Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
x.line

#136 Příspěvek od x.line »

Takže jsem to pročítal a nejsem si úplně jist, zda jsem v obraze. Když udělám objednávku z Helipalu( náhradní díly na vrtulník), tak k ceně za ND co vyberu přičtu 20% DPH a CLO mi můžou či nemusí napočítat na hranicích? A co se týče balného, kolik si tak cca účtují?
Drondys

#137 Příspěvek od Drondys »

x.line píše:Takže jsem to pročítal a nejsem si úplně jist, zda jsem v obraze. Když udělám objednávku z Helipalu( náhradní díly na vrtulník), tak k ceně za ND co vyberu přičtu 20% DPH a CLO mi můžou či nemusí napočítat na hranicích? A co se týče balného, kolik si tak cca účtují?

CLO se u hraček a modelů pro osobní potřebu nepočítá žádné. Pro DPH zatím do 31.3.2011 (včetně) je limit 150 Euro a od 1.4.2011 bude limit 22 Euro. Pokud nebude celková cena zboží v balíku vyšší než limit tak nic, ale ani pokud by byla cena vyšší než limit tak nemáš jisté jestli budeš nebo nebudeš platit DPH, protože to je pouze věcí náhody jelikož celníci neberou každý balík důsledně, ale vybírají si pouze namátkově. Takže se běžně i teď stává, že i balíky, které mají v celní deklaraci k nim uvedenou hodnotu vyšší než 150 Euro projdou celnicí jako proclené s tím, že u nich není stanoveno žádné DPH a totéž bude platit i dál i když klesne limit na 22 Euro tj. bude to stále jen namátková záležitost.

x.line píše:A co se týče balného, kolik si tak cca účtují?

Balné je obvykle už zahrnuto v ceně poštovného a na cenu poštovného se musíš podívat v konkrétním obchodě jaké nabízí možnosti dopravy a za kolik. Většinou je cena závislá na celkové váze zásilky a na době jak rychle má doručena. Na Helipalu si vlož všechno zboží, které chceš koupit do košíku a potom na pravé straně zvol v sekci pod nápisem Shipping Cost zemi Czech republik a automaticky se ti na stránce pod tím zobrazí možné varianty dopravy a je u nich uvedena i cena viz obrázek. V dalším kroku pro zaplacení klikneš na tlačítko Checkout a tam si potom zvolíš některou z těch nabízených variant dopravy.

Obrázek
x.line

#138 Příspěvek od x.line »

A ještě bych měl otázku. Možná hloupou,ale přeci:-) Měnu, kterou si tam nastavím je měna, ve které to budou zaplatit, nebo pro snažší orientaci nakupujících z jiné země?
Drondys

#139 Příspěvek od Drondys »

x.line píše:A ještě bych měl otázku. Možná hloupou,ale přeci:-) Měnu, kterou si tam nastavím je měna, ve které to budou zaplatit, nebo pro snažší orientaci nakupujících z jiné země?

Je to měna, ve které by měl být vystaven doklad o platbě tzv. invoice, který cestuje s balíkem a je jedním z dokladů při případné celní prohlídce zásilky a taktéž je to měna, ve které by měla probíhat i platba.

Pokud bude prováděna namátková celní kontrola celníci si danou částku z toho invoice, ať už v něm bude uvedena v jakékoli měně, přepočtou na eura a teprve přepočtenou částku v eurech budou srovnávat s limitem pro případné stanovení DPH.

Pokud jde o platbu tak při platbě např. PayPalem nebo kartou si PayPal nebo banka převede jakoukoli požadovanou měnu, kterou si ten eshop při platbě vyžádá, na měnu, ve které máš veden příslušný účet ať už u banky nebo přímo na PayPalu a z účtu ti to strhnou v té měně, ve které máš veden účet, a to v závislosti na aktuálním kurzu v tvojí bance nebo na aktuálním kurzu PayPalu pokud platíš PayPalem z peněz přímo na tvém účtu u PauPalu.
x.line

#140 Příspěvek od x.line »

Přiznám se, že nevím co je PayPal a měl jsem to v úmysl uplatit normálně z účtu. Jaký je postup? Npíšu jim číslo karty, plus to třímístný zezadu,ale nevím co je ta platnost či co to po mě chtějí udat. Když toto vyplním, tak na tomto základě mi to bude odesláno?
Drondys

#141 Příspěvek od Drondys »

x.line píše:Přiznám se, že nevím co je PayPal a měl jsem to v úmysl uplatit normálně z účtu. Jaký je postup? Npíšu jim číslo karty, plus to třímístný zezadu,ale nevím co je ta platnost či co to po mě chtějí udat. Když toto vyplním, tak na tomto základě mi to bude odesláno?

Já používám jen PayPal. Na Helipalu píšou, že pokud chceš platit bankovním převodem tak je máš nejprve kontaktovat emailem na info@helipal.com a oni ti jimi vyžadovaný postup podrobně vysvětlí. Já ho neznám.

6. What are your payment methods?

We accept payments thru PayPal, PayDollar and bank transfer. If you wish to pay by bank transfer, please contact us at info@helipal.com. We'll guide you the procedure
.

Tak jim napiš.
zdekar

#142 Příspěvek od zdekar »

x.line píše:Přiznám se, že nevím co je PayPal a měl jsem to v úmysl uplatit normálně z účtu.

