T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Relax

#196 Příspěvek od Relax »

Nebýt taková kosa, Trexe bych dokončil s Hyperionama 2600 a začal jenom se dvěma baterkama, jenomže venku je to fakt ještě na hranici s teplotou a pokud vysloveně nesvítí slnko, není to nic moc.

Tím že jsem z objednávky zadané před měsícem oželel a vyškrtnul listy a nějakou pěnovou podložku co nebyly in Stock ( mezitím jsem na 3G koupil z Telinku gelovou podložku od Alignu ), možná se to pohne a baterky už se třeba někde sunou. Trexe mám doma postavenýho něco přes šest týdnů a už by to chtělo změnu, dokončit a poladit na křest.

Tak držím palec s tou dodávkou a úspěšný vstup do bezpádlové sezóny :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax

#197 Příspěvek od Relax »

RomanAll - Dotaz čím nabíjíš ? Pět minut ve visu je možná trochu menší odběr než pořádná rozcvička, každopádně dobíjet jenom 700mA a ta signalizace 30% dost nesedí.... Zajímavý.

S tím křížem je asi heli tupější, těžší a má větší setrvačnost v pohybu. Taky jsem na něj zvědavej, jak dlouho ho nechám nebo sundám.

S expama laboruju zatím jenom v simu, ale tam mi vychází mnohem vyšší úspěšnost udržení heli v co nejmenším prostoru když expa na vysílači úplně vypnu. Jak tam dám cca -25% apod. tak mi to začne reagovat nějak pomalejš a než to skoriguju tak šmejdím na pěti metrech semo tamo všemi směry. Zřejmě jak intuitivně páčkuju jenom malé výchylky tak to nestačí a než tam naložím víc tak jsem v pdachu :-) Jak to dám naostro tak i ta malá odezva je blesková a akorát. No - myslím že v reálu začnu od nuly a možná ještě budu do nebes děkovat když je stihnu zapnout a že jsem je vůbec naprogramoval :-)

Tak přeju další pokroky a jenom šťastná přistání.
RomanAll

#198 Příspěvek od RomanAll »

Relax - dobijim Raytronic C60, tak nevim kde je chybka :?
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
Relax

#199 Příspěvek od Relax »

Mám taky C-60 :-) Předtím EOS 610i DUO a ten mi oddělal tři zdroje.... Tohle je povedenej typ, naprostá spokojenost a o baterce vykecá vše podstatné včetně vnitřního odporu. Každopádně dobíjet po pěti minutách jenom 700mA je zajímavé a potěšující. Asi by se dalo videt i déle :-)
Kenny McCormick

#200 Příspěvek od Kenny McCormick »

mne sa tych 700 zda dost malo, ale ked ma baterka po nabiti 4,18-4,20 na clanok, po dolietani tak 3,9V, tak preco nie...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
RomanAll

#201 Příspěvek od RomanAll »

dnesni dobijeni 1050 a 1100 ale napeti bylo jen na 3,8V,
u jedne ale sepl reg, a ten je nastavenej na high protection,
coz by melo byt 3,6V (pocitam asi v zatezi se to dotkne 3,6),
asi nastavim mid protection :wink:

dneska jsme dal jen dve baterky, hruza a des, zima, foukalo,
takovej ten pocit ze kdyz to sborim tak si budu moct rikat ze
to bylo jasny od zacatku, nastesti skoda zadna,ale drobny poznatek.

ztuhly padla, co se tyce jejich volnyho pohybu, vcera a doma to nebylo
tak zretelne jak venku (ikdyz celkem teplo 8C), na vine je pevna
spojka ktera vede na ramecek padel, tak v hornim ocku to slo doooost
ztuha, zkusim namazat, rozhybat a mozna vymenit.

a jeste jsem to musel trosku otupit na ovladani, celou mrsku :oops:

uz aby dosly baterky, dve je fakt zoufaly :lol:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
settswat

#202 Příspěvek od settswat »

