kriticky.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od OPR »

psena píše: No ono je to vubec asi nejcitelnejsi pri piroflipu :lol:
Tam aby to zustalo na krivkach stejny tak bych fakt musel namixovat jak cykliku tak i vrtulku do plynu jak psal zdzd.
Zvlast treba u nas co tento prvek nezvladaji zdaleka dobre, je to o to citelnejsi a pokles evidentni, pri slabych baterkach skoro kriticky.

Jo .......... neni nad to lítat přez možnosti ..... :lol:
krtek2k

#208 Příspěvek od krtek2k »

Třeba Petr Novotný lítá elektriku jen na křivky, a pochybuju že by to takhle řešil.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Screwball671

#209 Příspěvek od Screwball671 »

krtek2k píše:Třeba Petr Novotný lítá elektriku jen na křivky, a pochybuju že by to takhle řešil.

...a nejen elektriku, myslím že křivky lítaj většinou všichni tihle mistři 3Dčkaři a governory nepoužívaj.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
zdzd

#210 Příspěvek od zdzd »

Místo governoru se u spalováků používá omezovač otáček. Motor jede naplno, a kdyby hrozilo přetočení, omezovač ho přiškrtí.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“