Modelářske nápady,navrhy a vynálezy

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
qq
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od qq »

Ačkoliv už není mezi námi, tak mám jeho album na rajčeti stále v oblíbených položkách pro inspiraci...

http://jenda01.rajce.idnes.cz/Vyvazovani_modelu/
jio

#17 Příspěvek od jio »

Něco málo ode mě

Měřítka - svinovací metr se občas zlomí a proč ho hned vyhodit. Mám je nastříhané až do 1 m.

Obrázek

Řezání závitů M2, M2,5 a M8 - toto chce bohužel soustružníka. U M2 - tím, že mám závit vedený otvorem o průměru 2 mm, je závit vždy rovně a to třeba i na délku několika cm. U M8 to funguje obdobně, vloží se do klasického vratidla - důvodem je rovný závit.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jednoduché poličky na balsu - jako držáky slouží niklované hřebíky dlouhé 130mm, které mají zbroušené dokulata špičky. 2 dřevěné latě široké cca 40mm a v nich jsou vyvrtané díry s roztečí 60mm o průměru stejném jako je průměr hřebíků. Pak z druhé strany mírně zahloubit (aby hlavičky hřebíků nepřečnívaly), vyvrtat do každé latě 2 další díry pro přichycení lišt s hřebíky vruty do hmoždinek ve zdi a bylo to hotové.
Aby se balza neprohýbala, jsou dnes na hřebících položené pásy ze stavební překližky. A teprve na nich balza.

Obrázek

Stojánek pro vyvažování modelů - opět stejný princip, jak u předchozích příspěvků. 20 minut práce a co dům dal.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Dílna“