RomanAll píše:dnesni dobijeni 1050 a 1100 ale napeti bylo jen na 3,8V,
u jedne ale sepl reg, a ten je nastavenej na high protection,
coz by melo byt 3,6V (pocitam asi v zatezi se to dotkne 3,6),
asi nastavim mid protection :wink:

dneska jsme dal jen dve baterky, hruza a des, zima, foukalo,
takovej ten pocit ze kdyz to sborim tak si budu moct rikat ze
to bylo jasny od zacatku, nastesti skoda zadna,ale drobny poznatek.

ztuhly padla, co se tyce jejich volnyho pohybu, vcera a doma to nebylo
tak zretelne jak venku (ikdyz celkem teplo 8C), na vine je pevna
spojka ktera vede na ramecek padel, tak v hornim ocku to slo doooost
ztuha, zkusim namazat, rozhybat a mozna vymenit.

a jeste jsem to musel trosku otupit na ovladani, celou mrsku :oops:

uz aby dosly baterky, dve je fakt zoufaly :lol:

Kdyz to namazes to je reseni na 1 maximalne 2 lety.Musi to chodit volne i bez namazani a mazani hlavy bych vubec nedoporucoval.Jedinyco se da maznout je ocasni hridelka se smykatkem.
Radej to rozeber azkousej ktery lozisko ti tam drhne uvidis ze neco najdes, mel si to tuhy az moc tak tuhy padla jsou az od teplot pod nulou a ne v 8 nad. Spis bych rekl ze jestli si mazal necim hlavu tak ti ztuhlo to mazivo proste a naposled loziska v hlave nemazat.
Co se tyce tech baterek a dobijeni ty jeste poskakujes po zemi ten vrulnik je tak max 2-3 minuty v letu takze bych rekl ze je to tak akorat co do nic dobijis az budes viset v kuse tech 5 minut das do ty baterky kolem 1600-1800 . At to lita :)
RomanAll

#203 Příspěvek od RomanAll »

na hlave jsem mazal jenom hridel, a vzadu smykatko, vse ostatni,
dokonce i unasece vevnitr byly v poradku.

ale je to linkage rod B co jde stuha, vse ostatni chodi krasne lehce...
v krabici je jeden nahradni, tak se musim otocit na nakupy misto na
letiste, tam mozna pozdeji :(
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
RomanAll

#204 Příspěvek od RomanAll »

ocka jsem vystruznikem projel vsechny a uz to chodi krasne :wink:
zitra testnu :)
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
RomanAll

#205 Příspěvek od RomanAll »

tak a je po testu 2stupne, lehce cosi padala z nebe :wink:
a cela mechanika mne prisla ze jde slusne lehce :wink:

ty plastovy ocka jsou dost nafest, jsem celkem prekvapenej,
ze jsem toho procetl za posledni mesice dost a dost, ale na todle nenarazil :? nebo prehlidl :oops:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Andrews »

Velevážení odborníci můžete poradit?
Stále řeším kmitající ocas. Ať nastavuju zisk gyra v rozmezí 57-72% na DX6i tak ocas stále rychle kmitá či jen vibruje. Prakticky se to neprojevuje při zatáčkách či rotaci, ale když jen visím. Bohužel nemám video za letu, ale projevuje se to jako přegyrování v celém rozsahu.
Nakonec jsem vzal heli do ruky a pozoroval, co dělá ocasní servo při různém zisku. Při 71% kmitá velice rychle, sem tam při 63% se skoro uklidní, ale stále to není ono. Už jsem nevydržel a lehce máznul zadní osičku a taky nic. Zkusil rovnou křivku plynu na 96% a taky ne.
Kde hledat dál? Napadá mě lépe podložit gyro jestli nechytá vibrace? Satelit mám z boku u gyra. Může to být tím?

Dnes mě zaujal divný zvuk serva na ocase viz tyto dvě videa:
http://www.youtube.com/watch?v=ja_QPQ9JPT0 a
http://www.youtube.com/watch?v=4nn9Ljrx8ac .
Je to OK nebo ne?