Je to tu mockrát, ale tak ještě jednou... :)

PayPal je firma (služba), která je prostředníkem v platbách přes internet. U PayPalu si zaregistruješ bankovní kartu a pak obchodníkovi posíláš platby aniž by znal tvoje číslo účtu (karty), tím zabráníš možnému zneužití. Tvoje číslo karty tak zná jen PayPal. V případě že zaplatíš za zboží a obchodník ti ho nepošle, můžeš si na něj i stěžovat a PayPal ti vrátí peníze, takže v tomto ohledu je to taky bezpečnější. Prostě je to celosvětový bezpečnější způsob jak něco kupovat na internetu a navíc je zdarma.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Karas
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Karas »

zdekar píše:
x.line píše:Přiznám se, že nevím co je PayPal a měl jsem to v úmysl uplatit normálně z účtu.

Je to tu mockrát, ale tak ještě jednou... :)

PayPal je firma (služba), která je prostředníkem v platbách přes internet. U PayPalu si zaregistruješ bankovní kartu a pak obchodníkovi posíláš platby aniž by znal tvoje číslo účtu (karty), tím zabráníš možnému zneužití. Tvoje číslo karty tak zná jen PayPal. V případě že zaplatíš za zboží a obchodník ti ho nepošle, můžeš si na něj i stěžovat a PayPal ti vrátí peníze, takže v tomto ohledu je to taky bezpečnější. Prostě je to celosvětový bezpečnější způsob jak něco kupovat na internetu a navíc je zdarma.

Jsi si jistý? :wink:
zdekar

#144 Příspěvek od zdekar »

Jo to jsem, proto jsem to psal. :wink:

Samozřejmě jsou případy kdy to tak úplně neplatí, ale běžný uživatel, který jen nakupuje za službu nic neplatí. Platí se jen za příchozí platbu (tedy obchodníci) a pak možná i určité procento si strhávají při poslání peněz do určitých zemí. Čína ale mezi nimi neni. Takže za platby do číny se platí přesně to, co si z číny vyžádají. Za transakci zaplatí číňan tím, že mu paypal nějaké to procento z platby strhne pro sebe a o to pak číňan dostane míň.
Služba je zdarma i tím, že pokud nebudeš přes paypal obchodovat, tak neplatíš žádné paušální částky za vedení konta. Jejich politika je v tom, že si strhávají určitou částku z příchozí platby klienta.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
qq
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od qq »

Nevíte někdo, jak to je třeba na Slovensku nebo v Polsku s limity pro clo a dph, jak u nás?
robotmz

#146 Příspěvek od robotmz »

Slovensko limit pre dph 22 eur, limit pre clo 150 eur, DPH je 20 %, preto si všetko väčšie nad 100 dolárov nechávam posielať do ČR...
Okrem toho že človek nemusí na poštu, lebo príjde autom poštár a vždy donesie všetko /teda ak je človek doma/, kdežto u nás sa nestalo že niečo väčšie ako malú obálku A6 doniesla niekedy poštárka... I keď obidvaja rodičia sú doma...

ps: skôr ma zaujíma koľko stojí aktuálne v poľsku nafta, že by som zabehol čapnúť 80 L, lebo u nás už ma to serie a takisto aj u vás...
Drondys

#147 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Nevíte někdo, jak to je třeba na Slovensku nebo v Polsku s limity pro clo a dph, jak u nás?

Polsko má myslím od roku 2011 zvýšené DPH na 23 %, ale jak je to tam s těmi limity při dovozu to opravdu nevím. Pokud tě to zajímá tak zkus poslat dotaz emailem nebo rovnou zavolej telefonicky na polské velvyslanectví. Tam by to mohli vědět. :wink:
qq
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od qq »

Drondys píše:
qq píše:Nevíte někdo, jak to je třeba na Slovensku nebo v Polsku s limity pro clo a dph, jak u nás?

Polsko má myslím od roku 2011 zvýšené DPH na 23 %, ale jak je to tam s těmi limity při dovozu to opravdu nevím. Pokud tě to zajímá tak zkus poslat dotaz emailem nebo rovnou zavolej telefonicky na polské velvyslanectví. Tam by to mohli vědět. :wink:
Děkuju. Zas tak to nehoří. Spíš jsem si říkal, kdyby to tu někdo řešil podobně, jako kolega výše, že si nechává posílat sem, místo na Slovensko, kdyby to mělo smysl. Ale slovensko koukám je passé a Polsko jsem se ptal jen tak ze zvědavosti, kdyby náhodou někdo věděl ;)
qq
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od qq »

Vím, že se ptám na další věc, kterou by se pravděpodobně dalo dohledat a která některým může přijít hloupá ale... Když si objednám z německa nějaký balík (díly na auto), tak CLO odpadá, že? Jak je to ale s DPH? Platí ta cena, která je v Německu, nebo mi k tomu připlácnou dalších 20%? Děkuju moc.
Drondys

#150 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Vím, že se ptám na další věc, kterou by se pravděpodobně dalo dohledat a která některým může přijít hloupá ale... Když si objednám z německa nějaký balík (díly na auto), tak CLO odpadá, že? Jak je to ale s DPH? Platí ta cena, která je v Německu, nebo mi k tomu připlácnou dalších 20%? Děkuju moc.

Při nákupu zboží v rámci EU je to pro tebe jako pro koncového zákazníka a neplátce DPH v podstatě stejné jako když nakupuješ přímo tady v ČR. Prodejce je povinen účtovat zákazníkovi v rámci EU DPH platné v zemi prodejce tj. v tomto případě německé DPH a žádné další DPH ani CLO už neplatíš. Zásilky ze zemí v rámci EU vůbec nepodléhají celnímu režimu tj. ani nehrozí žádná namátková celní kontrola zásilky.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“