FlyBear píše:Jestli to nebude tím, že ten governor je zamýšlen pro spalováky a nastavuje se tak, že řídí příslušné servo plynu U elektry je přeci governor součástí ESC.
Holt ten nákup Kontroniku se okecat nedá
Pokud se dobře pamatuji je to jinak. Takové "fau štábí" v up-gradované verzi 5.1 governor je i pro elektru.
Jinak co se týče governoru, tak ten je samozřejmě jak pro spalováky, tak i pro elektriky. Ono nalijme si čistého vína, kdo kromě Kontronika umí u elektriky governor, že? To, že to umí regulovat maximálně 3000 ot./min je holt fakt.
Však počkejte, já sem něco o tom systému hodím jak si to osahám Governor ale používat nebudu, neb mám JIVE
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Jinak co se týče governoru, tak ten je samozřejmě jak pro spalováky, tak i pro elektriky. Ono nalijme si čistého vína, kdo kromě Kontronika umí u elektriky governor, že? To, že to umí regulovat maximálně 3000 ot./min je holt fakt.
Však počkejte, já sem něco o tom systému hodím jak si to osahám Governor ale používat nebudu, neb mám JIVE
Hele Pavle, ty děláš ofiko pokusnýho králíka? a na kterém že to vrtulníku budeš králíkovat?
No králíkem bych se nenazval Zatím si hraji s prodlouženým Protosem, ale mám v plánu to všechno strčit do sedmistovky, aby ty testy měly nějakou větší váhu.
boZZda píše:No králíkem bych se nenazval Zatím si hraji s prodlouženým Protosem, ale mám v plánu to všechno strčit do sedmistovky, aby ty testy měly nějakou větší váhu.
Ty seš jak svatej občas si spolu píšem, vím že chodíš lítat na Sobínku ale eště sem tě tam neviděl
Tak CGY750 uz sedi v letadle a leti z Ciny do Prahy. Prijde do noveho Trex 700N. Nikde na webu jsem si ale nevsiml senzoru pro governor. Je tam a nebo ne ? No na spalovak a na elektro je jiny tak asi proto.
No, pokud je rozsah regulace governoru do max. 3 tisíce otáček, tak bude senzor samozřejmě na hlavním kole. Měří se otáčky rotoru. Pak může být senzor stejný pro el. i spalovák.
Neviděl jsem to, jen tak uvažuji.
Tak jsem prolezl celej manuál. O funkci governoru pro el. motor se nikde nepíše. Je to všechno myšleno pro spalovák. Magnet a snímač klasicky na větráku a snímají se otáčky motoru. Dále se to pak přepočítává přes převodový poměr. Dá se nastavit buď governor nebo limiter.
Governor je jak pro elektro, tak pro spalovák. Je to úplně jedno.
Je tam senzor a magnet a prostě připevníte magnet kam potřebujete (hlavní kolo, ventilátor,...) a nastavíte převodový poměr. To je vše.
TotalG to má stejné. Prostě senzor a magnet - nastvit převodový poměr a hotovo.
Governor funguje jak u elektro tak u spalováků se stejným senzorem.
Naposledy upravil(a) boZZda dne stř 09.03.2011 9:20, celkem upraveno 1 x.
vepr píše:Tak CGY750 uz sedi v letadle a leti z Ciny do Prahy. Prijde do noveho Trex 700N. Nikde na webu jsem si ale nevsiml senzoru pro governor. Je tam a nebo ne ? No na spalovak a na elektro je jiny tak asi proto.