Technická data: vše ze setu TREX450PRO super combo
gyro GP780, servo DS520, páka serva převrtána na 8mm a otočené gripy. Limity do kraje bez doteku.
Kuna2

#207 Příspěvek od Kuna2 »

Nazdar, možná to opravdu budou ty vibrace. Stejně se mě i kolegovi chovala 780ka v pětistovce. Gyro docela dobře drželo ve velkém rozsahu zisku a bez problému šlo lítat, ale ocas furt trochu kmital. Pomohlo laborování s podložkama, nejlepší byla nakonec sestava mechovka plech mechovka gyro, ale asi to bude hodně individuální.
Na 450ce mi to občas taky trochu kmitalo (spíš minimálně, pro mě bez potřeby to řešit - oproti 500, kde to byly kmity kolem 5 cm výchylka ocasu). U 450 jsem hned při postavení dal dvě vrstvy mechovky co byla v krabici, tj. gyro je dost volně a chodí to. Zdeněk
CorvinV

#208 Příspěvek od CorvinV »

Andrews píše:Velevážení odborníci můžete poradit?
Stále řeším kmitající ocas. Ať nastavuju zisk gyra v rozmezí 57-72% na DX6i tak ocas stále rychle kmitá či jen vibruje. Prakticky se to neprojevuje při zatáčkách či rotaci, ale když jen visím. Bohužel nemám video za letu, ale projevuje se to jako přegyrování v celém rozsahu.
Nakonec jsem vzal heli do ruky a pozoroval, co dělá ocasní servo při různém zisku. Při 71% kmitá velice rychle, sem tam při 63% se skoro uklidní, ale stále to není ono. Už jsem nevydržel a lehce máznul zadní osičku a taky nic. Zkusil rovnou křivku plynu na 96% a taky ne.
Kde hledat dál? Napadá mě lépe podložit gyro jestli nechytá vibrace? Satelit mám z boku u gyra. Může to být tím?

Dnes mě zaujal divný zvuk serva na ocase viz tyto dvě videa:
http://www.youtube.com/watch?v=ja_QPQ9JPT0 a
http://www.youtube.com/watch?v=4nn9Ljrx8ac .
Je to OK nebo ne?

Technická data: vše ze setu TREX450PRO super combo
gyro GP780, servo DS520, páka serva převrtána na 8mm a otočené gripy. Limity do kraje bez doteku.

Ahoj,
Do nedávna jsem taky řešil neklidný ocas a byl jsemuž úplně zoufalý. Dokonce jsem kvůli tomu založil vlákno, protože jsem chvíli také myslel, že to nezvládá rádio (WK-2801Pro) Podezříval jsem nakonec už i gyro. Pak mě napadlo rozebrat ocas, a vše pečlivě překontroloval. Zjistil jsem, že nebyl zalepený jeden šroubek v gripu vrtulky a ten měl už skoro milimetr vůli...Vše jsem zase poskládal, opravil kolmost páky serva (nepřevrtaná), nastavil limity. Od toho okamžiku drží ocas napro perfektně a gyro se chová podle nastavení zisku v rádiu. Prostě jde o to, že ocas musí běhat naprosto hladce, ale bez vůlí. Tedy tak to bylo u mě...
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
psena
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od psena »

Presne tak, vetsinou je vine vibrace zpusobena nejakou mechanickou chybou, behem trech tydnu jsme resili dva podobny pripady, v jednom na Procku to byla povolenej grip vrtulky a v druhym pripade na Mini Titanovi to byly prilis utahly sroubky pak naklonu listu vrtulky co vedou od smykatka.
To je jen priklad co vsechno to muze byt.... jak je psano vyse, rozebrat zkontrolovat.
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Andrews »

Diky za tip na zadní grip. Než se pustím do rozborky natočil jsem dvě videa jak vypadá vůle na gripu u mě. Předpokládám že takováhle vůle tam vůbec nemá bejt. Je to tak?
Video1: http://www.youtube.com/watch?v=EgMVBjxxmek
Video2: http://www.youtube.com/watch?v=1l6VnzRz7MY

Co utáhnout? :roll:
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“