Je vhodný pro začátek ASW 15 od robbe?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.

Je vhodné začínat létání na ASW 15?

Ano
11
39%
Ne
17
61%

Celkem hlasů: 28

Zpráva
Autor
beranekjosef

Je vhodný pro začátek ASW 15 od robbe?

#1 Příspěvek od beranekjosef »

Zdravím všechny, chtěl bych začít létat. Doma jsem strávil nějaký čas na leteckých simulátorech a nyní bych chtěl vyrazit někam na vzduch. Byl mi doporučen větroň asw 15 od Robbe. Co si o tom myslíte, nemám v létání s modely žádnou praxi. Dík za radu.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od TomasC »

S pomocnou rukou zkušeného modeláře to bude vhodný model.

Modelář ti model zalétne, vytrimuje a následně několikrát zachrání. Postupně s modelem budeš létat více a více sám. Pak vyrazíš sólo a modelář ti poradí jak model polepit.

taková je moje zkušenost. Nicméně všichni létají do teď.
beranekjosef

#3 Příspěvek od beranekjosef »

Já si to možná představuju moc jednoduše. Moje představa je o tom, že bych si koupil set, který bych si doma nějakým způsobem sestavil. A na louce zalétal. Dá se to zvládnout bez nějakých zkušenností?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TomasC »

Dá.

Nicméně šance, že po prvním dnu půjdeš domu s celým modelem není příliš velká.
beranekjosef

#5 Příspěvek od beranekjosef »

No po tomto komentáři začínám mít docela obavy. Asi to budu muset s někým tedy prokonzultovat a nebo si sehnat nějaký odborný dohled. Ono to neni asi tak snadné, jak by se mohlo zdát. Přeci jen pokud se tu někdo objeví, kdo si pořídil první letadlo a létal, tak ať určitě napíše.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Vypln si sve bydliste, lepe se ti bude kontaktovat pripadny "ucitel".

Jinak plne potvrzuji Tomasova slova, uceni pod dohledem nekoho znaleho je daleko rychlejsi a mnohem lacinejsi varianta nez metoda osamelych pokus-omylu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mikymik »

Mnohokrat jsem tu cetl, ze prvni letadlo se stejne rozmlati. No a ja to mohu jen potvrdit :oops:
Co treba toto a pak az ASW 15? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359
mv

#8 Příspěvek od mv »

Model je to "hodný" ale chce to to rozmyslat pri pilotovani - predsa len z tych EPP-like lietadiel je to citlivejsie na pilotaz (chova sa to viac ako vetron nez ako neurcite EPP lietadlo) nez napr. Junior od Graupnera pripadne EasyGlider..

Myslim, ze by neuskodilo keby ti ho niekto zalietol a vytrimoval prv nez ti ho da do ruky - bolo by to skoda hned rozmlatit lebo je to podarene lietadlo.. Urcite sa na okoli najdu ochotni ludia pomoct..
beranekjosef

#9 Příspěvek od beranekjosef »

No určitě by to mohlo být zajímavější, protože motor je aspoň trošku chráněný. Původně jsem chtěl Alphu 1500 od Pelikana, ale to mi bylo nakonec rozmluveno a byl mi doporučen tento typ. Údajně by měl mít dobrou stabilitu, menší rychlost. Vzhledem k většímu rozpětí křídel, tak bych to viděl jako velké PLUS.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TomasC »

Je vidět, že jsi to s někým probíral. Nedokáže ti ona osoba i pomoci při záletu??

Rozhodně se toho netřeba bát. Ale ve vzduchu není moc času na přemýšlení a není tam místo ani na paniku, ani na "vytuhnutí".

Doporučuji nehledat jiný model, ale zkušeného modeláře v okolí. Není lepší rada než napřímo. Pomůže určitě i se sestavením. Začátečníci mají občas snahu model trochu moc "zpevňovat". :wink:
Učil jsem létat jednoho truhláře. Neskutečně šikovnej člověk, skvělý nářadí, ale tam kde jsem dal bambusové párátko, nebyl ochoten jít pod vratový šroub M6. :D Ale kuchyň je od něj skvělá!!!
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Klubas »

Podle mě je to možná až moc letadlo :D Spíš bys měl začít s nějákým letadlem z EPP. Ale pokud někoho budeš mít k sobě, pár hodin na simulátoru a nejseš úplný pako tak to zvládneš určitě. A to že se 1. letadlo vždycky rozfláká není pravda.. Rozbijoou ho ti co jdou létat sami a nikoho k sobě nemaj.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
beranekjosef

#12 Příspěvek od beranekjosef »

Tak popravdě jsem ještě nic nekoupil. Furt se rozmýšlím. Přeci jen chci mít více názorů od různých lidí. Co se týká zpevňování stroje, když jsem na fotkách viděl, že to je jakýsi polystyren, tak jsem si říkal co dovnitř nacpat aby to bylo pevné a letělo to.

Co se týká kuchyně, tak na tu jsem měl taky super truhláře, který mi šetřil na šroubech, nakonec to dopadlo tak, že celá kuchyň spadla. A přišli jsme o 50% svatebních darů (talíře, hrnečky atd)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TomasC »

Pokud jsi ještě nic nekoupil, tak za sebe doporučuji EasyGlider PRO. Komplet vybavit a nechat zalétat. Mám ho na nesení kamery a létá zcela sám, jen s občasnou korekcí.

Není to nejlevnější řešení, ale létá skvěle!!

Jako začátečníka tě tak trošku varuji před "podavači" v obchodech. Jejich cíle jsou jiné, než tvoje. :wink: Samozřejmě, čest vyjímkám.

Kuchyň: a přesně o tom to je. MUSÍ se vědět, co kde použít.
beranekjosef

#14 Příspěvek od beranekjosef »

Co se týká prodejců, tak je pravda, že každý řekne něco jiného. Docela mám obavy, abych domu neodešel s vrtulníkem :)
Jinak děkuji za každý tip. I negativní zkušennosti mi pomohou.
beranekjosef

#15 Příspěvek od beranekjosef »

Co se týká toho EasyGlider PRO, myslím si, že je to obdobná volba jako ASW15. A v případě větší nehody by to pro mne bylo více finančně citelné. Jinak když koukám, jak zde dávají lidi hlasy, tak mě zneklidňuje to, že to je poměrně vyrovnané. A spíš "NE" převládá.
Co se týká kamery, tak tu bych chtěl časem zkusit na model nainstalovat. Když koukám na videa, tak mi přijde že u ASW15 to také není problém. Prodejce naopak říká, že ani ASW15; Ani ALPHA1500 a další typy nejsou pro nesení kamery určený (Nedoporučuje se).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“